Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Top 5 tudományos interaktív játszóház

Csodák Palotája – Budapest

Az immár Óbudán található Csodák Palotájában a természettudományok világával ismerkedhetnek meg a gyerekek és az erre fogékony felnőttek majd 250 kiállított játék segítségével, interaktív formában. A kiállításra akár már a legkisebbeket  is érdemes elhozni hiszen a kis baglyocskákkal jelzett Csipet Csopa fantázianevű útvonalat kifejezetten az óvodás korosztályú gyermekek számára alkották meg. A nagyobbakat a játékok kipróbálása mellett naponta többször kísérletbemutató show várja és 5D vetítésen is részt vehetnek, vagy akár kipróbálhatják a lábbilliárdot és a különleges csocsókat. A helyszínen körmozi és szabadulószoba is üzemel.


FUTURA - Mosonmagyaróvár

A 300 éves egykori gabonaraktárból kialakított FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontban négy szinten fantasztikusnál fantasztikusabb játékok sorakoznak. A víz, a föld, a levegő és a tűz szintjén megismerhetitek az óceánok erejét, a fizika legfontosabb törvényeit, a szél természetformáló munkáját vagy éppen a fény csodáit. A digitális planetáriumban naponta többször virtuális űrutazást tehettek, az auditóriumban pedig naponta kétszer látványos kísérletek szemtanúi lehettek. Az alapélményeken túl extrákkal is szolgálnak: kipróbálhatjátok az Oculus Rift virtuális szemüveget, van nyomzós és szabadulós játék, 5D mozi és repülőgép szimulátor is. A Tesla Transzformátorban naponta kétszer egészen különleges élményben lehet részetek: biztonságos körülmények között, közvetlen közelről csodálhatjátok meg a villámlást.


Labor Interaktív Varázstér – Pécs

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében újult meg a Zsolnay Poreclánmanufaktúra területe, és az újonnan létrejött Zsolnay Kulturális Negyed szívében kapott helyett a Labor névre keresztelt interaktív varázstér. A hely mottója: a kiállított eszközökhöz nyúlni kötelező! A kiállíitáson mintegy két tucat izgalmas játék segítségével – többek között repülőgép szimulátorral, plazmagömbbel, a Fény termével kerülhetnek közelebb a gyerekek a fizika világához. Az izgalmas játékok mellett szombaton és vasárnap fél 3-kor a látogatók részt vehetnek a Varázsórán is, ahol izgalmas fizikai kísérletbemutatók zajlanak. A program hétvégéről hétvégére változik. Terítékre kerül a fény, az elektromosság, a hang, de nem hiányozhat a népszerű tudományos kísérletek sztárja, a folyékony nitrogén sem, sőt egyes napokon a kémia világába is elkalandozhatunk. A Labor épületében található a Planetárium is. A negyvenöt fő befogadására alkalmas teremben már akár 5 éves kortól találunk a gyerekek érdeklődésének megfelelő előadásokat.


Mobilis Interakítv Kiállítási Központ – Győr

A győri Mobilis kézzelfogható, kipróbálható játékokon, szórakoztató és látványos kísérletbemutatókon, élménydús foglalkozásokon keresztül hozza közelebb a természet- és műszaki tudományokat látogatóihoz. Nem titkolt célja a fiatal generáció érdeklődésének felébresztése a fenti tudományterületek iránt. A Mobilis elsődlegesen a járművekre és a közlekedésre, tágabb értelemben pedig a mozgásra, a mobilitásra koncentrál. Az állandó kiállítás 74 darabos eszközparkja tematikus csoportokra lebontva mutatja be a járműkészítést. A látványlaborban szakavatott demonstrátorok 20-30 perces kísérleti bemutató keretében látványos és meglepő természettudományos jelenségeket mutatnak be a közönségnek. Ezek mellett mindenkit vár az előzetes bejelentkezéshez kötött Mini-PánIQ szoba, ahol logikai feladatok és rejtvények megoldásán keresztül vezet az út a szabadulás kulcsához. Havi rendszerességgel szervezett izgalmas közönségrendezvények valamint a természet- és műszaki tudományokhoz köthető utazó kiállítások teszik még színesebbé a kínálatot.


Agóra Tudományos Élményközpont – Debrecen

Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket. Az Interaktív térben több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni: találkozhatunk Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthetjük jó néhány illúzió titkát, próbára tehetjük reflexeinket, vagy utat kereshetünk a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban. Az élményközpont terei a kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenki számára rejtegetnek felfedezésre váró csodákat.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!