Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5+1 családi sikerdarab, amit bármikor megnézhettek az interneten

2020.07.27.

5+1 családi sikerdarab, amit bármikor megnézhettek az interneten

A padlás, A dzsungel könyve, az Álomutazó és társaik

Nem csak a karantén idején jöhet jól egy egész estés családi előadás, amit az interneten bármikor megnézhettek, de számos más helyzetben is. Például a túl forró nyári délutáni napokra, egy esős délelőttre a Balatonon vagy egy hideg téli estére. Válogatásunkban az elmúlt évek legnagyobb sikereinek online is elérhető előadásait gyűjtöttük össze.



1. A padlás

Az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb családi darabja A padlás, amit hosszú évek óta megszakítás nélkül játszanak a Vígszínházban. A legendás előadás bemutatója 1988. január 27-én volt. Ez a felvétel akkoriban készült, még az első szereposztással.




2. Túl a Maszat-hegyen

A Varró Dániel – Presser Gábor szerzőpáros Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátékát több társulat is a műsorára tűzte az utóbbi években. Válogatásunkban a Tompa Miklós Társulat előadásában egy 2013-ban bemutatott változatot nézhettek meg.



3. Ördögölő Józsiás

Tamási Áron 1952-ben írt gyönyörű meséjét, az Ördögölő Józsiást dolgozta fel Tolcsvay László rockopera formájában, amit 2013-ban mutatott be az Operettszínház. Az előadás dalai egyszerre XXI. századi módon rockosak, ám közben fülbemászóan dallamosak.



4. A dzsungel könyve

Rudyard Kipling azonos című könyve alapján készült darabot 1996-ban mutatta be a Pesti Színház Hegedűs D. Géza rendezésében. Szövegét Békés Pál, a dalszövegeket Geszti Péter, a zenéjét Dés László szerezte. Azóta számos színház a műsorára tűzte. Ezen a felvételen a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2002-es előadása látható.



5. Álomutazó

Az Álomutazó mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért. A videó a 2017 karácsonyán a BOK csarnokban bemutatott előadás felvétele.



+1 Játékkészítő

A hagyományos mesehősök attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugarani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videójátékkészítő mestert, hogy belőlük is videójáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének. A Játékkészítő pop-show-musicalnek a 2015 karácsonyán a SYMA csarnokban bemutattott előadását nézhetitek meg ezen a felvételen.



Kép forrása: Tulipán Tündér Produkció Facebook oldala

2020. július 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!