Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 állatos webkamera

2020.05.10.

TOP 10 állatos webkamera

A madaraktól a medúzákig

Állatos kamerákat nézni jó dolog, több okból is. Egyrészt olyan állatokat láthatunk így, amelyre egyébént esélyünk sem lenne. Lehet, hogy vicces, izgalmas, netalán rendkívüli pillanatoknak lehetünk tanúi. És végül, de nem utolsósorban ez a tevékenység összehoz kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, így a család minden tagja megoszthatja egymással ezt az élményt. Válogatásunkban számos hazai és külföldi kamerát is felfedezhettek.




San Diego és Magyarország között 9 óra az időeltolódás, így a San Diegói Állatkert webkameráit inkább délután érdemes figyelgetni, amikor ott is ébredeznek már az állatok. A csatornán számos élő és felvett anyagot láthattok. Többek között megfigyelhettek pandákat, elefántot, tigrist, koalát vagy kondorkeselyűt.

Koala Cam

The San Diego Zoo and San Diego Zoo Safari Park are temporarily closed. For assistance, please ask our Chat Bot, or click here to email us. READ MORE ▸



Különösen érdemes tavasszal madaras webkamerákat nézegetni, hisz ilyenkor kelnek ki és növekednek a kismaradak a fészekben, így ha szerencsénk van, különleges pillanatok szemtanúi lehetünk. A MAVIR idén nyolcadik alaklommal kamerázza be ezt a madárfészket, amelyben kerecsensólyom fióka mindennapjait követhetitek nyomon.




Évek óta az egyik legnépszerűbb hazai webkamera a gemenci fekete gólya fészek 24 órás adása. A 2013 óta működő rögzítővel is ellátott kamera lehetővé teszi, hogy a különleges és érdekes jeleneteket a kamerát nem folyamatosan nézők is láthassák.

Feketególyafészek-kamera

Reggel az egyik szülő kiválasztotta a legkisebb fiókát és elpusztította. Így már csak két fiatal felnevelkedésére van esély. A megelőző években eddig három esetben figyelhettünk meg hasonló (szülők általi) fiókapusztítást a kamerával megfigyelt fészekben, melyek során összesen 5 fiókát pusztítottak el. (2017: 1 fióka, 2015: két fióka, 2013:1 fióka).


Sokak szerint a fókák a világ legmókásabb állatai. Most nektek is lesz sok-sok órátok, hogy ezt eldöntsétek, hiszen a Pécsi Állatkert webkameráján keresztül éjt nappalá téve tanulmányozhatjátok ezeket a kedves állatokat.

Webkamera Pécsi Állatkert | CsodalatosMagyarorszag.hu

Fókakamera Pécsi Állatkert. Egész nap nézhetjük a webkamerán ahogy játszanak, buborékokat fújnak, és reggel az is látható ahogy a medence alján alszanak.


A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvend az iowai Decorah város közelében fészkelő réti sas pár kamerája. Az oldalon nem csak a kismadarak fejlődését követhetitek nyomon, de a fontosabb dátumokat is (tojásrakás ideje, mikor keltek ki a kicsinyek stb.). Sőt, az angolul tudók még kérdéseket is feltehetnek a madarakkal kapcsolatban, amire az oldal üzemeltetői chatben válaszolnak.


A Fővárosi Állat- és Növénykertből összesen öt helyszínről láthattok közvetítést. Bekamerázták a szavanna kifutót, a fóka medencét, a Dél-Amerika kifutót, valalmint megfigyelhetitek az elefántokat és az orángutánokat is.


A Monterey Bay Aquarium oldalán is számos csoda várja az állatok és főként a tenger világának kedvelőit. Van itt korallzátony kamera, megfigyelhettek különféle medúzákat, csatangolhattok a hínárerdőben, de nyílt tengeri állatokat és mókás tengeri vidrákat is megfigyelhettek.

Coral Reef | Live cam | Monterey Bay Aquarium

Watch our live web cam of the Monterey Bay Aquarium's coral reef exhibit, ¡Viva Baja! Life on the Edge.

 

Az ausztráliai Lone Pine koala rezervátumban összesen 18 kamerát helyeztek el, ami azt jelenti, hogy minden lehetséges szögből és élethelyzetben láthatjátok ezeket a népszerű állatokat. Csak az időeltolódásra kell odafigyelni: 8 órával járnak előttünk.



Visszakanyarodva Magyarországra, Tiszalökre vezet az utunk, ahol egy kuvikcsdalád életébe tekinthetünk be. Megnézhetjük, hogy etetik az szülők a kicsiket, hogy zsörtölődnek a kicsik egymással és veszekednek a finom falatokon. A kamerák élő képe 9 órát visszatekerhető, így az elmúlt néhány órát is meg tudjátok nézni (am egy éjszakai életet élő madár esetében kifejezetten jól jöhet).

Kuvik webkamera

Webhelyünkön cookie-kat használunk olyan technikai funkciók támogatására, amelyek növelik a felhasználói élményt. We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.

És végül, de nem utolsósorban, ismerkedjetek meg Bellával, a kolibrivel. Egy dél-kaliforniai magánember arra lett figyelmes, hogy a kertjében található fikuszfára évről-évre visszatér egy kolibiri fészket rakni. Nem volt rest és 2012-ben felszerelt egy kamerát, amelyen keresztül most már a világ minden tájáról meg lehet figyelni Bellát, a kolibrit és kicsinyeit.




2020. május 10.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!