Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Mi kerüljön az adventi naptárba?

2020.11.30.

Mi kerüljön az adventi naptárba?

5 egyszerű tipp a csokimentes kalendáriumhoz

Mindannyiunknak a legegyszerűbb levenni egy apró édességekkel megtöltött adventi naptárat a polcról, kifizetni a kassznánál és hazavinni. Egy kevésbé egyszerű, de talán szívünkhöz közelebb álló változat, ha egy üres adventi naptárat veszünk, amit mi töltünk fel minden jóval. (Haladók persze magát a naptárat is sk készítik el, de maradjunk most a könnyített verzónál). És ilyenkor felmerül a kérdés: megvan a naptár, de mit tegyünk bele csoki helyett? Íme néhány ötlet, ami minden gyerekes szülőnek jó szolgálatot tehet.


1. Csináljuk együtt! 

Írjunk olyan tevékenységeket egy papírra, amit szívesen csinál velünk együtt a gyerekünk (és még mi is élvezünk). Természetesen a hosszabb lélegzetvételű dolgokkat érdemes hétvégére időzíteni. Néhány ötlet: készítsünk hópelyhet papírból, süssünk karácsonyi sütit, menjünk el megnézni a Fényvillamost, olvassunk Mikulásos esti mesét, rakjunk ki együtt egy kirakóst, díszítsük fel együtt a gyerekszobát.

2. Nézzük/hallgassuk együtt!

Készítsetek előre egy lejátszási listát, amin a kedvenc meséik szerepelnek. Ezek lehetnek videók, hangoskönyvek vagy akár diafilmek is, és írjuk fel az adott mese címét a kis cédulákra, amiket a naptárba teszünk. Hangoskönyv ötleteket ezen a linken találtok, diafilmeket például ezen, kedvenc mesevideókat pedig itt. 


3. Nevessünk együtt!

Gyűjtsünk össze 24 viccet, természetesen a gyermek életkorához igazítva, és olvassunk fel minden nap egyet-egyet a kalendáriumból!


4. Alkossunk együtt!

Egy nagyobb kifestőt vágjunk kisebb darabokra és tegyük bele a naptár egy-egy  zsebébe. A részeket minden este kiszínezheti a gyerek, és a 24. nap estéjére összeáll a kép. Ha van rá időnk, rajzoljuk fel a szétvágott darabok krövonalat egy nagyobb kartonpapírra, így a színezés után egyből fel is tudja ragasztani az adott darabot a megfelelő helyre. Nyomtatható kifestőket sok helyen találhatunk minden korosztálynak, például itt kisebb gyerekeknek, itt kicsit nagyobbaknak, itt pedig Harry Potter rajongóknak.


5. Meséljünk együtt!

Az adventi kalendárium első zsebébe tegyünk egy papírt, amin egy általunk kitalált mese első pár mondata van két lehetséges folytatással. Miután a gyerekek kiválasztják, hogy melyik folytatást szeretnék, másnap (vagy ha nagyon izgatottak vagyunk, még aznap este:-) megírjuk a folytatást. És így megy ez, egészen december 24-én estig, amikor a karácsonyfa alatt a teljes mesét együtt elolvashatjátok. 


2020. december 1.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!