Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Családi kirándulás a Pilis legszebb túraútján

2021.04.27.

Családi kirándulás a Pilis legszebb túraútján

Iskolás gyerekekkel ajánlott gyönyörű, panorámás útvonal

A Spartacus ösvényt hivatalosan 2015-ben nyilvánították túraúttá és látták el az ehhez szükséges jelzésekkel. Az 1930-as évek óta létező gyalogösvény látogatása korábban tiltott volt, ma viszont már mindenki számára nyitott a Helyi Ipari Szövetkezetek Spartacus Turista Egyesületéről elnevezett útvonal.



A túrára nagyobb gyerekekkel érdemes elindulni, mivel van egy-két szakasz, ahol nagyon keskeny az ösvény és meredekebb hegyoldal mellett halad, illetve ha autóval érkezünk a helyszínre, akkor vagy körtúraként egy másik útvonalon, vagy a Spartacus ösvényen tudunk visszajutni a kiindulási pontunkra. Ha a körtúrát választjuk, akkor a túra hossza 15 km, ha oda-vissza tesszük meg az utat, akkor kicsit több, mint 10.5 km.

Pilisszentlászlóról indulunk, ahol a faluközpontban vagy a Béke utca végén is vannak parkolóhelyek. A zöld túrajelzés mentén kell haladni a Béke utcán, ami egyenesen bevezet az erdőbe. Kényelmes, széles erdei úton haladunk, amíg el nem érünk a Spartacus ösvény leágazásig.

Itt a táblán lévő ismertető szöveg kicsit rémisztőnek tűnik, de száraz időben semmiféle megterhelést nem jelent az útvonal végigjárása, nincsenek meredek emelkedők, vagy veszélyes sziklaszirtek. Mint ahogy már korábban is említettük, egy-két keskenyebb szakasz van, ahol oda kell figyelni, ezért érdemes csak olyan korú gyerekekkel elindulni, akik egyrészt bírják a távot, másrészt nem csak szaladnak bele a nagyvilágba:-)

Az ösvény végén vagy egyből visszafordulunk, vagy lemegyünk a zöld kereszt jelzésen a Telgárthy-rétre egy kicsit pihenni, piknikezni. Innen vagy a Spartacuson indulunk vissza, vagy az Apátkúti-, majd Szent László-völgyben haladó piros jelzésen, ami Pilisszentlászló központjába vezet vissza.

2021. április 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!