Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 vízparti kirándulás gyerekekkel

2021.04.06.

5 vízparti kirándulás gyerekekkel

Budapesten és környékén

Igen, tudjuk, áprilisban még nem dobja le az ember a ruháit, hogy a hűs habokba vesse magát, de tapasztalataink szerint ilyenkor is sokat ad egy családi kirándulás sikeréhez, ha valamilyen vízpartra tervezzük. Mert ugye lehet apróbb köveket vagy fadarabokat dobálni a vízbe, letesztelni a hőmérsékletét, és családilag elszörnyülködni, hogy „hú, de hideg”, vagy éppen, meglepődni, hogy nem is annyira dermesztő. És ha szerencsénk akár még vízi vagy víz közelében élő állatkákkal is találkozhatunk.


Jági-tanösvény a Jági-tónál

Fotó: dunaipoly.hu

Pilisszentiván mellett, a térképeken ma Vadász-rétként feltüntetett terület hagyományos neve Jági-rét volt. Az útvonal teljes kört alkot, tehát a kezdő és egyben a végállomás a pilisszentiváni Villa Negra vendéglő parkolójában van. A tanösvény teljes hossza 3,5 km, mely mintegy 2 óra alatt bejárható. A kislevelű hárs zöld levelével jelölt útvonalon 6 állomás található, melyek a tanösvény füzet segítségével részletesen bemutatják a terület természeti értékeit.

Hossza: 3,5 km (körtúra)

Kiindulási pont: Pilisszentiván, Villa Negra parkoló

Selyem-réti tanösvény

Fotó: Táncsics Mihály Művelődési Ház Facebook oldala

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény 6 állomása a védett természeti terület erdei élővilágát mutatja be. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással. Az év minden szakában víz alatt lévő láperdőn kényelmes sétaút vezet keresztül egészen a névadó Selyem-rétig.

Hossza: 1,5 km (oda-vissza 3 km)

Kiindulási pont: Budapest felől érkezve az 5-ös számú úton, Alsónémedi után, Felsőbabádnál térjünk balra, Ócsa felé, innen 1 km a tanösvény parkolója


Paprikás-patak völgye

Fotó: szelforgo.hu

A csodás hely Solymáron található, a túra a gyerekek életkora és érdeklődése szerint alakítható. Kisebb gyerekekkel esetleg kihagyhatjuk a várat és hosszabb időt tölthetünk a pataknál, nagyobbakkal akár körtúrát is tehetünk, minden látványosságot belesűrítve ebbe az igazán klassz kirándulásba. A kirándulásról részletes beszámolót, ami alapján könnyen eldönthetitek, hogy mekkora szakaszt szeretnétek bejárni, ezen a linken találtok.


Remete-szurdok tanösvény

Fotó: szelforgo.hu

Budapest határát sem kell elhagynunk, ha egy izgalmas családi túrátra adnánk a fejünket. A helyszín szépsége nemcsak ebben rejlik: az út egy része babakocsival is teljesíthető, a kisebb gyerekek vizezhetnek a patakban, a nagyobbak sziklákra is mászhatnak, a kamaszokkal pedig akár biciklitúrát is tehetünk itt. Minden részlet fotókkal ezen a linken


Taksonyi tanösvény

Fotó: kisdunamente.hu

A Taksony és a Taksonyi-sziget között elterülő öböl élővilágát bemutató tanösvényt 2011-ben adták át. Fapallós, néhol zeg-zugos úton ismerhetjük meg az itteni élővilágot: a víz halban gazdag, ami számtalan madarat ide csalogat. Kis hidakon átkelve, kilátóteraszokról figyelhetjük meg e rejtélyes világ lakóit. A sűrű nádas, gyékényes közül néhol színes virágok és páfrányok bukkannak elő, sok helyen pedig közvetlenül a vízpartra is lesétálhatunk. 

Hossza: 800 méter (oda-vissza 1600 m)

Kiindulási pont: megközelíthető a Révész utca vagy a Búzavirág sor felől is


2021. április 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!