Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Mit csináljunk a Balatonnál esős időben?

2021.07.17.

Mit csináljunk a Balatonnál esős időben?

Túlélőkalauz, ha már unjátok a négy fal között

A balatoni nyaralás jó időben, sok napsütéssel, kellemesen meleg vízhőmérséklettel az igazi. Az ott töltött napokra még évtizedek múltán is mosolyogva gondol vissza az ember. Persze beüthet esős idő is, amikor a szálláshelyen előkerülnek a társasok, kártyák, manapság valószínűleg a kütyük is. Ha ezeken a napokon is szeretnétek legalább egy-két órára kiszabadulni a négy fal közül, jó hasznát veszitek majd ajánlónknak, melyben Balaton-környéki „esőálló” ötletekkel szolgálunk.

 


Bodorka – Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred

Hol máshol hozhatták volna létre ezt a látogatóközpontot, mint a Balaton fővárosában, Füreden. A központi Tagore sétány északi oldalán található Bodorkában 17 akvárium található, valamint a belső udvaron egy szabadtéri bemutató medence is. Ezekben összesen 36 halfajtát figyelhetünk meg. A halak között megtalálható a pár centis szélhajtó küsztől az akár több mázsára is megnövő harcsáig minden. Sőt, Balatonfüred testvérvárosa, Opatija jóvoltából még az Adriai-tenger egyes halfajait is megcsodálhatjuk. Az épület közvetlen közelében a látogatóközpont tematikájához igazodó játszótér is helyet kapott. A nyári szezonban a látogatóközpont hétfő kivételével naponta várja a látogatókat.

 


Lóczy-barlang, Balatonfüred

Balatonfüred számos nevezetessége között előkelő helyet foglal el a város északi peremén emelkedő, szép kilátást nyújtó Tamás-hegy aljában nyíló Lóczy-barlang. Az 1882-ben kőfejtő munkások által felfedezett, közel 150 m hosszú és 20 m mély barlang a Balaton világhírű kutatója, id. Lóczy Lajos nevét viseli. A villanyvilágítással ellátott, oda-vissza 120 m hosszúságú túrát szezonálisan (április 15–október 1.), szakvezetés mellett, utcai ruházatban tehetik meg a látogatók. A látogatás körülbelül fél óra, egyszerre maximum 25 fő mehet be együtt. Szakvezetések minden egész órakor indulnak. A hőmérséklet 12 fok körül van, így nyáron is érdemes melegebb ruházattal készülni. A nyári főszezonban 9:00 és 18:00 óra között látogatható.

 


Levendula Ház, Tihany

A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: az egykori vulkánok világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s nem utolsó sorban a levendulatermesztést. A kiállítás részeként megtekinthetünk egy látványos rövidfilmet, megismerkedhetünk a levendula lepárlásának folyamatával. Az internetről letölthető vagy pénztárnál beszerezhető vezetőfüzet segít a látottak alaposabb megismerésében. Augusztus 31-ig minden nap nyitva 10:00 és 18:00 óra között.

 


Tapolcai Tavasbarlang és Látogatóközpont

A már korábban is látogatható és csónakázható tavasbarlang felett 2015. januárjában egy látogatóközpont nyitotta meg kapuit. A fogadóépületben megismerhetjük a karsztvidékek csodálatos világát, 10 termen keresztül kalauzolnak el minket a barlangok titokzatos univerzumában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, a felnőttek pedig a kőtapogatón tehetik próbára érzékelési képességeiket. Térhatású fotók és filmek segítenek, hogy minél jobban bele tudjuk magunkat élni a föld alatti felfedezésbe. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt, egyszóval csodásabbnál csodásabb élmények várnak itt ránk. Főszezonban nyitva 9:30 és 19:00 óra között. Fontos információ:  a belépőjegyek többségét az online jegyfoglalási rendszerben értékesítik július-augusztusban. Az adott napra fennmaradó belépőjegyeket érkezési sorrendben adják el a látogatóközpont jegypénztárában. Érdemes a délelőtti órákban megérkezni, mert hamar elfogyhatnak a helyszíni belépőjegyek. Online jegy aznapra nem vásárolható, legkésőbb a látogatás előtti estig meg kell vásárolni!

 


Festetics-kastély, Keszthely

Az ország harmadik legnagyobb kastélyát érdemes akár többször is felkeresni, hiszen csodaszép és egész biztos a gyerekeket is lenyűgözi majd a rengeteg különböző szoba és terem, a hatalmas főúri könyvtárról nem is beszélve. A kastély parkja természetvédelmi terület. Itt található a pálmaház és a hintókiállításnak helyet adó korábbi kocsiház, a park hátsó kijáratával szemben pedig a vadászati kiállítást és a történelmi modellvasút kiállítást befogadó új épület. Ez utóbbi különösen sok családot vonz, nem is csoda, hiszen ez Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása: 2,7 km sínhálózat, 1800 épület, 75 szerelvény várja a látogatókat a nyári szezonban naponta 10:00 és 18:00 óra között.


Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont

A Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal bemutató interaktív kiállítás, egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árboca a Balaton legnagyobb épített kilátója. A torony teljes magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból a Balaton mindkét medencéjének és Somogy megye dombjainak látványa tárul elénk. A játszószobában a legkisebbek próbálhatnak ki hajózástörténettel összefüggő gyerekjátékokat. Hétfőtől vasárnapig 10:00 és 21:00 óra között tart nyitva.
 


Kellemes kikapcsolódást kíván a Szélforgó!

2021. július 17.

Frissítve: 2023. augusztus 7.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!