Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Műszaki Tanulmánytár

 

Műszaki Tanulmánytár

Nyitvatartás:
cs - szo: 10:00-16:00weboldal >>

1117 Budapest
Prielle Kornélia u. 10.
Telefon: +36-1-204-4095

A Műszak Tanulmánytár speciális kiállítótér, ahol a látogatók a kiállítás és a raktár között átmenetet képző termekben ismerhetik meg a hazai technikatörténet fejlődését közel 22.000 műtárgy segítségével. A tárlat az egyszerű háztartási eszközöktől a világhírű találmányokig mutatja be az elmúlt évszázadok és a közelmúlt műszaki tárgyait.

Titkosügynökök által használt parányi fényképezőgépektől kezdve a hatalmas csillagászati távcsövekig, a felbecsülhetetlen értékű világórától az elektromos gerjesztésű hangvillán át, egészen a retro diavetítőig terjed a kiállított tárgyak sora.  A Tanulmánytár termeiben gazdag válogatást adunk korjellemző kávéfőzőkből, egy lakás arculatát meghatározó rádiókból, számítógépekből, tévékből, hűtőszekrényekből.

A híres magyar találmányok, mint Jedlik Ányos „villanyforgony” dinamója, vagy Petzvál József objektív rendszere mellett további különlegességeket is őrzünk: a világ első gyárilag előállított írógépét, ős transzformátort, különleges motorokat, és megtalálható nálunk Bíró László József világszabadalma, a golyóstoll prototípusa is.

A számítástechnikai gyűjteményben nyomon követhető az információs társadalom változása. Testközelből megnézhető a Magyarországon elsők között használt szobányi méretű Ural-2 computer, Kozma László négy szekrényből és egy iskolai asztalra épített vezérlőpultból álló monstruma, a 80-as évek csúcstechnológiájának számító aktatáska nagyságú rádiótelefon, vagy a laptop őse, a több mint tízkilós hordozható számítógép is, valamint látható a világ első kazettás floppy-ja, János Marcell találmánya.

Az érdeklődők előtt a Mobileum elnevezésű gépcsarnok is nyitva áll, ahol a látogatók interaktívan ismerhetik meg a magyar gépfejlesztés 150 évének legfontosabb stádiumait.

Árak:

- 6 éves kor alatt és 70 éves kor felett ingyenes

- felnőtt 800 Ft

- diák/nyugdíjas 400 Ft

- Kedvezményes 50%-os belépő legalább két, 18 év alatti személyt kísérő legfeljebb két fő közeli hozzátartozónak.

- INGYENES CSALÁDI BELÉPÉS a hónap utolsó szombatján

- INGYENES BELÉPÉS MINDENKI SZÁMÁRA a magyar nemzeti ünnepeken (augusztus 20. és október 23.)

vissza

Heti programajánló a legjobb együtt töltött pillanatokért

Reméljük néhány hét elég volt, hogy belerázódjatok az iskolakezdésbe, a dugókba és a koránkelésbe. De egyet se búsuljatok, mert itt van mindjárt a hétvége, amikor kiszellőztethetitek a fejetek, kiélvezhetitek az indián nyár utolsó napsugarait és remek programokból válogathattok.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!