Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 mini állatkert és állatsimogató

2022.12.12.

TOP 10 mini állatkert és állatsimogató

Az év bármely napján élvezetes családi program.

A nagyhírű országos állatkerteket, mint a budapesti Állat- és Növénykert, a Nyíregyházi Állatpark vagy a Dinó Parkkal is büszkélkedő Veszprémi Állatkert, mindanniyan jól ismerjük. Ám vannak az ország különböző szegleteiben olyan kisebb, akár helyi vagy családi összefogásban megvalósult mini állatparkok és állatsimogatók, amelyek kevésbé ismertek a nagyközönség körében. Ezekből állítottuk össze tízes listánkat. Ha a környékükön jártok, mindenképpen látogassátok meg őket!



RiZoo Állatsimogató - Decs

A RiZoo Állatsimogató és Játszókert 2020. május 30-án nyitott meg. Szekszárd és Várdomb között található, a decsi elágazás 56. számú út buszmegálló mellett. Hétfő kivételével minden nap 9:00 és 18:00 óra között várják az érdeklődőket. Télen, november és március között előzetes bejelentkezést követően, 9:00 és 17:00 óra között van lehetőség állatsimogatásra. A kis parkban megtalálható többek között póniló, alpaka, emu, juh, házinyúl, törpenyúl, szárnyasok és bennett kenguru. Két éves kor alatt a belépés ingyenes, felnőtteknek 800 Ft, gyerekeknek 14 éves korig 1000 Ft a belépő.




Állatsimogató Börgöndpuszta

A Székesfehérvárhoz közeli állatsimogatóban családias környezetben több, mint 40 állatfajjal ismerkedhettek meg. A nagy udvaron a látogatók kameruni juhok, holland törpe bárányok,alpaka, láma és emuk között sétálhatnak, akik hogy valaki megetesse, megsimogassa őket. A gyerekek kedvence a nyuszipajta, és a szabadban mászkáló kismalacok, de játszótér is várja a kicsiket és szüleiket. A park tavasztól őszig hétfőtől vasárnapig 9:00 és 18:00 óra között, télen 9:00-16:00 óráig tart nyitva. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes, felette 1500 Ft/ fő, nyugdíjasoknak 1200 Ft/fő. 




Állatsimogató Fenyvespuszta

A Kis-Balatonnál, a Kányavári-sziget bejáratával szemben található állatsimgató 2011-ben kezdte meg működését. A területen számos programlehetőség vár kicsiket, nagyokat. Tehettek hintókirándulást a Kis-Balatonhoz, lehetőség van pónilovaglásra, csacsi ölelgetésre, nyuszi, bárány és bivaly simogatásra, malacka etetésre, de játszhattok a kecskegidákkal és még íjászkodhattok is. Az állatsimogató tavasztől őszig naponta 10:00 és 18:00 óra között, télen hétfőtől csütörtökig 10:00 és 13:00, péntektől vasárnapig 10:00 és 16:00 óra között tart nyitva. Belépőjegy 2 éves kor felett 1000 Ft/fő.


Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm

A Békés megye északi csücskében található Füzesgyarmat központjából Biharnagybajom felé haladva a város külső részén található a Füzesgyarmati Állatpark és Vadfarm. Már nyolc éve fogadják itt a látogatókat.  10 000 m2-en közel 100 fajta állatot lehet megtekinteni, de az állomány folyamatosan bővül. A parkhoz tartozó pihenőhelyen a vendégek szabadtéren főzhetnek, szalonnát süthetnek, a gyerekek hintázhatnak, csúszdázhatnak. A park 9:00 és 19:00 óra között tart nyitva tavasztól október végéig, a belépő 14 éves korig 700 Ft/fő, 14 éves kor felett 1000 Ft/fő.



MancsRanch - Pécs

Kaptál már kengurutól puszit? Simogattál már pihe-puha alpakákat? Készített neked csúcs frizurát Coati mackó? A MancsRanch állataival ez mind rátok vár. Mivel hivatalos nyitvatartási idő nincs, ezért kizárólag előzetes telefonos egyeztetés után tudtok a látogatásra időpontot kérni, amit a +36 70 622 6627-es telefonszámon tudtok megtenni. A belépőjegy 1-4 főig összesen 16 000 Ft, 5 főtől-15 főig 4000 Ft/fő.  A belépőjegy ára tartalmazza az állatok simogatását, megismerését, jutalomfalat biztosítását (amivel az állatokat etetitek), fotósorozat készítését, amit e-mailben a megadott címre elküldenek.



RepZootic - Erdősmecske

A kis Baranya megyei község Pécsvárad közelében 2018 óta ad otthont a RepZootic elnevezésű magánállatkertnek. Az állatkertben számos egzotikus emlőst, hüllőt, kétéltűt és madarat látogathatunk meg. Van itt többek között kajmán, szervál, vietnámi csüngőhasú disznó, de vidra, több fajta kígyó és iguana is. A park tavasztól őszig naponta 10:00 és 17:00 óra között tart nyitva, télen zárva. A belépés 3 éves kor alatt ingyenes, 3-12 éves korig 800 Ft, 12 év felett pedig 1300 Ft/fő, diák és nyugdíjasjegy (igazolvánnyal) 900 Ft/fő.




Mini Zoo Komló

A komlói állatkert 2016. októberében nyitotta meg kapuit, közel 60 állatfaj 150 egyede található meg itt. Az állatok jólléte elsődleges szempont számukra, így családias környezetben barátságos szelíd állatokkal várják az érdeklődőket. Az állatok többsége simogatható, sétáltatható, etethető, és a látogatás folyamán fontos dolgokat is megtudhattok tartásukról, fontosabb jellemzőikről. Az állakert tavasztől őszig naponta 10:00 és 18:00 óra között, télen naponta 10:00 és 16:00 óra között fogadja a látogatókat, ünnepnapokon is. A gyerek és diákbelépő 1800 Ft, felnőtteknek 2100 Ft a belépés, a családi jegy 6600 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek).



Barka Állatsimogató - Dunakeszi

Dunakeszi határában, csendes, nyugodt környezetben, rendezett tanyán várják évente több hétvégén is a családokat egy kis állatsimogatásra. Az állatok egy része szabadon sétálni a látogatók között (pl. kecskék, birkák, baromfik), tehát már a bejárattól közvetlen kapcsolatban lesztek az állatokkal, akik kíváncsiságuk miatt odamennek majd hozzátok, megszaglásznak, ezért az állatokkal bizalmatlanabb gyermekeket érdemes eleinte ölbe venni. Nyitva szombaton és vasárnap 10:00 és 16:00 óra között. A belépő 1700 Ft/fő 4 éves kor felett.



Piczinke Póniudvar

Budapesti bölcsis és ovis gyerekek egyik kedvenc állatos helye, nevével ellentétben nem csak pónikkal, hanem számos más állattal és szolgáltatással várja a családokat. A Piczinke Póniudvarunk nem egy vadaspark, vagy állatkert, hanem egy hangulatos, kedves kis állatsimogató udvar a Normafa tetején, ahol egy egész délelőttöt, vagy akár egy egész napot el tudtok tölteni, unatkozás nélkül. fonhattok például pónihajat, szeretgehettek alpakkákat vagy malackákat, szelfozhettek Öcsivel, a lámával. A Póniudvar márciustól novemberig  fogad látogatókat, decembertől március közepéig téli álmot alszik. A gyerekjegy 2 éves kor felett 2800 Ft, a felnőtt belépő 2500 Ft, családi kedvezményes jegyek is válthatók. í



Bella Állatpark - Siófok

A Bella Állatpark Siófok Budapest felőli oldalán a 7-es útról a Szabadi utcáról a Verebesi utcára bekanyarodva betonúton közelíthető meg. A 30000 négyzetméteres területen, a főépület földszintjén boxos istállóban a lovak otthona található, az emeleten klubhelység, mellékhelységek és egy terasz szép kilátással. Az udvaron létesültek a legelőkarámok  és a kisállat-simogatók: kétpúpú tevék, lámák, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak és óriás papagájok, emuk, struccok, macskafélék, nyulak, sok más háziállat és disztó halakkal várja a vendégeket. A park egész évben nyitva áll, júniustól szeptemberig naponta 9:30 és 18:30 között, szeptembertől májusig pedig keddtől vasárnapig 9:30-tól napnyugtáig. 2-14 éves kor között a belépő 1500 Ft, a felnőtt jegy 2000 Ft, diákoknka pedig 1800 Ft-ot kell fizetni a belépésért. Családi jegy (2+2) 6000 Ft.





2020. július 15.

Frissítve: 2022. december 12.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!