Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 észak-budai játszótér

2021.05.03.

TOP 10 észak-budai játszótér

A budapesti játszóterek krémje - 1. rész

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Először Észak-Budára látogatunk el, ahol az 1., 2. és 3. kerületek top játszótereivel ismerkedhettek meg. A sorozat második részét itt találjátok meg, a harmadikat pedig itt.







Mátyás király játszótér

A Budai Vár tövében, mégis a turistaáradattól messze, egy eldugott kis szegletben találjuk a környezettel tematikájában harmonizáló játszóteret. Az első udvar az Egyszer volt Budán kutyavásárt, a második a kolozsvári bíró házát ábrázolja, az utolsó pedig a várbörtön. A 40 méter hosszú, háromemeletes vár aljában a valódira hajazó alagútrendszer kanyarog.

Rumini játszótér

Fotó: szelforgo.hu


A kedvenc mesehősről, Ruminiről elnevezett játszóteret 2013-ban adták át az 1. kerületi Mária téren. 2014-ben készült el a második ütem kivitelezése. Idén áprilisban illemhely is létesült a területen, illetve egyéb karbantartási műveleteket is elvégeztek, így frissen-csillogósan vár mindenkit a Rumini játszótér.


Vuk játszótér

Fotó: bujsz.hu

Az 1. kerületi tematikus játszóterek zászlóshajója, a 2010-ben felavatott Vuk játszótér, amely a Gellérthegy tetején, a Szirtes út és Bérc utca kereszteződésénél található. A főként kisebbeknek való játszótéren a kötelező játékok, mint libikóka, csúszda, mászóka, homokozó között a simabőrű gyerekek megölelgethetik a kis Vukot és barátait. 2021-es fejlesztés egy új drótkötélpályás játszóeszköz telepítése.



Macis játszótér

Fotó: 2. kerület Facebook oldala

2019-ben esett át teljes felújításon a 2. kerületi Görgényi út végében található erdei Macit játszótér, ahol főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközöket helyeztek ki. A névadó maci is megmaradt, rajta kívül található itt hinta, kötélhíd és kalandpálya. A játszótér mellett parkoló is található.


Fenyves utcai játszótér

Fotó: szelforgo.hu

Játszótér + Kresz park + fitnesz park egyben, így egész biztos, hogy a család minden tagja megtalálja a szívének kedves elfoglaltságot a pasaréti Fenyves parkban. A már meglévő játszóteret 2018-ban óvodás és kisiskolás korosztály számára épült KRESZ-tanpályával bővítették ki, amelyet futóbiciklivel, rollerrel és gyermekkerékpárral is lehet használni. Nagyobb tesók, sportos anyukák, apukák pedig a szuper fitnesz eszközöket is kipróbálhatják.


Zsigmond téri játszótér

Fotó: 2. kerület Facebook oldala

2019. októbertől a Zsigmond téri játszótérnél is gyakorolhatja a közlekedést az óvodás korosztály a játszótér mellett létesült KRESZ-parkban. A pályára kismotorral, futóbiciklivel, gyerekkerékpárral és rollerrel lehet rámenni. Ezen kívül a téren található kondipark és kutyafuttató is, így akár egy több órás programot is kerekíthetünk a Zsigmond tér meglátogatásából gyerekstül, apukástul, anyukástul, kutyástul.

Vérhalom téri játszótér

Fotó: szelforgo.hu

Budapesten egyedülálló tematikus tűzoltós játszóteret találunk a 2. kerületi Vérhalom téren. Van itt helikopter, természetesen tűzoltó autó, sőt még benzinkút is. Mászókákat is találunk több méretben, minden korosztálynak. A játszótér mellett pingpong asztalok, gumiburkolatú labdapálya is található, a teret futópálya öleli körül.



Játszótér a Holdudvar parkban

Fotó: Óbuda Facebook oldala

2019. nyarán adták át az óbudai Ágoston utca - Bécsi út- Váradi út és Vörösvári út által határolt területen a Holdudvar parkot.  A tervezők ragaszkodtak az űrhajós-holdraszállós tematikához, és ehhez igazították a park színvilágát is. A játszótéren főként a szürke és a türkiz színek dominálnak. A játszóelemek és a csúszdák mellett, vizes játszórész és futópálya is található itt.


Játszótér a Mészkő parkban

Fotó: Ilona-malom Műhely Facebook oldala

Az óbudai Mészkő park igazi közösségi park, ahol fiatalok és idősek, aktív vagy éppen passzív időtöltést keresők egyaránt megtalálják kedvenc területüket. Van itt amfiteátrum-rendezvénytér, kamasz játszó-sportkert, kisgyermek játszótér, pihenőkertek, kiállítótér és parkoló. Mindez kiegészül egy kutyajátszótérrel, illetve a 2015-ben épült felnőtt fitneszpark is szerves része a szabadidőparknak.


Hajógyári csúszdapark

Fotó: s-ter.hu

Az egyik legnagyobb csúszdás hely Budapesten, így mindenképpen válogatásunkban a helye. Sokfajta, izgalmas csúszda, inkább nagyobb gyerekeknek, vagy vagány kicsiknek való. A csúszdák mellett van pár egyéb játszóeszköz is, így ha kisebb és nagyobb gyerekek is vannak a társaságban, akkor sem fog senki unatkozni. Kifejezetten ajánlott csúszdakedvelő szülőknek is, lehet, hogy még ők is találnak itt maguknak kihívást.



2021. május 3.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!