Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 hazai szánkópálya

2023.12.04.

5 hazai szánkópálya

Mert szánkózni öröm!

A rövid téli nappalokért és hosszú éjszakákért - legalábbis részben - kárpótolnak minket a tél örömei. A leghidegebb teleken a befagyott természetesen vizeinken korizhatunk, bár ez sajnos egyre ritkább. Hegyeinkben viszont továbbra is minden évben számíthatunk néhány havas hétre. Most azokat a helyszíneket gyűjtöttük össze nektek, ahol a legnagyobb az esély a havas napokra.



Figyelem! Mielőtt útnak indultok, mindenképpen tájékozódjatok, hogy megfelelő hóviszonyok várnak-e a kiválasztott pályán!

1 . Normafa

A főváros koronázatlan kirándulás-szánkózás-piknikezés királynője. Hétvégente szép időben minden évszakban garantált a tömeg, de ha sikerül egy-egy hétköznap délelőtt feljutnotok, akkor biztos titeket is megérint a hely varázsa. Szánkózásra az Anna-rét domboldala alkalmas, mely kellően biztonságos erre a célra. A domboldal nem túl meredek, valamint van vízszintes kifutó része is, ami segíti a könnyebb lassulást, megállást a balesetek elkerülése érdekében.

Fotó: Nagy Ákos


2. Visegrád

Visegrádon a Nagyvillám sípálya oldalában tudtok szánkózni. Itt egy 170 méter hosszú kijelölt szánkópálya várja a látogatókat a sípályák mellett. A szánkózás mellett - természetesen megfelelő hóviszonyok esetén - lehetőség van hófánkozni is. Egy zárt pályán 7 db döntött kanyaron át élvezhetitek a felhőtlen száguldozást, akár háttal is! A hófánk pályára a tubing felvonóval juthattok fel, amire akár 10 menetes jegyet is válthattok.

3. Mátrafüred

A Mátrában Mátraházán és Mátrafüreden vannak kijelölt szánkópályák. Mátrafüreden két szánkópálya található. Mátrafüred központjából a sárga háromszög jelzésen elindulva, mintegy 1,7 km-re található az egyik szánkópálya. (A zöld sáv jelzést elérve az út lerövidíthető a zöld sáv jelzésen haladva, majd a sárga háromszögre visszatérve, ami így csupán 800 m.) a sárga sáv jelzésen déli irányba (Gyöngyös irányába) haladva, a kisvasút nyomvonalát keresztezve jutunk el a Pipis-hegy északi oldalára, mintegy 1450 métert megtéve. Itt található a másik szánkózásra alkalmas terep.

Fotó: Mátra információs oldal - Facebook

4. Mátraháza

Mátraházán a parkolóból a sárga háromszög jelzésen 330 métert haladva juthatunk el a szánkópályáig.


5. Bánkút

Bánkúton a sícentrumban a 170 méter hosszú 7-es pályát lehet szánkópályaként is használni, ahova az L jelzésű felvonó viszi fel az utasokat. Erre 3000 forintért tudtok felvonójegyet váltani. 

Fotó: Bánkúti Sí Klub Facebook oldala


2023. 12. 05.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!