Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 10 vizes játszótér

2022.08.16.

TOP 10 vizes játszótér

A vizes játszók a nyár nagy slágerei: lássuk, merre találtok ilyeneket!

Sajnos Magyarországon még mindig nem vagyunk elkényeztetve vizes játszóterekkel, de szerencsére szinte minde nyári szezonban létesült néhány új hely, és bízunk benne, hogy számuk a jövőben is növekedni fog. Elvégre nyáron kevés kellemesebb szórakozása van a kisgyerekeknek, mint az önfeledt vizezés és sarazás. 


1. A Városligeti Nagyjátszótéren a 6 különféle csúszda, 10 féle hinta és körhinta, 4 féle forgójáték, 3 homokozó, 7 féle egyéni és páros rugós játék, 2 darab egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles-mászó komplexum, 10 földbe süllyesztett trambulin mellett hosszan kanyargó patak zsilipekkel és vizes játékokkal is várja a gyermekeket.

Kép forrása: ligetbudapest.hu


2. Újpesten a Szilas parkban 
épült vizes játszót 2014-ben folyómeder dombokkal, teknősbékákkal, vizes homokozóval és különleges mászókákkal. A parkban ezen kívül van KRESZ pálya, sportpálya és kosárpalánkok is. Használata ingyenes.

Megközelítés: a 20E, 126, 126 A, 296, 296A buszokkal a Művelődési Ház megállóból.

Kép forrása: google maps/ZaliX


3. 2018. júniusban vehették birtokba a gyerekek a kispesti Berzsenyi utcában a város legújabb vizes játszóterét, ahol mintegy négyezer négyzetméteren pancsolhatnak a gyerekek. Használata ingyenes.

Megközelítés: 15 perc séta a Határ úti metrótól, könnyen megközelíthető még az 50 és 42 villamos Corvin körúti megállójától is.

Kép forrása: Gajda Péter Facebook oldala


4. Az újpesti Tarzan Parkban is nagy népszerűségnek örvend a vizes játszótér. Itt a spriccelős elemeken kívül, lehet zsilipekkel, gátakkal és emelőkkel is ügyködni. Használatához parkbelépő váltása szükséges.

Megközelítés: A 20E busz Iglói utcai megállójából, 14 villamos Atlétika utcai megállójából, a 296 és 96 busz Szilágyi utcai megállójából.

Kép forrása: tarzanpark.hu


5. Szintén 2018-ban avatták feé az Aquaworldben létesített Aqua Spray Parkot. A speciális vizes játszótér hűsítő permetkapukból, vízköpőkből, billenő vödrökből és egyéb interaktív vizes elemekből áll. Naponta 10:00 és 20:00 óra között vehető igénybe az Aquaworldbe megváltott érvényes jeggyel.

Megközelítés: A Keleti pályaudvartól a 230 busszal az Íves útig, a Belvárosból a 30-es busszal a Homoktövis utcáig.

Kép forrása: aquaworldresort.hu


6. Felújított, családbarát stranddal várja a vendégeket 2018 óta a székesfehárvári városi strandA két legnagyobb fejlesztés, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. Újdonság, hogy a gyermekmedence vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki. A strand 8 és 19 óra között tart nyitva.

Kép forrása: szekesfehervar.hu


7. Bükfürdőn 2016 óta élvezhetik a látogatók Tobzos Ottó vizes játszóterét,
 ahol színes vizes elemek egész sora biztosítja a hűsölést az egész családnak. A játszótér a Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum területén üzemel, az I. zónára érvényes belépővel használható. Az árakról ezen a linken tudtok tájákozódni.

Kép forrása: bukfurdo.hu


8. Győrött
 2016-ban gyereknapon avatták fel a Bisinger sétányon található vizes játszóteret. A játékok között találhatók itt zsilipek, vízememelők, szökőkutak, tekerős kút és még számos más vizes csoda. A játszótér délelőtt 10 és este 8 között tart nyitva, használata ingyenes.

Kép forrása: kisalfold.hu


9. Keszthelyen
 a Balaton közvetlen közelében a Csík Ferenc sétányon, a Tourinform iroda mellett található a vizes játszópark. A kertéssel körülvett területen két magasfalú medencében folyik a víz, amit különféle tekerők, gátak, kormánykerekek és lapátok segítségével lehet irányítani. nem klasszikus vizes játszótér, de ha arra jártok, érdemes kipróbálni. Használata ingyenes.

Kép forrása: szelforgo.hu


10. Gyomaendrődön, a Liget Gyógyfürdőben található a Volkswagen Spray Park. Kerek vízikapuk, agy kerekű VW autó csúszda, billenő vödörrel és idővezérelt spriccelő funkcióval ellátott lámpaoszlop és vízágyúk segítenek kicsikenek és nagyoknak a hűsölésben.

Fotó: ligetfurdo.hu


+1 tip

Nem olyan rég nyílt meg a soroskári Tündérkertben Budapest egyik legújabb, ingyenes vizes játszótere.

Fotó: google maps/veganboyhun


2022. augusztus 16.

Frissítve: 2023. július 24.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!