Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Családi túrakaland Budapest kellős közepén

2020.07.27.

Családi túrakaland Budapest kellős közepén

Avagy egy üdítő oázis a város szívében

A Sas-hegy Természetvédelmi Terület egy igazi kis oázis a beépített terület közepén, tipikusan az a hely, amire még egy tősgyökeres budapesti is rácsodálkozik: létezik ilyen hely a városban? Igen, létezik, és ti se hagyjátok ki, mert gyerekekkel is kalandos kis kirándulást kerekíthettek belőle. 


A helyszín három részre bontható. A főépületben kiállítást tekinthettek meg a terület kialakulásáról, az itt élő állatokról és növényekről, mindezt interaktív, a gyerekeknek is érdekes formában. A látogatóközponttól egy rövidebb sétaút vezet a hegycsúcson lévő kilátóhoz, ami babakocsival is járható. Nem beszélve arról, hogy útközben egy kis szerencsével a szabadtéri terráriumban, természetes élőhelyén figyelhetitek meg a zöld gyíkokat.

Panoráma 1.

Akik tényleg csak egy rövid kis levegőzésre vágynak, azoknak akár ez a mini séta is ajánlható, erre külön jegyet válthattok a jegypénztárban. 

Panoráma 2.

Akik egy kicsit hosszabb kirándulásra vágynak, azoknak mindenképpen ajánljuk a kicsit kevesebb mint 1 kilométeres tanösvényi sétát.

Zöld oázis

Erről érdemes tudni, hogy egy-két kicsit meredekebb szakaszt is tartalmaz, illetve kisebb gyerekek estében oda kell figyelni, mert vannak sziklafalak mellett futó részek is.

Kisgyerekkel csak óvatosan!

A tanösvény csak szakvezetéssel látogatható, ezek általában hétvégente 11:00-15:00 között óránként indulnak.

Flóra és fauna


Fontos információk a látogatással kapcsolatban!

Július végéig szerdától vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között tartanak nyitva. Szakvezetés hétköznap 15:30-kor és 16:30-kor, hétvégén 11:00 és 16:00 között óránként indul.

Augusztus 1-től 23-ig hétvégente 10:00 és 18:00 között tervezhettek látogatást, szakvezetések 11:00 és 16:00 között indulnak. Augusztus 3. és 14. között ZÁRVA tartanak. Augusztus 20-án 10:00-től egészen éjfélig várják a látogatókat, de tanösvénytúrák ezen a napon is csak 11:00 és 16:00 óra között lesznek. Augusztus 24-től hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon 10:00-18:00 tartanak nyitva, terepi vezetések 11:00-15:00 óra között óránként indulnak. 

A terepi vezetésekre minden esetben előre be kell jelentkezni, amit ezen a linken tudtok megtenni.


2020. július 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!