Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Hol hallgathattok ingyen Ruminit, Pom Pomot és társaikat?

2020.10.17.

Hol hallgathattok ingyen Ruminit, Pom Pomot és társaikat?

Hangoskönyv ajánlataink minden korosztálynak!

Néha fáradtak vagyunk este, de semmiképp sem szeretnénk, hogy kimaradjon az esti olvasás, viszont a képernyő elé sem szeretnénk ültetni a gyerekeket. Ilyenkor lehet jó megoldás a hangoskönyv. Bár ha ingyen szeretnénk mesét hallgatni, internetkapcsolatra szükségünk lesz, de akár a telefont, a laptopot vagy a tabletet használhatjuk úgy, mint régen a lemezjátszót, amin a legnagyszerűbb művészek tolmácsolásában hallgathattunk meséket.



Három remek forrást is találtunk, ahonnan ti is kedvetekre szemezgethettek jobbnál-jobb mesék közül. Az egyik az MTVA rádióarchívuma, ahol főként régebbi felvételeket hallgathattok. Megtalálhatók itt Babits Mihály, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza, Mikszát Kálmán meséi, de az újabb történetek közül Berg Judit Ruminijének hangoskönyv változatát is megtaláljátok itt.



Nagyon sok és nagyon sokfajta mesét, verset, történetet találtok a hangoskönyvek magyarul Youtube csatornán. A legkisebbek meghallgathatják az Autós meséket Mácsai Pál, Rémusz bácsi meséit Csuja Imre vagy Mazsola és Tádé történeteit Für Anikó tolmácsolásában. A kicsit nagyobbak egész biztosan élvezni fogják Pom Pom meséit Pogány Judit, Roal Dahl történeteit Stohl András vagy Aliz kalandjait Ónódi Eszter előadásában. Néha a már jól olvasó nagygyerekek is szívesen hallgatnak meséket. Nekik tökéletes választás lehet Gerald Durrell, A kis herceg vagy akár Rejtő Jenő egy-egy regényrészlete. 



A Mese Zeneklub csatornán is rengeteg mese közül válogathattok. A legszebb magyar mesék között szerepelnek Benedek Elek meséi, magyar népmesék, Mátyás király történetei, de nem hiányoznak a kínálatból a Grimm testvérek, Andersen vagy La Fontaine legszebb meséi sem. A klasszikusok mellett szerepel a válogatások között sokak kedvence, a Nagy ho-ho-ho-horgász sorozat néhány epiózdja is.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!