Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Látogatás Magyarország első és egyetlen autós szafariparkjában

2022.05.23.

Látogatás Magyarország első és egyetlen autós szafariparkjában

30 hektár, több mint 200 állat és még számos egyéb attrakció

A húsvéti szünetben nyílt meg immár végleges helyszínén a Richter Safari Park, Magyarország első és egyetlen autós szafariparkja. A helyszín a Budapesttől egy órányira található Nagykőrös, ahol 30 hektáron több mint 200 állattal és számos egyéb attrakcióval várják a látogatókat. Most elsőkézből ismerhetitek meg a parkot, és számos tippet is kaphattok a látogatáshoz.



A szafaripark látogatásához az első lépés időpontot foglalni. A nyári szünetig péntektől vasárnapig illetve ünnepnapokon tartanak nyitva, 10 órára lehet az első, 16 órára pedig az utolsó időpontot lefoglalni. A nyári szünetben szerdától vasárnapig mehettek szafarizni. A lefoglalt időponttól kezdve egy órátok van megérkezni, így a bejutásnál nem kell hosszas várakozásra számítani és bent sem torlódik fel a sor. Persze egyszer-egyszer biztos meg kell állni, de azt érdemes türelmesen kivárni, mivel előzni amúgy is tilos.

A bejáratnál nem kell kiszállni a kocsiból, a park munkatársai mennek oda hozzátok a kitöltendő nyilatkozatokkal, és tőlük vehettek ennivalót is az állatoknak, akiket csak ezzel lehet etetni. Tapasztalatunk szerint egy-két zacskónál többet nem érdemes az elején venni, mivel nem biztos, hogy elfogy, viszont ha igen, akkor még a későbbiek során a parkon belül is lesz rá lehetőség, hogy vásároljatok szafari csemegét.

Arra számítsatok, hogy nem minden állat van teljesen szabadon, viszont azokhoz is oda lehet gurulni, akik karámban vannak, és meg tudjátok őket etetni az autóból.



Szintén érdemes figyelembe venni, hogy egy nagy, nyitott területről beszélünk az Alföldön, így árnyék nincs, meleg viszont van. Ha nagyon nem bírjátok a meleget, akkor érdemes korábbra időpontot foglalni, vagy esetleg megvárni az őszt a látogatással.

Ők vajon jófejek?

Úgy tűnik, igen.

Ha kedvetekre megetettétek az állatokat (akik ugye szintén korábban éhesebbek, mint később, amikor már páran megetették őket), és elhagyjátok a szafari területet, egy dinoszaurusz parkba érkeztek. Itt is érdemes nézelődni, amíg keresztülgurultok rajta.

A kijárathoz érve egy hatalmas parkolóban tudjátok letenni az autót, mert a kalandoknak koránt sincs még vége. A parkolónál található egy régimódi vurstli többek között zsetonos dodzsemmel, körhintával, óriáskerékkel, illetve innen indul a Safari Vonat is, amivel akár még egyszer bejárhatjátok a parkot és megetethetitek az állatokat.

A Safari Vonaton ülve is testközelből figyelhetitek meg az állatokat.

A fentieken kívül naponta két alkalommal szabadtéri motoros akrobatabemutatót tartanak, szintén fél órás sátras cirkuszi előadáson is részt vehettek, valamint napi két elefénttréninget is tartanak. Ezekért külön nem kell fizteni. Szintén benne van a belépőjegyben az íjászat és a lábbal hajtós gokartozás.

Motoros bemutató 14:00 és 16:00 órakor.

Cirkuszi show 13:00 és 17:00 órakor.

A parokolónál természetesen étkezdék is vannak, ahol akár meg is ebédelhettek, vagy csak vehettek egy fagyit, ha úgy tartja kedvetek.


Az óriáskerékre a zsetont a zsetonpénztárban tudjátok megváltani.


Megközelítés: M5 autópályán Lajosmizséig, majd innen Nagykőrös felé. A park a város előtt lesz.

Nyitvatartás: június 19-ig péntektől vasárnapig és ünnepnapokon 10:00 és 16:00 óra között egy órás idősávokban lehet foglalni, június 22-től pedig szerdától vasárnapig tart nyitva a park a nyári szünet végéig, augusztus 28-ig. Az autós szafarin csak előzetes foglalással lehet részt venni. A park 18:00 órakor zár.

Belépő: 2990 Ft/ felnőtt, 2500 Ft/gyerek (2-14 év), plusz 290 Ft/fő kezelési költség

Egyéb árak:

- Safari Vonat 1000 Ft/fő

- Safari csemege 500 Ft/csomag

- zseton a vurstliban 500 Ft/db



2022. május 23.


vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!