Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 tófürdő Budapest környékén

2021.07.13.

TOP 10 tófürdő Budapest környékén

A természetes vizek kedvelőinek

Ha már unjátok a városi strandokat, kerekedjetek fel, és irány a tófürdő! Itt a természet lágy ölén gyakran kevesebbet kell fizetnetek a belépőért, viszont azt vegyétek számításba, hogy egyes helyek csak autóval közelíthetőek meg könnyen. Segítségként Volánbusz menetrendet is belinkeltük nektek, ahol erre lehetőség van.





Rukkel-tó 

A fürdőzésen kívül itt lehetőség van wakeboardozásra és csúszdázásra is. Ezek mellett a bátor gyerekek és felnőttek az ugrótornyot is kipróbálhatják. Választhattok a 3, 4, 5 és 6 méteres magasság közül. (Nekünk a 3 méter sikerült, a 8 éves gyerek simán leugrott 6 méterről is). Lehet vízibiciklit, csónakot és kajakot bérelni és egy hatalmas vízi játszótér is a fürdőközönség rendelkezésére áll. A parton több büfé közül választhattok. Jó hír, hogy már busszal is könnyen megközelíthető a tó. A Népligettől és Bugyiból indulnak Volánbuszok, amik a tó előtti új buszmegállóban állnak meg.

Volánbusz menetrendhez link


Délegyházi strand

A délegyházi tavak legnagyobb strandja Budapesttől 27 km-re, a IV. tónál, a Nomád parton található. A tiszta, igényesen karbantartott parttal szemben lakatlan szigetek várják a látogatókat.  A partra nyíló Nomád kemping területén található büfé, biliárd, darts, csocsó. 2021-es újdonság a bérelhető vízibicikli és VIP mix hajó, valamint a vízi játszótér. A strand elérhető Délegyháza, Bugyi vagy Dunavarsány felől autóval, vagy kb. 20 perces sétával a Délegyháza – Alsódélegyháza Volánbusz megállótól.

Volánbusz menetrendhez link


Gyömrői Tófürdő

A felújított tófürdő 2004 nyarán nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A nyugodt kisváros szívében rejtőző 100 hektáros zöldterületen elterülő tófürdőben egy szezonban átlagosan 50 000 vendég fordul meg. A kölcsönzőben vízibicikli és kajakbérlésre, strandeszközök vásárlására, sőt még matracfújásra is lehetőség van. A területen számos étterem és büfé is üzemel. A fürdő 2021-től ökofürdőként üzemel és egy vízi játszótérrel is büszkélkedhet. A Keleti pályaudvarról Gyömrő könnyen megközelíthető. A menetidő kb. fél óra. Kőbánya-Kispestről pedig Volánbusszal jutunk el Gyömrőre.

Volánbusz menettrend link.


D-Beach Domonyvölgy

A D-Beach egy különleges és egyedi strand és szabadidőpark, tengerparti hangulatot idéző partszakasszal. A látogatókat a fürdőzés mellett strandfoci, strandröpi pályák és játékkert is várja több száz gyermekjátékkal. Az éhes és szomjas strandolókat  több büfé és fagyizó is várja. Tömegközlekedéssel a Domonyvölgy Volánbusz megállótól kb. 15-20 perces sétával közelíthető meg.

Volánbusz menetrendhez link


Pázsit-tó

A Pázsit-tó nem csak a helyi lakosoknak, de az idelátogató vendégeknek is egyedülálló kikapcsolódást, kellemes alternatívát nyújthat a zsúfolt városi strandokkal szemben. A strandon a közelmúltban felújították a vizesblokkokat, a tóparton elhelyezkedő büfé pedig finom ételekkel várja a fürdés után farkaséhes gyerekeket és szüleiket. Pócsmegyer Budapestről szentendrei átszállással, volánbusszal közelíthető meg tömegközlekedéssel.

Volánbusz menetrendhez link.


Tóstrand Veresegyház

A veresegyházi Malom-tavon létesült tóstrand már az 1920-as vége óta üzemel. A tóban a bójákkal elkerített részen lehet fürdeni, de van a vízben vízipóló pálya is, amit bárki használhat. A strandon öltöző, mosdóblokk, szabadtéri strandzuhanyok és étkezési lehetőség is biztosított. A közelben található buszmegálló, de a vasútállomás is csak 1000 méterre van a tótól, így tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető.




Nádas Tófürdő

A vadregényes természetesség, a fokozatos vízmélyülés, és a szélesebb, nagyobb tér sok izgalmat tartogat kicsiknek, nagyoknak. A Nádas Tófürdőt a maga parkosított környezetével, tisztán tartott vizével és 2 db 45 méteres vízicsúszdájával a család minden tagja garantáltan élvezni fogja. Lehetőség van vízibicikli és gyerekjetski bérlésére is. A napozáshoz napágyak és napernyők is bérelhetők. A pancsolás mellett csocsó, kártyaasztal vagy asztaliteniszezési lehetőség is adott. Tömegközlekedéssel Budapestről monori átszállással közelíthető meg busszal. A Monor, Vasadi út megállótól kb. 700 m séta. 

Volánbusz menetrendhez link.



Lupa-tó strand

A Lupa-tó prémium strandja minden nap 9-től sötétedésig várja látogatóit kristálytiszta vízzel, fehér homokkal, strandröplabda és strandfoci pályával. Gyermekkel érkező családok számára külön gyermekstrandot alakítottak ki, ahol a kisebbek is biztonságosan fürödhetnek. Éttermek és bárok gondoskodnak a gondtalan pihenésről, valamint rengeteg napágy és napernyő segít abban, hogy egy kicsit tengerparton érezhessük magunkat. Tömegközlekedéssel a HÉV budakalászi megállójától 20 perces sétával érhető el. Budapestről a Lupabusszal is elérhető.



Jade Beach

 A Budapesttől 25 km-re található dunavarsányi Jade Beach egyszerre a nyugalom szigete és az aktív pihenés helyszíne. A 25 hektáros területen lehetőség adódik kipróbálni a vízi- és szárazföldi sportok széles palettáját, vagy csak elvonulni egy jó könyvvel és egy finom hűsítővel az erre kialakított pihenő szigeteken. Kutyás családoknak jó hír, hogy négylábú pajtásunkat sem kell otthonhagyni, mert a strand kutyabarát. A gyerekeket pedig árnyékos játszótér is várja mászókával, csúszdával és homokozóval.




 Palatinus-tó

Budapesttől kicsit távolabb esik, így került a válogatás végére a Palatinus-tó, amit ettől függetlenül mindenkinek ajánlunk, hiszen ez hazánk egyik legtisztább vízű tava. A bányató a Dorogi-medence legnagyobb tava, de közigazgatásilag Esztergomhoz tartozik. A tónál búvárbázis is működik. Sőt, idén már színes csúszdákon is küzdhettek a hőség ellen. Tömegközlekedéssel megközelíthető az Esztergom és Dorog között közlekedő buszjáratokkal vagy a dorogi vasútállomásról egy félórás sétával.


Kellemes hűsölést, strandolást kíván a Szélforgó!

A kép illusztráció.


Frissítve 2023. július 13.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!