Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 ajándék

2020.11.30.

TOP 10 ajándék

Amire minden gyereknek szüksége van

Sokan már októberben azon törik a fejüket, hogy mivel is ajándékozzák meg szeretteiket karácsonykor. A szülőknek sem egyszerű a dolga, hiszen nem akarják a huszadik Lego készletet megvásárolni, az áhított ajándék viszont nem fér bele a családi költségvetésbe vagy beleférne ugyan, de egyszerűen nem szeretnék ezt vagy azt megvenni a gyereküknek. Ha konkrét ajándéktippeket nem is adunk most, megosztjuk veletek, hogy melyek azok az ajándékok, amelyekkel a legtöbbet tehetitek a gyerekeitekért... nem csak karácsonykor. 


1. Szeretet - minden ajándékok legfontosabbika. Fontos tartozéka a puszik és az ölelés, akárhány éves is a gyermekünk:-)


2. Bátorítás - ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy megerősítsük gyermekünkben a tudatot: hiszünk bennük!


3. Együttérzés - az élet nem igazságos, de tanítsuk meg gyerekünknek, hogy amit megtehet azért, hogy igazságosabb legyen, azt tegye is meg.


4. Elégedettség - a több kevesebb: ha soha semmi sem elég jó, mindig többre, szebbre és nagyobbra vágyik, a saját életét keseríti meg.


5. Kíváncsiság - a "Hagyd már abba a sok kérdezősködést!" helyett bátorítsátok a gyerkekeket, hogy kérdezzenek rá mindenre, ami fontos nekik!


6. Idő - a velük töltött idő az itt és most, ezt később nem pótolhatjátok be.


7. Osztatlan figyelem - ha ti sem nyomogatjátok folyton, ő sem nyomogatja majd, vagy legalábbis lesz rá jogalapotok, hogy rászóljatok és megbeszéljétek. Nagyon fontos, hogy a gyerek érezze, csak rá figyelsz, amikor "mi időt" töltesz vele.


8. Vidámság - nevessetek a gyerekekkel minden nap, ez mindenkinek jót fog tenni.


9. Optimizmus - a pesszimisták nem változtatjátk meg a világot, az optimistáknak több rá az esélyük.


10. Stabilitás - és végül álljon itt kedvenc idézetünk Szabó Magda egy 1979-es írásából: „… a család legfontosabb feladata, minél jobban kiépíteni azt a kifutópályát, amiről a gyerek repülőgépe startol.”



Az összeállítást Joshua Becker 35 Gifts Your Children Will Never Forget című írása inspirálta - becomingminimalist.com


2020. november 30.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!