Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 budapesti KRESZ park

2021.03.11.

TOP 10 budapesti KRESZ park

Tanulás és móka biztonságos környezetben

Itt a tavasz, lassan előkerülnek a kismotorok, futóbiciklik, kerékpárok. Érdemes a télen kissé berozsdásodott reflexeinket kicsit felturbózni, és mi lehetne erre jobb helyszín, mint egy klassz és biztonságos KRESZ park. Most a 10 legjobb budapesti helyszínt mutatjuk be nektek.





1. Szilas Családi Park - 4. kerület Újpest

Fotó: Szilas Családi Park Facebook oldal

A Tungsram és a Káposztásmegyeri lakótelep szomszédságában levő park egy része Szilas Családi Park néven már néhány éve megújulva szolgálja az újpest családok kikapcsolódását. A parkban üzemelő KRESZ park a Sporttelep utca és az Óceánárok utca kereszteződésénél található.



2. Szilas patak KRESZ park - 16. kerület Hermina út

Fotó: Hermina Bringapark Facebook oldal

A Hermina Bringaparkhoz tartozó KRESZ park bicikliúton is megközelíthető. Kisebb tesók gyakorolhatnak itt, nagyobbak pedig vagánykodhatnak a bringaparkban.


3. Városligeti KRESZ park

Fotó: ligetbudapest.hu

FIGYELEM! 2023. nyarán felújítás miatt nem üzemel. A Hermina út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződése közelében, a Zichy Mihály úton található a családok körében is népszerű városligeti KRESZ park. A területen a legkisebb biciklisek, rolleresek, görkorisok, motorosok tanulhatják meg a közlekedési szabályokat a különböző közlekedési táblákkal, vasúti, gyalogos átjárókkal, útszűkülettel, körforgalommal is ellátott területen. 


4. 18. kerületi Teleki utcai KRESZ park

Fotó: varosgazda18.hu

A pálya a 18. kerületi ikonikus helyszíneket és azok különböző forgalmi szituációit modellezi, így az elnevezések is az eredeti utcaneveket követik; például a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, az Üllői utat, a Gilice-téri körforgalmat, a Nagykőrösi út, a Nemes utca, vagy a Péterhalmi út és vasúti átjáró területét. Ökotudatos kerület lévén nem maradhat el az elektromos autótöltő állomás sem.


5. Bringaváros - Csepel

Fotó: csepel.hu

Mini utak, mini zebrák, mini jelzőlámpák, mini jelzőtáblák mutatják mikor szabad átmenni az úttesten, hol kinek van elsőbbsége, melyik az a tábla, ahol meg kell állni, nem hajthatunk be és hogyan használhatjuk a körforgalmat. A pályán forgalomtechnikai szakemberek segítségével lemodellezték a csepeli közlekedésben leggyakrabban előforduló helyzeteket, ennek érdekében a helyi rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a terv kidolgozásában.


6. Május 1. téri KRESZ park - Budafok-Nagytétény

Fotó: budafokteteny.hu

Körbekerített mini KRESZ park benzinkúttal, padokkal, ivókúttal és vasúti átjáróval.


7. Bükköny utcai KRESZ park - 11. kerület Kalóztanya játszótér

Fotó: kresz-suli.hu

Albertfalva központi fekvésű játszóterén valós közlekedési helyzeteket hűen modellező KRESZ pálya.


8. 11. kerületi Regős utcai KRESZ park 

Fotó: kresz-suli.hu

Újbudai játszótér és KRESZ park öntöttgumi burkolattal, táblákkal, működő jelzőlámpákkal.


9. 2. kerületi Zsigmond téri Kresz park

Fotó: 2. kerület Facebook oldala

A pályára kismotorral, futóbiciklivel, gyerekkerékpárral és rollerrel lehet rámenni. A tervezők figyeltek arra, hogy minél többféle közlekedési helyzetet átélhessenek a kicsik a pályán, és így elsajátíthassák a hozzájuk tartozó KRESZ szabályokat.


10. Fenyves park - 2. kerület Pasarét

Fotó: szelforgo.hu

Óvodás és kisiskolás korosztály számára épült KRESZ tanpálya a pasaréti Nagy Lajos tér (Fenyves park) területén. Kismotorral, futóbiciklivel, rollerrel és gyermekkerékpárral is lehet használni a KRESZ-parkot, amely elsősorban tanulási célokat szolgál és a Közlekedéstudományi Intézet szakértői bevonásával készült.



2021. március 11.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!