Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 különleges kirándulóhely

2021.04.14.

TOP 10 különleges kirándulóhely

Nem mindennapi helyszínek Magyarországon

Amikor érkezik a tavasz, és beindul az élet a természetben, néha az embert is elfogja a vágy valami új és különleges iránt. Ha ti is így vagytok ezzel, akkor jó helyen jártok, mert 10 olyan kirándulóhelyet gyűjtöttünk össze Magyarország területéről, ahol nem mindennapi élmények várnak. Tartsatok velünk!


1. Kéz-kilátó

Fotó: Pozsonyi Antal


Felsőtold és Hollókő között található a Kéktúra vonalán. Felsőtold központjából indulva a kék négyszögön kell elhagyni a falut, majd néhány 100 méter után átérni a Kéktúra kék csíkjára, ahonnan körülbelül egy óra alatt érjük el célpontunkat (1.7 km).

2. Salabasina-árok

Fotó: pilisnaturpark.hu

A Salabasina-árok a Holvilág-árok közelében helyezkedik el, mégis sokkal kevésbé ismert mint híres szomszédja. Igen kalandos hely, árkon, bokron, fákon, sőt egy kőgátba épített csatornán is át kell kelni. Figyelem! Csak gyakorlott túrázóknak és túrázáshoz szokott nagyobb gyerekeknek ajánlott, kisgyerekekkel ne induljatok neki, akkor se, ha gyakran jártok kirándulni, a nagyok viszont élvezni fogják!

3. Volt szovjet hiradóbázis Pécelnél

Fotó: Pozsonyi Antal

A Pécel melletti dombon találjátok meg a szovjet hadsereg volt bázisát. Több irányból is megközelíthető, Pécel belvárosa felől a piros kereszt, majd sima piros jelzésen, a Kishársas Lovardától a piros kereszten, vagy ha hosszabb túrára vágytok, akkor akár Maglódról is a piros jelzésen. A turistatérképen a Bajmentés szót keressétek (az a péceli domb neve, aminek a tetején a bázis épült), és akkor bárhonnan könnyen odataláltok.

4. Tari Buddha Park

Fotó: Tara templom Facebook oldal

Minden évszakban különleges élmény a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség templomát és az azt körülvevő parkot meglátogtani a Nógrád megyei Taron, de talán tavasszal a legkülönlegesebb. Extra tipp: a község közelében található az eldugott, de gyönyörű Tuzson arborétum is.

5. Nyík-rét

Fotó: Pozsonyi Antal

A Tápióságban található védett területre májusban, nőszirom-virágzáskor érdemes ellátogatni (meg persze bármikor máskor is). A Nagykátát Jászberénnyel összekötő 31-es úttól délre található. Az Egreskátai-majortól gyalogosan közelíthető meg.

6. Gánti Bauxitföldtani Park - azaz Marsjárás Fejér megyében

Fotó: provertes.hu

A felhagyott kb. 127 500 m2 területű bányagödör a hajdani bauxitbányászat egyik emléke, mely ma Bauxitföldtani Parkként üzemel. Az itt kialakított, 3,5 km-es tanösvényen 13 állomás van, indulás a Balás Jenő Bauxitbányászati Múzeum bejárata előtti parkolóból.

7. Tarjáni horgásztó

Fotó: szelforgo.hu

A horgásztó a Tarjánt Csabdival összekötő szuper bicikliút mentén található. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek. Mi tavaly tavasszal jártunk erre.

8. Csarna-völgy

Fotó: idnes.cz

A Csarna-völgy, másnéven Fekete-völgy a Börzsöny-hegység északi részén terül el, Perőcsény és Kemence községek határában. A gyönyörű természeti környezet mellett a helyszín különlegessége, hogy az 1913-ban épült, mára teljesen elhagyott erdészeti kisvasút sínei mellett túrázhatunk. A völgy megközelíthető a Feketevölgy Panziótól.

9. Sinkár-tó

Fotó: horgasz.hu

A Sinkár-tó Budapesttől északra, Csővár és Acsa között körülbelül félúton található. Számos különleges növény- és madárfaj él a tavon és környezetében. A tározó 1987-es kialakulása óta szinte háborítatlan az élővilág. A tónál tett látogatás mellett, ha egy kicsit fárasztóbb túrára vágyunk, akkor érdemes a faluból a piros L jelzésen elérhető csővári várromot is meglátogatni. 

10. Sipovics tengerszem

Fotó: kekesonline.hu

Ez egy kicsit csalás, mert a Szalajka-völgyről mindenki hallott már, ugyanis ez a gyönyörű tengerszem ott található, méghozzá pár száz méterre a völgy legnépszerűbb attrakciójától, a Fátyol-vízeséstől. Ha esetleg korábban nem jutattok el idáig, legközelebb semmiképp se hagyjátok ki - ahogy a kép is tanúskodik róla, igencsak megéri.


2021. április 14.



vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!