Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 belvárosi játszótér

2021.06.01.

TOP 10 belvárosi játszótér

A budapesti játszóterek krémje - 4. rész

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Sorozatunk negyedik részében a Belvárosba látogatunk el, ahol az 5., 6., 7., 8. és 9. kerületek legklasszabb játszótereivel ismerkedhettek meg. A sorozat első részét itt találjátok meg, a másodikat itt, a harmadikat pedig itt.




Olimpia park

Fotó: s-ter.hu

Az Olimpia park játszótere a Parlament közelében, a Duna part mellett helyezkedik el. A játszótér fő attrakciója egy 15,5 méter hosszú és 6 méter széles hadihajó, amely egy kombinált mászóka-rendszer, csúszdával, kötéllétrákkal, kötélhidakkal.


Károlyi kert

Fotó: belvarosikozossegiter.hu

Egy kis oázis a Belvároa közepén klassz játszótérrel. Nagy terület kisebbeknek és nagyobbaknak való játékokkal, nagy, árnyékolt homokozóval és sok paddal, ahol a szülők kipihenhetik a homokozás fáradalmait.


Múzeumkert

Fotó: mnm.hu

A 2019-ben átadott „Muzi” elnevezésű tematikus játszótér a Nemzeti Múzeum kertjében a 19-20. század fordulójának világát idézi fel. A játszótér közvetlenül két regény cselekményéből, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk (1906) című és Pásztor Árpád A Muzi (1930) című könyveiből inspirálódott. 


Benczúr kert

Fotó: s-ter.hu

Talán az egész főváros egyik legkülönlegesebb és legjobb játszótere. Központi eleme egy mesevár, de sok egyéb mesés elem is található itt. Kis színes házikók, hajó, nyuszis trambulin, vizes játékrész és megannyi egyéb felfedeznivaló teszi izgalmas élménnyé a terézvárosi játszótérlátogatást.


Lövölde tér

Fotó: terezvaros.hu

2019-ben újult meg itt a játszótér. Süllyesztett trambulinok, hinta, mászóka, zsiráfos csúszda várja többek közt a gyerekeket a VI. kerületi téren. A felújításkor a növényzet is megújult, a borítást pedig biztonságos gumiszőnyegre cserélték. 


Grund

Fotó: agrund.hu

A Tömő utcai Grund játszótere A Pál utcai fiúkban szereplő grund 21. századi megelevenítése. Akik már ismerik és szeretik a történetet, a Grund játszótér segítségével és programjaival újraélhetik a regénybéli grund eseményeit, akik pedig eddig még nem olvasták a könyvet, kedvet kaphatnak hozzá, már csak a térben kifüggesztett fejezetek által is. 


Nehru part

Fotó: budapestdialog.hu

A pár éve megújult Nehru part igazi Duna-parti paradicsom a IX. kerületben. A street sportpályák és skate park mellett természetesen egy játszótér is helyett kapott, ahol a 15 játék korosztály szerinti csoportosításban lett elrendezve. És ha elfáradunk a játékban, akár egy limonádét is eliszogathatunk a közeli Bálna teraszán.


Haller park

Fotó: zoldkalauz.hu

A 2020-ban megújult parkban a játszótér is felújításra került. Új játszóeszközöket, kiscsúszdát, kis házikót, kombinált játszóvárakat, rugós játékokat, hintákat  és trambulint telepítettek, napvitorlát és új utcabútorokat szereltek fel.


Orczy kert

Fotó: google maps/Fogarasi Gábor

A nemrégiben teljes átalakuláson átment parkban két játszótér is helyet kapott. A főbejárat közelében található kisjátszón a kisebb gyerekeknek való játékokat találunk. Kicsit odébb egy jóval nagyobb játszóteret is találkunk szuper csúszdákkal, mászókával, drótkötélpályával. A parkban csónakázótó, futópálya és kalandpark is talállható, így érdemes akár egy egész délelőttöt vagy délutánt rászánni a látogatásra.



Csigapark

Fotó: google maps/Bencze Ferenc

A József Attila-lakótelepi Nagyjátszótér felújítása 2016-2019. között több ütemben zajlott. Ez alatt az időszak alatt megépült a mini Kresz park,  libikóka és új hinta, multifunkciós játszóvár és mozgásukban akadályozott gyermekek számára is használható játszóeszköz került telepítésre. Tágas, szellős játszótér sok árnyékkal.



Borítókép: jozsefvaros.hu

2021. június 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!