Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Legjobb novemberi családi programok országszerte

Novemberi családi programok országszerte

Programajánlónkban olyan eseményeket válogattunk össze, amelyekért érdemes akár novemberben is útra kelni.

Darules a kardoskúti Fehér-tónál - novemberi szombatok

Az ősz egyik legjelentősebb természeti eseménye minden évben a darvak és ludak vonulása. Ezek a madárfajok hazánktól északabbra költenek, majd ősszel ők is a melegebb déli tájakat veszik célba. Utazásuk során október-november hónapban vonulnak át Magyarországon. A darvakat, az előző évekhez hasonlóan, idén is a Körös-Maros Nemzeti Park területén, a kadarkúti Fehér-tónál lehet megcsodálni novemberben minden szombat délután szakvezetés keretében. Az esemény fénypontja, amikor a környező földeken táplálkozó több ezer madár naplemente előtt néhány órával összegyűlik és csapatostól húznak be éjszakázni a tóra. A program során megtekinthető a területen élő racka- és a cigájanyáj, valamint a szürkemarha-gulya is. A program ingyenes!

XIV. Tihanyi Gardália - november 13-15.

A garda, más néven látott hal halászata nagy hagyományokkal rendelkezik Tihanyban, így a 2000-es évek eleje óta évről-évre megrendezik a Tihanyi Gardália Fesztivált november hónapban. Az eseményt idén is számos hagyományőrző és gasztronómiai program színesíti, de nem maradnak ki a családi és gyerekprogramok sem. Szombaton sétahajózás keretében meg lehet tekinteni a gardák telelőhelyét, a gyerekeket ezen a délelőttön mesék és népi játszóház várja, a sportos családokat pedig geotúra. Délután kettőkor veszi kezdetét az esemény egyik fénypontja, a gardasütés. Vasárnap halászlé- és halételfőző verseny és interaktív gyerekműsor is szerepel a programban.

Szent Márton-napi Vigasság Hollókőn - november 14.

Hollókő védőszentje Szent Márton, így idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Szent Márton-napi vigasságokat Magyarország egyik legszebb falvában. A falubeliek meleg teával, forralt borral és zsíros kenyérrel vendégelik meg az ünnepségre érkezőket, majd a látogatók megismerkedhetnek Szent Márton legendájával az életkép-bemutató során. Lesz vásár, a gyerekeknek mesejáték, valamint középkori és libás játékok is. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a hollókőieknek nem kell a humorérzékért a szomszédba menni, mint hogy a Falu Főgúnárja verseny is megrendezésre kerül ezen a jeles napon.

Bakony Expo - november 14-15.

A november 14-15-ei hétvégén a Veszprémi Arénában megtaláltok mindent, ami a Bakonnyal kapcsolatos: bakonyi ízek, erdők-mezők kincsei, tájegységi szokások, gasztronómiai praktikák, valamint kulturális és gyerekprogramok közül válogathattok. A vásár során Veszprém megyei őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat ismerhetnek meg interaktív bemutatók keretében. A környékre jellemző ízvilág, receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálhatók. A gyermekeket színes gyermekprogramokkal, játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal és diafilm vetítéssel várják.

Tatai Vadlúd Sokadalom - november 28.

Ajánlónkat a darvakkal kezdtük, s a vadludakkal zárjuk. Ők is az északi tájakról délre tartva ejtik útba Magyarországot, ezen belül is Tatát. Az esemény azért is egyedülálló, mert a tatai Öreg-tó az egyetlen olyan madár-pihenőhely Európában, amelyet város vesz körül szinte teljes egészében. Ez a fesztivál nem a koncertekről és vásárokról szól, viszont sok mindent megtudhatunk a madarakról, a természetről és annak védelméről. A meghirdetett programok is ehhez a témakörhöz kapcsolódnak: lesz természetesen madárgyűrűzés, Cincér játszóház, ahol a környezeti nevelés kerül előtérbe, madármesék, környezetvédelemről szóló bábelőadás és az énekmondó is a ludakról fog regélni.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!