Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 14 családi program a nyárra

Készítettünk nektek egy extra helyszínválogatást: összegyűjtöttünk 14 családi attrakciót Magyarország 7 régiójából!

Bárhova is vigyen utatok ezen a nyáron Magyarországon, mindenhol találhattok vonzó családi programlehetőségeket. Akár egy egész hétre, akár egy hosszú hétvégére kerestek úti célt, ajánlónk segítségével rálelhettek a számotokra leginkább testhez illő lehetőségre. A helyszín nevére kattintva bővebb információhoz juthattok.

Nyugat-Dunántúl

Kemenes Vulkánpark

Magyarország egyetlen vulkanológiai központjában, a celldömölki Ság hegy lábánál elterülő Vulkánparkban mindent megtudhatunk erről az egyszerre megkapó és félelmetes természeti csodáról. Keresve sem találhattak volna jobb helyet a látogatóközpontnak, hiszen a kemenesaljai tanúhegy egy 5 millió éves vulkán maradványa. A Vulkánház termeiben interaktív eszközök segítségével ismerhetjük meg a vulkánosság jelenségét, megtalálható itt az Etna élethű mása, kőzetek, ásványok, sőt a Naprendszer más bolygóin zajló vulkanikus működésbe is betekintést nyerhetünk. A központ szervezésében bányász, geológiai és botanikai túrákon is részt vehetünk.

 


Kneipp témaút

Sebastien Kneipp német természetgyógyász az 1800-as években fejlesztette ki gyógyászati módszerét, amelyet a mai napig világszerte alkalmaznak. Magyarországon egyetlen helyen járhatjuk végig a Kneipp-módszerre épülő témautat, méghozzá a Vas megyei Hegyhát régióban. A Vasi Hegyhát 13 településén összesen 19 helyszínen hoztak létre Kneipp objektumokat, melyek a kúra mind az öt alapelemét integrálják (víz, gyógynövények, táplálkozás, mozgás, lelki egyensúly). Hogy csak néhány példát említsünk: Csehmindszenten Kneipp-taposó és egyensúlyozó, Olaszfán lábáztató, könyöklő és gyógynövénykert, Vasváron pedig inhalátor ház várja a látogatókat. És ha családunkkal bejárjuk a témautat, nem csupán testi-lelki felfrissülésben lehet részünk, de a vidék épített örökségét és egyéb látnivalóit is megismerhetjük.


Dél-Dunántúl

Élménybirtok – Bikal

Valószínűleg nem sok mindenkinek kell bemutatni ezt a Dombóvár-közeli, de már Baranya megyében elhelyezkedő 7,5 hektáros tematikus élményparkot, ahol a középkori Magyarország mindennapjait ismerhetjük meg. Bejárhatjuk itt a középkori falu utcáit, betekinthetünk a kosárfonó, fazekas- vagy kovácsműhelybe. Az óvárosban egymást érik az iparos műhelyek, de akár a bendőket is megtömhetjük a középkori fogadóban, az apródképzőben pedig a lovagi élet csínját-bínját sajátíthatják el a gyerekek. A városon kívül eső lovagi küzdőtéren természetesen lovagi tornákat, sőt színi előadásokat is rendeznek.

 


Gemenci erdő

Magyarország talán egyik legvadregényesebb tája izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja a családokat idén nyáron is. Az Európa legnagyobb ártéri erdeje címmel büszkélkedő vidéken a séták, túrák, kirándulások ideális kiindulópontja a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ. Innen indul az ártéri erdőbe tartó gemenci kisvasút, amelynek vonalán számos tanösvényt és kirándulóutat is felfedezhetünk. A Molnárka tanösvényen sok mindent megtudhatunk az erdő kialakulásáról és élővilágáról, a Kadiai tanösvény pedig a Karapancsai Kastély és Major közvetlen közelében található, ahol akár meg is szállhatunk. Az erdőt kenuval is bejárhatjuk, túrakenu bérlése egy napra 4000 Ft.

 


Közép-Dunántúl

Bodorka – Balatoni Vízivilág Látogatóközpont

Hol máshol hozhatták volna létre ezt a látogatóközpontot, mint a Balaton fővárosában, Füreden. A központi Tagore sétány északi oldalán található Bodorkában 17 akvárium található, valamint a belső udvaron egy szabadtéri bemutató medence is. Ezekben összesen 36 halfajtát figyelhetünk meg. A halak között megtalálható a pár centis szélhajtó küsztől az akár több mázsára is megnövő harcsáig minden. Sőt, Balatonfüred testvérvárosa, Opatija jóvoltából még az Adriai-tenger egyes halfajait is megcsodálhatjuk. Az épület közvetlen közelében a látogatóközpont tematikájához igazodó játszótér is helyet kapott. A nyári szezonban a látogatóközpont naponta 9 és 19 óra között várja a látogatókat. 

 


Pannon Csilladga

Szerencsére Magyarországon több olyan helyet is találunk, ahol igen kicsi a fényszennyezés, így remek lehetőséget teremtenek a csillagos ég megfigyelésére. Ezek közül az egyik a Bakonyban található Pannon Csillagda. A Pannon Csillagda látogatóközpontjának fő elemei: csillagászati távcsőpark, digitális planetárium, valamint csillagászati és űrkutatás történeti kiállítások. A nappali programokra váltott jeggyel megtekinthetjük a csillagászattörténeti kiállítást, egy filmet a planetáriumban és a távcsőparkot. Az esti távcsöves bemutatón a csillagda első osztályú műszereivel, szakértők közreműködésével vizsgálhatjuk meg az égitesteket.

 


Közép-Magyarország

Cegléd Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Az Alföld kapujának nevezett, de még Pest megyéhez tartozó Ceglédre egy óra alatt le lehet érni, így érdemes akár egynapos programként is beilleszteni a nyári vakációs tervbe. A gyerekes családoknak a város egyik fő vonzereje mindenképp a fürdő a maga 17 csúszdájával. A kisebbek a gyereksziget csúszdáit használhatják, a családok együtt száguldhatnak a 4 sávos családi csúszdán, a legbátrabbak pedig a kamikaze vagy a hagyma csúszdát is kipróbálhatják. A csúszdákon kívül felfrissülhetünk a fedett és szabadtéri élmény- és gyerekmedencékben is, a sportosabbak pedig róhatják a hosszakat az úszómedencében.

 


 

Ceglédfürdő Kalandpark

Ha a vízi kalandok után marad még erőnk, a fürdő szomszédságában lévő kalandparkot is érdemes útba ejteni, ahol gyerek-, kezdő és profi pálya valamint egy 6 átcsúszásból álló canopy is helyet kapott. A tó felett átívelő pályán 6 és fél méter magasban suhanhatunk a drótkötélen. A kalandpálya akár tömegközlekedéssel is megközelíthető, hiszen alig tíz percre található a Budapest Cegléd vonalon közlekedő autóbusz Budai úti megállójától. Nyáron a hét minden napján várják a kalandvágyó vendégeket.

 


Észak-Magyarország

Siroki barlangvár

A számos érdekesebbnél érdekesebb észak-magyarországi vár közül talán a siroki az egyik legegyedibb. Különlegessége, hogy – a hazai várépítészetben egyedüliként – a vár a sziklatömb tetejére és a szikla belsejébe is épült. A látogatóknak lehetőségük van felfedezni a hegy gyomrába vájt helyiségeket is: a labirintusszerű termeket és folyosókat. A várlátogatás után érdemes felkapaszkodni a Barát és Apáca sziklákhoz is, ahova kényelmes, bár kissé emelkedő sétaút vezet. Erőfeszítésünkért kárpótol majd a gyönyörű panoráma. A faluba visszatérve a központban elhelyezkedő tájházat is ajánlott megnézni.

 


Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

A régmúlt egy hihetetlen darabkáját fedezhetjük fel Ipolytarnócon, ahol egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori ősmaradványokat csodálhatunk meg. Ha most nem ugrik be, hogy az mikor is volt, megmondjuk: kb. 23 millió évvel ezelőtt kezdődött és kb. 5 millió évvel ezelőtt ért véget – szóval nem tegnap. A fogadóépületben kiállítás és mozi terem található. A szabadban több tanösvényen is végigsétálhatunk, köztük egy lombkorona sétányon is, melynek alsó szintje biztosítás nélkül is bejárható. Kevésbé kalandvágyóknak ajánlható például a 800 méter hosszú, akadálymentesített geológiai tanösvény. A Miocén Erdőben a 20 millió évvel ezelőtti miocén kor flórájának jelenkori leszármazottjai és ősállat reprodukciók között vezet az út. A fogadóépület közelében étterem és játszótér is várja a látogatókat.

 


Észak-Alföld

Nyíregyházi Állatpark

A háborítatlan környezetben, egy tölgyerdő mélyén épült állatkert bejárásával - képletesen - a Földet is be tudjuk utazni, hiszen a parkban minden földrész képviselteti magát állatvilágán keresztül. És hogy az élmény még teljesebb legyen, esti szálláshely gyanánt választhatjuk az állatkert szállodáját, a Hotel Dzsungelt, ahol madárcsicsergés helyett – vagy mellett – elefánt-trombitálásra vagy oroszlánüvöltésre ébredhetünk. Egyedülálló látványosság még az állatparkban a Zöld Piramis: a 4000 négyzetméteres, 3 szintes épületben van az Ócenárium és Esőerdőház is. Idén nyáron azonban a legnagyobb népszerűségnek minden bizonnyal a június végén született afriakielefánt-bébi örvend majd.

 


Zsuzsi Erdei Vasút

A „Zsuzsivasút” Debrecen Hétvezér megállóhelyről Hármashegyaljára közlekedik. A nyári szezonban hétfőt kivéve minden nap háromszor teszi meg az utat oda-vissza. A menetidő körülbelül egy óra. A több mint 130 éves „matuzsálem” Magyarország legrégebben épült, még ma is működő kisvasútja. A vonatozás mellett rendszeresen szerveznek családi programokat is. Idén július 26-án rendezik Zsuzsi 133. szülinapi ünnepségét, de a nyár folyamán még többször indítanak "csillagleső" járatokat és augusztusban megrendezésre kerül a Zsuzsi Karnevál is.  

 

 


Dél-Alföld

Mini Magyarország

Ha nyáron nem tudjátok egész Magyarországot bejárni, elég, ha elmentek Szarvasra, és ott megnézitek az ország nevezetességeit. Sőt, aki saját virtuális idegenvezetővel szeretné megtekinteni a makettparkot, megteheti, hiszen már elérhetővé vált a mobiltelefonra ingyenesen letölthető Mini Magyarország alkalmazás.  A Körösök szívében festői környezetben, hazánk legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban a látogatók felfedezhetik és soha nem látott perspektívából ismerhetik meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak kicsinyített másait. Sőt: a makettparkos túrát kiegészíthetitek egy Körös-parti fürdőzéssel, vadregényes evezéssel, horgászattal. 

 


Maros Kalandpart – Makó

A Maros Kalandparton mindent megtalálhatunk, ami egy igazán izgalmas, kalandos naphoz kell: kalandpálya, canopy (azaz átcsúszó a Maros felett 8 méter magasan kifeszített drótpályán), tiroli csúszópálya, függőhíd, 12 méter magas megmászható árboc.

Újdonság a parkban a lombkoronasétány, amely a folyópart élővilágát mutatja be. A sétány különlegessége, hogy a végén egy 18 méter magasból induló 40 méter hosszú csúszdán érünk célba.


Kellemes barangolást kívánunk nektek!

Szélforgó csapata

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!