Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 dél-budai játszótér

2021.05.11.

TOP 10 dél-budai játszótér

A budapesti játszóterek krémje - 2. rész

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Sorozatunk második részében Dél-Budára látogatunk el, ahol a 11., 12. és 22. kerületek legklasszabb játszótereivel ismerkedhettek meg. A sorozat első részét itt találjátok meg, a harmadikat pedig itt


Anna-réti játszótér

Fotó: szelforgo.hu

A játszótér felújításakor 18 fa játékot helyezett ki, közöttük 3 nagy várat, 2 mérleghintát, 2 rugós játékot, 2 hintát, 1 vonatot, 1 kis csúszdát, 1 fészekhintát, egy köteles mászókát, és egy sérült gyermekek által is kiválóan használható rugós játékot találunk a Normafa népszerű játszóterén. A biztonságos ütéscsillapítást természetes fenyőkéreg mulcs adja.

Margaréta játszótér

Fotó: hegyvidek.eu

A 12. kerületi polgármesteri hivatal mögött található játszóteret 2014-ben építették újjá és 2019-ben újították fel. Játszótér sok színes vidám játékot, várat, szuper mászókával, homokózóval, kismotorozásra alkalmas területtel, a nagyobb tesóknak kosárpályával és ping-pong asztallal. Sokak szerint nem csak Dél-Buda, de egész Budapest legjobb játszótere a Margaréta.

Csörsz utcai játszóterek

Fotó: hegyvidek.eu


Azért érdemes ide ellátogatni, mert ebben a rövid kis utcácskában összesen 4 játszótér bújik meg. Az utca Alkotás utcai végéhez közel találjátok a 2018-ban megújult Csörsz játszótér, a Csörsz u. 2-4. szám alatt. A 14. szám alatt van a MOM Sport játszótere, a tőszomszédságában pedig a Gesztenyés-kerti játszótér. Végül, de nem utolsósorban, egy kicsi, de jól felszerelt játszóteret rejt a MOM Kulturális Központ kertje is.

Gellérthegyi csúszdapark

Fotó: szelforgo.hu

A Gellérthegyi csúszdapark egy intézmény a fővárosban, hiszen a mai budapest gyerekek szülei is idejáratak a város minden pontjáról, ha egy jót akartak csúszdázni. A csúszdák az utóbbi években megszépültek, megújultak, érdemes egy kellemes délelőttöt vagy délutánt eltölteni itt az árnyas fák alatt. 

Kalóz játszótér

Fotó: ujbuda.hu

Hatalmas alapterületű, tágas játszótér a Bikás parkban vizes-homokozós játékkal. A területen található wc is. Az árnyékot adó fák alatt csúszdázhatnak, hintázhatnak, mászhatnak a gyerekek, és ha megunták, a parkot is bebarangolhatjátok. A parkban kutyafuttató, streetball pálya és focipálya is van. 

Árnyas játszótér

Fotó: ujbuda.hu

Ha a Bikás parkban jártok, érdemes átsétálni a Tétényi út másik oldalára, ahol a Bártfai utca házai között bújik meg az Árnyas játszótér, ahol  szuper mászókák és csúszdák találhatók és van egy mindennél magasabb toronymászóka is. A játszótér hű a nevéhez: mindig találtok itt árnyékot is.

Dzsungel játszótér

Fotó: ujbuda.hu

2003-ban adták át a háromezeregyszáz négyzetméteres, úgy nevezett Dzsungel játszóteret Gazdagréten, a Torbágy utcában. Nevéhez híven a játszótér falut formázó kunyhókkal, bambuszos „dzsungellel”, kötélhíddal felszerelt. Idekapcsolódnak a történetből ismerős állatok. Van homokozó, majom- és növényábrázolással készült oszloperdő, a csúszda pedig egy elefánt ormánya. A játszótér a jelenleg zajló felújítási munkák után 2021. júniusában nyit újra.

Cerka-firka játszótér

Fotó: szelforgo.hu

A gellérthegyi játszótéren található egy mászóvár, ami színes ceruzákból van kialakítva, s ezzel azt az illúziót kelti, mintha egy iskolás borította volna ki tolltartója tartalmát. A mászókákon kívül csúszdákat, hintákat gyűrű- és bébihintát, valamint forgókat találunk A gyerekek egyik kedvenc játszóeszköze a „hegyező”, ami gyakorlatilag egy mókuskerék, másik közkedvelt játszóeszköz a talajba épített trambulin.

Bükköny utcai játszóterek

Fotó: s-ter.hu

Az albertfalvai Bükköny utcában két egymás melletti játszótéren élvezhetik a kicsik és a nagyok a játszóterezést. Az apróbbaknak való az Izgő-mozgó játszótér, aminek tőszomszédságában helyezkedik el a Kalóztanya névre keresztelt játszó. Ennek különlelgessége, hogy Kresz parkot is találtok itt.

Dunafok szabadidőpark játszótere

Fotó: Budafok-Tétény Facebook oldala

A 2019-ben átadott duna-parti szabadidőparkban multifunkcionális sportpályát, új kerékpárutat, valamint street workout parkot hoztak létre. A gyerekeket a szaladgálásra csábító zöld gyepen túl új, mozgásra ösztönző modern játszótér várja: három trambulin, gumidombok, mászóka-bújócska falak, hinták, alagút és mászókák kaptak helyet.


2021. május 12.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!