Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

TOP 5 februári fesztivál

Mert fesztiválok nem csak nyáron vannak. Február a téli fesztiválok legjavát nyújtja, hiszen benne vagyunk a farsangi időszakban, és a nagyböjt előtt van még idő kiélvezni a legfinomabb falatokat a fesztiváli forgatagban. Vegyétek fel a legmelegebb szereléseteket, öltöztessétek jól fel a gyerekeket és irány valamelyik vidám februári esemény!


 Pécsi Csokoládé Karnevál – 2020. február 8-9.

A Zsolnay Kulturális Negyedben nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon a szakmai programok mellett gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A legkisebb fesztiválvendégek életre kelthetik majd Gombóc Artúrt, pakolhatnak csokit modellvasútra, vagy játszhatnak csokis logikai játékokkal. Az ország különböző pontjairól érkező csokoládékészítők igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel várják a látogatókat. A sokszínű programok keretében a látogatók többek között kipróbálhatják a marcipángyurmázást, a csokifestést, sőt a Csokoládé Karnevál dalát is elénekelhetik a Pannon Gyermekkarral!


 Miskolci Kocsonyafesztivál - 2020. február 14-16.

Idén is visszatér Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye, a Kocsonyafesztivál. A háromnapos fesztiválon szuper koncertekkel, utánozhatatlan vásári hangulattal, sok-sok gyerekprogrammal és persze az eredeti miskolci kocsonyával várják a vendégeket. Az esemény péntek délután látványos felvonulással indul, majd indulnak a színpadi programok. A három nap során mesezenekar, bábjáték és Jégvarázs show is szórakoztatja a gyerekeket. A kísérőprogramok között találunk bűvész előadást, lovasbemutatót, jégszobor faragást, jelmez- és ízkocsonya versenyt és városszerte számos egyéb izgalmas programot. 


Szegedi Télbúcsúztató - 2020. február 15.

Ha február közepén Dél-Magyarországon jártok, érdemes ellátogatni a Szegedi Télbúcsúztató Fesztiválra, ahol egész napos jó kedvvel és klassz programokkal köszönhettek el a leghidegebb évszaktól. És hogy milyen programok várnak rátok? Íme néhány lehetőség a kínálatból. Először is egész napos kézműves és háztáji vásár várja a látogatókat. Ezen kívül lesz farsangi álarckészítés a gyerekeknek és interaktív játékok is a fenntarthatóság jegyében. Természetesen nem maradhat el a fánkevő verseny és a zenés télbúcsúztató felvonulás sem. A napot pedig mi más zárhatná, mint az ilyenkor szokásos kiszebáb-égetés a város főterén.


Debreceni Maskarádé – 2020. február 10-23.

Debrecenben idén is  a Vojtina Bábszínház segítségével seprűzhetitek ki a telet. Február 10-től 14-ig „Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak” címmel a bábszínház Játszószínházában táncoslábú figurások várják a gyermekeket télűző játékokra. Február 18-án, 19-én és 20-án 10.00 és 14.00 órától városhírű komédiások csapnak olyan csinnadrattát a Vojtina falai között, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle! Február 22-én 16.00 órától a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek Tél urasága tűzre vetésének, majd február 23-án a Vojtina Bábszínházban családi összefogással zárul a farsangoló időszak valamennyi csepűrágóval, táncossal és muzsikussal. 


XII. Országos Farsangi Fánkfesztivál - 2020. február 21-22.

Ha farsang, akkor fánk, ha fánk, akkor Nagykanizsa és idén már Zalakaros is. Ezen a két településen kerül sor ugyanis idén immár tizenkettedik alkalommal az Országos Farsangi Fánkfesztiválra, február 21-én és 22-én. A pénteki napon délután a Zalakarosi Fürdőben vehetnek részt a gyerekek farsangi programokon, szombaton pedig Nagykanizsára várják a csapatokat a fánkkészítő versenyre. A megmérettetés mellett olyan egyéb programokkal is készülnek a szervezők a fesztiválnak helyet adó Kanizsa Centrum Bevásárlóközpontban és környékén, mint a jelmezes felvonulás, a gasztronómiai workshop vagy a kutyás bemutató. A nap egyik fénypontja minden bizonnyal az a Guinness-rekord kísérlet lesz, amely során a résztvevők a tömeges fánkevés rekordját kísérelnek megdönteni.


+1 tipp: a kihagyhatatlan Mohácsi Busójárás - 2020. február 20-25.

Valószínűleg ez az a téli fesztivál, amit - legalább is névről - mindenki ismer. De részt vettetek-e rajta valaha? Ha még nem, akkor idén semmiképp se halasszátok el! A Mohács környékén élő délszláv népcsoport, a sokácok vidám ünnepe 6 napon keresztül zajlik a városban. Az események fénypontja a vasárnap megrendezésre kerülő felvonulás, mely során a fesztivál résztvevői együtt ünnepelhetnek a busókkal a Kóló térről a belvároson át a Duna-partra tartó farsangi menetben. A farsangi koporsó vízre bocsátása után, a menet visszatér a Széchenyi térre, ahol az egybegyűltek jelképesen elégetik a telet, és a máglya körül körtáncot járnak. A busójárás alatt természetesen számtalan egyéb program is várja a látogatókat, melyekről a fesztivál honlapján tájékozódhattok.

        

Borítókép: Felvonulás a Debreceni Maskarádén 
2020. február 1.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!