Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Budapesti és főváros közeli arborétumok

2021.03.02.

Budapesti és főváros közeli arborétumok

Ahol márciusban már sétálhattok

Itt a március, lassan nyílnak az első tavaszi virágok, így az erdei kirándulások mellett érdemes valamelyik már nyitva tartó fővárosi vagy Budapest környéki botanikus kertbe is ellátogatni és leellenőrizni, a tavasz mely hírnökei voltak az idén a leggyorsabbak. Ajánlónkban 4 arborétumot mutatunk be, amelyek kora tavasszal már nyitva tartanak.




Március 5-től a megszokott nyitvatartási időben, azaz péntektől vasárnapig 9:00 és 17:00 óra között várja a látogatókat a Budakeszi Arborétum. A Budakeszi Arborétum a nyugalom kis szigete a zsibongó nagyváros mellett. Az erdei tóban őshonos mocsári teknősök élnek, az állatsimogató területén pedig kis madárházban figyelhetőek meg a kacagó gerlék és fürjek.

Fotó: Budakeszi Arborétum weboldala

Márciustól már nem csak hétfőtől péntekig, de szombaton egész nap (azaz 9:00 és 16:00 óra között) is látogatható a Soroksári Botanikus Kert. A 60 hektáros parkban a rengeteg növényfaj mellett számos rovart és gombát is megfigyelhetünk az év különböző szakaszaiban.

Fotó: Soroksári Botanikus Kert Facebook oldala

A visegrádi Apátkúti-völgyben elhelyezkedő Bertényi Miklós Füvészkert sok kisgyermekes család kedvenc helye, hiszen az itt található szurdokvölgy bejárása száraz időben kisebb gyerekekkel sem nehéz feladat, mivel a túra amellett hogy rövid, nem is igazán megerőltető. A kert (természetesen a szurdok kivételével) babakocsival is könnyen járható.

Fotó: parkerdo.hu

A Gödöllői Erdészeti Arborétum márciusban reggel 8:00 és délutén 16:00 óra között látogatható. Különlegessége, hogy olyan erdészeti növénygyűjteménynek számít, ahol a fafajokat a velük kialakult társulásokban, erdőszerűen, a jellemző lágyszárú szint, cserjeszint kíséretében láthatjuk. A kert jelenleg 154 erdőtípussal büszkélkedhet.

Fotó: parkerdo.hu


Március 4-én nyit az Alcsúti Arborétum. Ide naponta 10:00 és 18:00 óra között látogathattok el. Az időjárásnak köszönhetően a hóvirágok nyílása még nem ért véget, így lehetőségetek van megcsodálni a hóvirágmezőt is.

Fotó: Alcsúti Arborétum Facebook oldala.


2021. március 3.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!