Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 budapesti rét, ahol kiszaladgálhatják magukat a gyerekek

2021.02.16.

TOP 10 budapesti rét, ahol kiszaladgálhatják magukat a gyerekek

Klasszikus és kevésbé ismert helyszínötletekkel

Vannak olyan napok, amikor nincs kedvünk kirándulni menni, és még a játszóra se, viszont a gyerekek tele vannak energiával. Ilyenkor jön jól egy nagy rét távol a forgalomtól, ahol egy focilabda, esetleg frizbi segítségével vagy egy egyszerű fogócska során jól ki tudják szaladgálni magukat. Válogatásunkban a jól ismert budapesti helyszínek mellett néhány ínyencség is szerepel.




Hűvösvölgyi Nagy-rét 

Fotó: parkerdo.hu


A gyerekkori gondtalan szaladgálások emlékére első helyen a Hűvösvölgyi Nagy-rét, ahol tavasztól őszig akár egy kellemes családi pikniket is szervezhetünk. Az 56-os villamos végállomásánál találunk parkolóhelyeket. Innen a rét 10 perc séta a kék jelzésen.



Margitszigeti Napozórét 

Fotó: budapest.hu

Szerintünk nem sok olyan budapesti felnőtt van, aki gyerekként ne szaladgált, tollasozott vagy focizott volna a Víztorony melletti nagy füves területen. Ha autóval érkezünk, parkolhatunk az Árpád-hídnál lévő fizetős parkolóban, tömegközlekedéssel a 26-os busz Szabadtéri Színpad megállója van hozzá a legközelebb.



Hármashatár-hegyi repülőtér 

A ma már használaton kívüli repülőtér a kutyások, futók, kisgyerekes családok és sárkányeregetők paradicsoma. Minden évszakban színes emberkavalkád vonul itt, de szerencsére elég nagy a terület, így kutya, felnőtt, gyerek, papírsárkány békésen megfér egymás mellett. Parkolni a Kővári úton vagy az Aradi utcán tudunk, tömegközlekedéssel pedig a 257-es, 64-es, 64A, 164-es és 264-es buszok Kölcsey utcai megállójához van legközelebb.



Tétényi-fennsík

Fotó: wikipedia.org

A Tétényi-fennsík hazánk egyik legnagyobb kiterjedésű fennsíkja, így van elég hely szaladgálni, a fölös energiákat ledolgozni. Érdemes a tanösvényen elindulni, amit több helyről is megközelíthetünk, például a Memento Parktól vagy a 287-es busz  Balatoni út/Dózsa György út megállójától.




Felsőrákosi-rétek 

Fotó: Bajor Zoltán, mme.hu


Budapest keleti részének nagy kiterjedésű természetvédelmi területén található. Van itt nádas, ligeterdő, láprét és legelő is. Száraz időben klassz sétát tehetünk itt kisgyerekekkel is. Megközelíteni a Túzok utca - Rákos-patak kereszteződésétől lehet. Tömegközlekedéssel érkezők a 67-es busszal jutnak el ide.


Mocsárosdűlő

Fotó: mocsarosegyesulet.hu

Teljes területe 156 hektár, ebből 24,6 hektár élvez védettséget. 85 hektár jellemzően kaszáló, illetve fás, erdős terület. A Szentendrei HÉV-vel Aquincum megállóhelytől, autóval pedig a Szentendrei útról a Zsófia utcán át közelíthető meg a terület. A Mocsáros tanösvényt is bejárhatjátok itt, melynek indítótáblája a Gladiátor és Nádszál utca kereszteződése után, a pihenőparknál található.


Merzse-mocsár 

Fotó: wikipedia.org

Itt található Budapest legfontosabb vizes élőhelye. Három elkülönülő részből áll, melyeket mesterséges csatornák kötnek össze. A három rész közül a déli Nagy-Merzse és a Gyolcs-rét járható be, az északi Kis-Merzse járhatatlan. Érdemes szárazabb időben kilátogatni. Legegyszerűbben Rákoskert vasútállomástól tudjuk megközelíteni. 


Anna-rét

Talán a főváros legkedveltebb szabadtéri helyszíne - nem véletlelnül, hisz itt minden adott, ami egy kellemes szabadban tölött naphoz szükséges. Gyönyörű a panoráma, lehet szaladgálni, tollasozni, piknikezni és játszóterezni. Számos hosszabb-rövidebb túrára is indulhatunk a rétről, télen pedig megfelelő hóviszonyok esetén még szánkózásra alkalmas helyet is találunk. Sajnos ezt sokan tudják, így szinte minden hétvégén garantált a tömeg, így ha van rá lehetőségetek, az Anna-rét meglátogatására inkább hétköznapot válasszatok.


Óbudai-sziget 

Fotó: visitobuda.hu

A legnagyobb budapesti sziget a Dunán, ennek ellenére népszerűsége meg sem közelíti a Margit-szigetét, talán bonyolultabb megközelíthetősége miatt. Tömegközlekedéssel hétközben a Filatorigát HÉV-megállóból tudjuk a legkönnyebben elérni, hétvégén viszont május 1-jétől szeptember 30-ig 9 óra és 18 óra között a 226-os busszal is eljuthatunk ide a Nyugatitól. A 108 hektáron ligeterdők, sétányok, rétek találhatók és persze a népszerű csúszdapark.


Tihanyi utcai préri

Fotó: csepel.info


Csepelen az Akácfa utcai kiserdő közvetlen közelében található, így egy csapással két legyet is üthettek. A nagy rét, pont az, amit a neve mond: egy préri, ahol lehet szaladgálni, kutyázni, sportolni. És a szaladgálás előtt vagy ha még van energiátok, utána, a kiserdő tanösvényét és tornapályáját is bejárhatjátok.


Fedőkép: Photo by Juliane Liebermann on Unsplash



2021. február 17.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!