Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 ingyenes Lázár Ervin meseelőadás

2021.01.19.

5 ingyenes Lázár Ervin meseelőadás

Játékfilm, színház, felolvasás, rajzfilm és hangoskönyv

A hihetetlenül színes fantáziával megáldott Lázár Ervin gyermekeknek írott történetei az évek során mit sem veszítettek népszerűségükből. Ebben a végtelen, tarka mesevilágban a kisebbek csakúgy megtalálják a kedvencüket, mint a nagyobb, iskolás korosztály. Nem meglepő, hogy számos művét feldolgozták, született játékfilm, színházi előadás és felolvasás is a történeteiből. Most ezekből válogattunk nektek egy csokorra valót.





A kisfiú meg az oroszlánok - A Tompa Miklós társulat előadása

Bruckner Szigfrid (akit a Négyszögletű Kerekerdőből már ismerhetünk), ebben a történetben már kiöregedett artista oroszlán, aki egy nagyvárosi bérház udvarán, egy lepukkant fészerben lakik. Felesége, Bruckner Szilvia azonban fogságban sínylődik egy cirkuszban. „Szomszédjának” és egyben jóbarátjának, Petinek segítségével Szilvia megmentésére indul. Az oroszlánasszony kiszabadítása azonban egy halom nem várt bonyodalmat von maga után...



A Négyszögletű Kerek Erdő - Györfi Anna előadásában

A Négyszögletű Kerek Erdőben játszódó kalandok kulcsfigurája Dömdödöm. Feltűnnek mellette olyan szereplők is, akik más történetekben bukkannak fel (például Bruckner Szigfrid A kisfiú meg az oroszlánok egyik főszereplője), így a mesegyűjtemény „darabkái” mesefüzérré olvadtak össze.


Mikkamakka gyere haza - tévéfilm

30 perces tévéfilm változat a nyolcvanas évekből olyan színészóriásokkal, mint Őze Lajos, Szakácsi Sándor és Szirtes Ádám. Vacskamati szerepében Halász Juditot láthatjuk.


A fájós fogú oroszlán - hangoskönyv

A klasszikus mese Bessenyei Ferenc, Márkus László, Harkányi Endre, Márton András és Halász Judit tolmácsolásában hangzik el.


Dömdö-dömdö-dömdödöm - rajzfilm

Mikkamakka nagy rikoltozásra ébred, mindenki az ő fülébe kiabál, mert nem tudják eldönteni ki a legjobb költő az erdőben. Ezért versenyt rendeznek és Mikkamakkát kérik fel bírának. Mesélő és énekes - Sebő Ferenc.

Borítókép: Réber László klasszikus illiusztrációja

2021. január 19.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!