Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Téli szüneti programajánló 2016

Hurrá Téli szünet! Bízunk benne, hogy ti is így örültök és készültök közös családi programokra is. Összeállításunkban 3 téma köré csoportosítva találjátok jobb-jobb ajánlatainkat. Válogassatok kedvetekre! Nagyon boldog ünnepeket kívánunk nektek!

5 családi program a téli szünetben 1000 Ft alatt vagy akár ingyen

Sajnos a Mikulástroli csak december 23-ig járja a főváros utcáit, de szerencsére a Fényvillamos a téli szünetben sem hagy minket cserben. December 24. és 31. kivételével különböző villamosvonalakon utazhattok a kivilágított járműveken.

Adatbázisukban évről-évre megtaláljátok a régi és új jégpályákat. 2016-ban ismét számos helyen köthetitek fel a korcsolyákat és csúszhattok ingyen. Az ingyenes korizási lehetőségeket ezen a linken találjátok.

Idén egy kényszer szülte megoldást akár családi programmá is változtathattok. A Kossuth téri átalakítások miatt átkelőhajót indított a BKV a Batthyány és Kossuth tér között, amely remekül beleilleszthető egy nappali vagy akár esti családi sétába is az ünnepi fényekbe öltözött városba. A hajó normál díjszabás mellett vehető igénybe.

December 24-én, 25-én és 31-én is mesefilm válogatással várja legkisebb vendégeit a Puskin Kuckó. Műsoron a legjobb karácsonyi és téli mesék: Gombóc Artúr, Frakk, Bogyó És Babóca, Pom Pom és barátaik mind ott lesznek. Érdemes előre helyet foglalni a Kuckó oldalán, nehogy lemaradjatok!

Ha belefér egy kis utazás az időtökbe, akkor érdemes ellátogatni a Tatai Fényes Tanösvényre is, mely december 28., 29. és 30-án 9 és 15 óra között még nyitva tart. A tatai tó és környéke csodás élmény télen is!


TOP 5 családi kiállítás a téli szünetben

A Nagytétényi Kastélyban a téli szünet folyamán is megtekinthetitek a minden évben iparművészek által feldíszített szebbnél-szebb karácsonyfákat. A kiállítás január 8-ig látogatható.

A Vármúzeumban Gyerek/Kor/Kép címmel nyílt kiállítás. Az interaktív kiállításra várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, hogy együtt fedezzék fel, ki miként viszonyul a benne rejlő gyermekhez.

A Néprajzi Múzeum színes, mozgalmas kiállításában először láthatók együtt a múzeum nemrég restaurált, páratlan szépségű régi betlehemei. A múzeum január 24. és 26. között, 31-én valamint január 1-jén zárva, a többi napon a rendes nyitvatartás érvényes.

Idén 7. alkalommal épül fel a Karácsonyi Mézeskalácsváros a Bálnában, amelyet azoknak a mézeskalács építményeiből hoznak létre, akik előzőleg telket foglaltak. A kiállítás minden évben új és izgalmas, hisz nem lehet előre tudni, hogy milyen csodás építményekkel fogunk találkozni. A kiállítás ingyenes.

A Várkert Bazárban megrendezett Régimódi korok karácsonya kiállítás felidézi, mivel pótolták a 20. század elején a fenyőt, ha nem volt; milyen is lehetett a krepp-papírral bevont ág, a feldíszített muskátli, a mestergerendáról lógó boróka, a töviskarácsonyfa, vagy a lúdtollal bevont gyümölcsfaág.


TOP 5 családi kirándulás a Gyermekvasút mentén

A szünidőben is naponta lehet a Gyermekvasúton is utazni. Sőt, ha még a Libegőt és a fogaskerekűt is igénybe vesszük, remek egész napos kirándulásokat szervezhetünk. A Libegő zugligeti végállomásától fellibbenhetünk a János-hegyre, ahol tiszta idő esetén az Erzsébet-kilátóból megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát. Innen rövid erdei sétával a piros sáv turistajelzést követve lejuthatunk a Gyermekvasút János-hegyi állomásához. Ezután elvonatozhatunk a Normafához, ahol kipróbálhatjuk a nemrég felújított játszóteret és ehetünk egy finom rétest, vagy elmehetünk a Széchenyi-hegyi végállomáshoz, ahonnan fogaskerekűvel* térhetünk vissza a városba.

A Gyermekvasút Szépjuhászné megállójától induló és ide érkező zöld színnel jelzett körséta csak kicsit több, mint 3 és fél kilométer, így akár kisebb gyerekekkel is teljesíthető. A túra után felülhetünk a gyermekvasútra, és egy 600 Ft-os szakaszjeggyel (6 év alatt ingyenes, 14 éves korig 300 Ft) a Széchenyi-hegyi végállomásig utazhatunk. Innen a fogakerekű vasúttal* juthatunk le ismét a városba.

Szintén a Szépjuhászné megállónól közelíthetjük meg a Hárs-hegyet, ahol viszonylag kis területen két kilátóból is megcsodálhatjuk a budapesti panorámát. Az egyik a Kaán Károly-kilátó, amit a Szépjuhásznétól a sárga jelzésen tudunk megközelíteni. A kilátóból pazar panoráma tárul a szemünk elé és a környező hegyekre. Ha tovább haladunk a sárga jelzésen, az út elvezet a Makovecz-kilátóhoz, ahonnan a Belvárost, a Dunát, a Várat és a Citadellát egyaránt megcsodálhatjuk.

A Budakeszi Vadaspark is megközelíthető a Gyermekvasúttól. A Vadaspark megállóhely télen nem üzemel, de elsétálhattok ide a Szépjuhásznétól vagy akár a János-hegy megállóból is. Előbbi esetben a Budakeszi úttal párhuzamos futó lila Mária-jelzést kell követni a Budakeszi úti laktanyáig, majd a laktanya után jobbra ráfordulni a sárga kereszt jelzésre. Ez egy alig 3 kilométeres, 40 perces túra. A János-hegytől a sárga sáv jelzést kövessétek, majd térjetek át észak-nyugati irányba a sárga kereszt jelzésre, amely közvetlenül a Vadasparkoz vezet. A túra kicsit több, mint 3 km és 44-50 perc.

Makkosmária a nevét egy legenda szerint arról kapta, hogy a törökök által lermombolt egykori kápolnában őrzött Szűz Mária képet a környékbeliek egy tölgyfa törzsére akasztva őrizték. A ma itt található Mária kép az eredeti festmény másolata. A kirándulóhely a Gyermekvasút János-hegy állomásáról Makkosmáriára erdei sétaúton, a piros sáv jelzést követve közelíthető meg.

(*December 22-én üzemzárásig a fogaskerekű rövidített útvonalon, a Városmajor és a Svábhegy között közlekedik. A Svábhegytől (a 21-es autóbusz Csillebérc irányú megállójától) a Széchenyi-hegy, Gyermekvasútig a 60-as jelzésű pótlóbusszal utazhatnak az utasok.)

Élményekkel teli téli szünetet kívánunk!

Szélforgó

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!