Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 télvégi fesztivál

2023.02.01.

TOP 10 télvégi fesztivál

Mert fesztiválok nem csak nyáron vannak.

Február és március eleje a téli fesztiválok legjavát nyújtja, hiszen benne vagyunk a farsangi időszakban, és a nagyböjt előtt van még idő kiélvezni a legfinomabb falatokat a fesztiváli forgatagban. Vegyétek fel a legmelegebb szereléseteket, öltöztessétek jól fel a gyerekeket és irány valamelyik vidám télvégi esemény!




Állatkerti Mackófesztivál Debrecenben – 2023. február 2-5.

A több éves hagyományt tovább bővítve most először négy napon keresztül, február 2. és 5. között várnak titeket mackós programokkal a Mackófesztivál keretében a Debreceni Állatkertben. A programok között szerepel medvés fotózás, interaktív szakvezetés, medvés keresőjáték, gyerekkoncert és medvevarroda is.


Kistarcsai Böllérfesztivál – 2023. február 4.

A XI. Kistarcsai Böllérfesztiválon a versenyző csapatok a saját szokásaik alapján dolgoznak, így megismerkedhetünk a különböző falusi szokásokkal és gasztronómiai hagyományokkal, s mindezt színes színpadi programok is tarkítják. A vásári forgatagban kürtőskalács, rétes, forralt bor, tea, pálinka, sajtok, hagyományos disznótoros ételek, füstölt áru, édesség, kézműves ékszerek, ajándéktárgyak várják a látogatókat.


Fonyódi Kolbászfesztivál - 2023. február 10-12.

Február közepén várják a látogatókat az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő Fonyódi Kolbászfesztiválra. Az idei évben is a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén szórakozhattok együtt Fonyódon 2023. február 10-12. között. Az esemény helyszíne a Zákányi Kálmán Városi Sportcsarnok és környéke. A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. A fesztivál minden napján színpadi programokkal, koncertekkel szórakoztatják a nézőket, sőt az eseményen Dévényi Tibi bácsi is tiszteletét teszi. A részvétel ingyenes.


Farsangi télűző fesztivál Szadán – 2023. február 11.

A szadai fesztivál azért került bele ajánlónkba, mert ha nem tudtok eljutni a mohácsi busójárásra idén, és Budapesten vagy a környékén laktok, akkor február 11-én lehetőségetek nyílik rá, hogy találkozzatok busókkal, akik idén is ellátogatnak a szadai fesztiválra. A busójárás mellett lesz máglyarakás, kiszebáb-égetés, jelmezverseny, zene, tánc és jó hangulat.


XV. Országos Farsangi Fánkfesztivál - 2023. február 18.

Ha farsang, akkor fánk, ha fánk, akkor Nagykanizsa és Zalakaros is. Ezen a két településen kerül sor ugyanis idén immár tizenötödik alkalommal az Országos Farsangi Fánkfesztiválra, február 18-án. Nagykanizsán 11 órától várják a csapatokat a fánkkészítő versenyre. A megmérettetés mellett olyan egyéb programokkal is készülnek a szervezők a fesztiválnak helyet adó Kanizsai Arénában, mint a jelmezes felvonulás, a gasztronómiai workshop és kulturális programok. Zalakaroson a Korzón Farsangi Futrinka Futamot és jelmezes latin bált rendeznek délután 2 órától.


Mohácsi Busójárás - 2023. február 16-21.

Valószínűleg ez az a téli fesztivál, amit - legalább is névről - mindenki ismer. De részt vettetek-e rajta valaha? Ha még nem, akkor idén semmiképp se halasszátok el! A Mohács környékén élő délszláv népcsoport, a sokácok vidám ünnepe 6 napon keresztül zajlik a városban. Az események fénypontja a vasárnap megrendezésre kerülő felvonulás, mely során a fesztivál résztvevői együtt ünnepelhetnek a busókkal a Kóló térről a belvároson át a Duna-partra tartó farsangi menetben. A farsangi koporsó vízre bocsátása után, a menet visszatér a Széchenyi térre, ahol az egybegyűltek jelképesen elégetik a telet, és a máglya körül körtáncot járnak. A busójárás alatt természetesen számtalan egyéb program is várja a látogatókat, melyekről a fesztivál honlapján tájékozódhattok.


Farsang a Velence Korzón - 2023. február 24-26.

Mindenkit várnak idén is a Velence Korzóra farsangolni, akár jelmez nélkül is, de jobb, ha jelmezben. Szombaton óriási télbúcsúztató máglya és tűzzsonglőr bemutató színesíti a programokat. Ezen felül lesz pónilovaglás, vidámpark és természetesen az eszem iszom sem maradhat el. Forró és hideg italokkal olthatjátok a szomjatokat, különleges sültekkel, káposztákkal, kürtőskalácssal, churrosszal csillapíthatjátok az éhségeteket. És ha befagy a tó (amire azért elég kicsi az esély), akkor korcsolyázni is lehet.


Szegedi Télbúcsúztató - 2023. február 25 -26.

Ha február végén Dél-Magyarországon jártok, érdemes ellátogatni a Szegedi Télbúcsúztató Fesztiválra, ahol egész napos jó kedvvel és klassz programokkal köszönhettek el a leghidegebb évszaktól. És hogy milyen programok várnak rátok? Íme néhány lehetőség a kínálatból. Először is  kézműves és háztáji vásár várja a látogatókat. Ezen kívül lesz rengeteg farsangi gyerekprogram: koncertek, bábszínház, interaktív gyerekműsor. Természetesen nem maradhat el a fánkevő verseny és a zenés télbúcsúztató felvonulás és kiszebáb-égetés sem.


MentesFeszt - február 25-26.

Azokra is gondoltunk, akiket nem vonz az eszem-iszom, a böllérmustra, a kolbásztöltés, sőt még a fánkevés sem. Nekik találták ki a MentesFesztet, ami egy üde színfolt az egészségtudatos embereknek a februári fesztiválszezonban. Az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb aulájában megrendezésre kerülő eseményen 2 szinten, több mint 1000 nm-en vonulnak fel a "mentes" irányzatok legnevesebb szereplői. A hogy mi vár rátok? Kiállítás, szakmai előadások, kispiac, gasztróudvar, vegán bor- és sajt mustra és megannyi érdekesség. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.


Miskolci Kocsonyafesztivál - 2023. március 3-5.

Idén visszatér Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Kocsonyafesztivál. A háromnapos fesztiválon szuper koncertekkel, utánozhatatlan vásári hangulattal, sok-sok gyerekprogrammal és persze az eredeti miskolci kocsonyával várják a vendégeket. 



        



2023. február 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!