Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 felfedezésre váró kirándulóhely Budapest környékén

2020.11.17.

5 felfedezésre váró kirándulóhely Budapest környékén

Bármely évszakban - minden korosztálynak

Lehet, hogy sokszor csak azért nem mozdultok ki a négy fal közül, mert kifogytatok az ötletekből? Szeretnétek kirándulni, csak ne legyen túl messze és ne legyen túl hosszú? Letérnétek a Normafa-Margitsziget-Városliget tengelyről? Akkor nézzetek bele ajánlónkba, ahol Budapest környéki, kevesek által ismert, de annál klasszabb túrahelyszíneket gyűjtöttünk össze nektek!




Bozótmíves tanösvény


Gödöllő és Kerepes között a 3-as út melletti kis parkolóból rövid túrával elérhető a Bozótmíves tanösvény. (Érdemes Gödöllő felől érkezni, mert Kerepes felől záróvonal tiltja a parkolóba való szabályos bekanyarodást.) A 8 állomásból álló tanösvény a Szár-hegy csúcsáról indul. Végigjárva nem csak csodálatos panorámában és madárcsicsergős erdei sétában lehet részünk, hanem a természetjárásról is hasznos és érdekes információkat olvashatunk a kihelyezett információs táblákon. A túra hossza 3,3 kilométer a tanösvény parkolójából indulva és oda visszatérve.



3 az 1-ben - a Hajta Természetismereti Túraútvonal

A Tápió-Hajta Vidék Tájvédelmi Körzet természeti értékeinek bemutatására 2003-ban alakította ki a ''Hajta Természetismereti Túraútvonal'' elnevezésű ösvényt a Duna-Ipoly Nemzeti Park, amely - Magyarországon egyedülálló módon - három természetismereti tanösvényt is magában foglal. A mintegy 8 km-es kirándulás keretében szinte minden élőhellyel megismerkedhet a látogató, amely az Alföldre jellemző. A tápiószentmártoni Nőszirom tanösvény a homokbuckák és a láprétek élővilágát, a farmosi Sóvirág tanösvény a szikesek különlegességeit mutatja be, a A szintén farmosi Kékbegy tanösvényen a nádasokat tanulmányozhatjuk. A három tanösvényt akár egyben, de kisebb gyerekekkel részletekben is bejárhatjuk.



Szent Jakab sétány

A Dabas-Sárin található Szent Jakab sétány a Magyar Zarándokút 450 kilométeres útjának része. A sétány egy cölöpökön álló pallós út fahidakkal és kilátóval kiegészülve, amely egyben tanösvény is. Az ismertető táblákról a látogatók a térség fafajtáit ismerhetik meg. A közel két kilométeres ösvény igazi ritkaságnak számít Magyarországon, érdemes egy délelőttöt vagy délutánt rászánni a megismerésére. 


Galgahévíz, Bika-tó

Galgahévíz külterületén található a Bika-tó, ami nemcsak horgászparadicsom, de nagyszerű kirándulóhely is. A tavat 1973-ban létesítették a környező forrásokból és egy 5 km hosszú patakból. régebben öntözésre is használták, de az elmúlt két évtizedben már csak horgásztóként üzemel. A tóban telepített halak élnek, különlegesség, hogy akár 15-20 cm nagyságú kagylókat is lehet találni a part közelében. A tó 50 perces könnyű sétával körbejárható, keleti és déli oldalait erdők veszik körül.


Nyakas-kő

A Nyakas-kő kirándulóterület Biatorbágy közelében található. Ha autóval érkezünk, a Sóskúti út menti parkolóban hagyhatjuk az autót. Az innen induló ösvényen hamarosan elérjük a piros jelzést, majd azon a Nyakas-követ. Ezután a sziklák tetején haladunk, majd a Százlépcsőnél letérünk a jelzésről, és visszakanyarodunk a parkoló felé. Egy másik lehetőség, ha a biatorbágyi vidaukttól indulunk a piros jelzésen, ami alig egy kilométer után kettéválik. Itt a jobb oldali ágon kell továbbhaladni a Szily-kápolna mellett, majd további 3 kilométer után megérkezünk a Nyakas-kőhöz.


Fotók: Pozsonyi Antal (kivéve Kékbegy tanösvény fotója, ami a tapionaturpark.hu oldalról származik)

2020. november 18.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!