Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

9 januári online gyerekműsor

2021.01.11.

9 januári online gyerekműsor

Amit bármikor megnézhettek

A napok nem mindig egyszerűen tervezhetők, főleg nem kisgyerekekkel, a járványhelyzetről nem is beszélve. Arra gondoltunk, hogy összegyűjtünk nektek néhány olyan előadást, amelyet január folyamán bármikor megnézhettek, ha akad egy kis szabadidőtök. A kínálatban színházi előadások mellett, zenés műsorok is helyet kaptak, így a hangulatotoknak éppen legjobban megfelelő műsort választhatjátok ki. 


Január 4-én tartotta meg idei első bemutatóját a Vojtina Bábszínház - ezúttal online formában. A Vas Laci című darabot állították bábszínpadra Benedek Elek meséje nyomán. Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. A darab ingyenesen megtekinthető Youtube csatornájukon.

Továbbra is a Vojtinánál maradva: a debreceni bábszínház hagyománya a farsangi télűzés, melyet 1999 februárjában kezdtek kialakítani. Az évek során folyamatosan változott a tartalom, de a népszokás elemei (az álesküvő, az állatalakoskodás, a Cibere és Konc király küzdelem, a betegségűzés, a Tél és a Tavasz versengése) mindig jelen voltak. Ebben az évben sajnos nem rendezhetik meg a mulatságot, de az elmúlt esztendők felvételei segítségével felelevenítika Maskarádé hagyományait. A vetítést ingyenesen lehet megtekinteni a bábszínház YouTube-csatornáján.

Ha karácsonykor kimaradt a Rutkai Bori Banda Kiskarácsony koncertje, januárban még van időtök bepótolni.  A zenekar megidézi a mesebeli karácsonyt a Hópehelykeringővel, megtáncoltatják az egész családot a Csizmacsacsavával, elrepülhettek Hópapa szánkójával a Karácsonyvárhoz, aminek minden ablaka mögött egy újabb csoda és egy újabb mesedal rejtőzik. Természetesen Bori színpompás horgolt bábjai is veletek ünnepelnek, de nem csak a téli dalok szereplői, hanem a Banda legkedveltebb figurái is ünnepi díszbe öltöznek. A rögzített előadás január 21-ig tekinthető meg. Jegyváltás ezen a linken.


Méhes Csaba és a Brass in the Five két zenés előadása is elérhető online. A nagyobb gyerekeknek és szüleiknek szóló Brass Cirkusz előadás során a társulta elővarázsolja a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit: bűvészt, illuzionistát, bohócot, állatidomárt, kötéltáncost, cirkuszi lovakat, félelmetes tigrist... Egy órányi vidám játék, önfeledt móka és nevetés, vérpezsdítő élő brass muzsikával. Jegyváltás ezen a linken.

Az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól A Rézerdő lakói című előadás. A rézerdő közepén találkozik hat manó. Zenélnek, énekelnek, táncolnak, mókáznak, kirándulnak, kertészkedenek, egy szóval: élik az erdei manók vidám életét. Közben megszelídítenek egy medvét, és nem maradhat el a csiga-teknős derbi sem. Jegyváltás ezen a linken.

Pécs népszerű gyerekszínháza, a Bóbita Bábszínház négy előadást tett elérhetővé a nagyközönségnek. Az elveszett szaloncukor története Vízkereszt éjszakáján kezdődik, amikor egy kisfiú és egy kislány a furcsa és varázslatos Karácsonyfa Birodalomba indul, hogy visszaszerezze az Elveszett Játékokat. A lilahajú tündér mese szülőkről, gyermekekről és bennünk rejlő erőkről. A hollókirály Jean-François Bladé francia népmesegyűjtő lírai és sajátos humorú meséje bábbal, tánccal, zenével. Szélkötő Kalamona történetében pedig  a főkirály, valamennyi királynak a királya nem adja a lányát Kalamonának, aki fogja magát, és a szeleket megköti, a leányt meg elrabolja. Az előadásokra ezen a linken tudtok jegyet vásárolni.A fedőképen a Bóbita Bábszínház Szélötő Kalamona előadása látható.

2020. január 11.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!