Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 játszóteres budapesti városi erdő

2021.01.19.

5 játszóteres budapesti városi erdő

A városban is a zöldben!

A Pilisi Parkerdő és a fővárosi kerületek együttműködéseképpen számos városi erdőterület újult meg vagy bővült az elmúlt években. Így például a II. kerületben Szépvölgyben, a pestlőrinci Halmierdőben, a Sashalmi-erdőben, valamint Rákosmentén a Keresztúri-erdőben és a kispesti Kúttói-parkerdőben történtek fontos fejlesztések, újítások.A szépvölgyi Görgényi út végében található Macis játszótéren mozgalmas, erőpróbáló játékok és statikus szoborjátékok egyaránt helyet kaptak, biztonságos, ütéscsillapító burkolattal ellátva. A központi téma az erdei élővilág, azon belül is a barna medvék – kapcsolódva a játszótér jelképéhez, a maci szoborhoz, amelyet természetesen megőriztek. A főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök a kisebb és a nagyobb gyermekeknek is élvezetes szórakozást jelentenek. A környéken új erdei bútorok kerültek ki, megújult a parkoló és az erdei sétaút is.A mintegy 250 hektáros Halmierdőben új sportpályákat, információs táblákat és pihenőhelyeket építettek, továbbá kibővültek a játszóterek és megújultak az erdei padok. A Sas utcai játszótérre 8 új játék került, a felnőtteknek pedig tornaeszközöket telepítettek. A Szálfa utcai pihenőhelyen fedett pihenő épült. A sportolni vágyók használhatják a két kijelölt futóútvonal valamelyikét vagy a Közdűlő utcai erdei tornapályát is. Ezen kívül megújultak még a Sas és a Szálfa utca végén található erdei focipályák.


A közel 8 hektáros Sashalmi-erdőben megtörtént a régi padok és asztalok cseréje, három tűzrakót alakítottak ki, továbbá egy esőbeálló is épült. Az újonnan kihelyezett információs táblák segítségével az ide látogatók megismerkedhetnek az erdő élővilágával. A beruházás keretében ezen kívül játszóteret, focipályát és erdei edzőpályát is létesítettek.Keresztúri-erdőben kialakítottak egy 4,2 kilométeres futókört, egy állandó pontos tájékozódásifutó-pályát, valamint egy, szintén az erdei sportolást lehetővé tevő szabadtéri edzőparkot. Az erdőben e mellett egy 15 állomásból álló interaktív tanösvényt is létrehoztak. A tanösvény tábláin lévő  QR-kódok leolvasásával hang- és videóinformációk segítik a tájékozódás.


A Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti erdőterület
 megújítása során a cserjék mellett  2-3 méter magas fákat is telepítettek. A fejlesztés során a teljesen megújult területen sportpályákat, futókört, erdei edzőparkot és játszóteret, valamint kutyafuttatót létesítettek.


Képek és szöveg forrása: parkerdo.hu

Borítókép: Péterhalmi úti erdő télen. Készítette: Takkk - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10059906


2021. január 19.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!