Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Szuper családi bicajtúra mesés helyszínen

2020.10.06.

Szuper családi bicajtúra mesés helyszínen

Festői horgásztó és hullámzó dombok ölelésében

Sajnos Magyarországon még mindig nem vagyunk jobbnál-jobb bicikliutakkal elkényeztetve, de szerencsére évről-évre jobb a helyzet. Sokak kedvence a Velencei-tó körüli út, idén adták át a Tisza-tavat körbeölelő bicikliút utolsó szakaszát, de Budapest környékén is vannak klassz helyek. Egy ilyet mutatunk most be nektek részletes túraleírással és fényképekkel. 



A főváros közvetlen közelében lévő Bicskét és a Gerecse aljában megbújó Tarjánt köti össze egy 20 kilométer hosszú bicikliút. A résztvevő gyerekek kora és teherbírása függvényében több változat közül is választhatunk. Ha bírják a gyerekek, megtehejtük az utat oda-vissza, így kocsi nélkül is végrehajtható a túra, hisz Bicske vasúttal is elérhető.


Egy rövidebb változat, ha Tarjánból kisebb, de azért valamennyi forgalommal bíró alsórendű közutakon még 11 kilométert tekerünk Tatabánya-Alsógalla állomásig és itt szállunk ismét vonatra. És egy még inkább könnyített változat, amire a mi választásunk is esett, a túra Csabdi és Tarján közötti részének teljesítése oda-vissza, ami közel 25 kilométer.


Csabdiba autóval tudunk a legegyszerűbben eljutni, parkolni több helyen is lehet a faluban, mi a Béke utca elején, a sportpálya közelében lévő parklóban hagytuk az autót. Innen egyből be lehet csatlakozni a bicikliútra, ami végigvisz a falu határáig.

Itt tovább haladunk észak felé egy igen kis forgalmú, de nem elkülönített bicikliúton egészen addig, amíg meg nem látjuk a Vasztélypuszta-Tarján bicikliútjelző táblákat. Ez a túra egyetlen pontja, ahol figyelni kell, mert nem egyértelmű, hogy merre tovább. A táblákat egy jobb kanyar előtt látjátok, nektek itt balra kell fordulni, majd ismét balra. Bár itt - kissé zavaró módon - láttok majd egy táblát, ami mintha azt mutatná, hogy arra Bicske van, de nem. Arra van Tarján. Tehát a Vasztélypuszta előtti jobbkanyarnál kétszer balra fordulni!



Innen már egy klassz, a dombok és mezők között kanyargó bicikliúton vezet majd utatok, és nincs más dolgotok, mint élvezni a bringázást, gyönyörködni a tájban és legyőzni egy-két kisebb emelkedőt, mert mégiscsak a Gerecsében tekerünk!


Az út elvezet a mesés tarjáni horgásztó mellett, ahol érdemes kicsit megpihenni és néhány fotót készíteni. Tarjánba beérve szépen felújított pincesor mellett visz el utunk.

majd a bicikliút bal leágazását választva egyenesen az Öreg Favágó Kocsmájához gurulhatunk egy finom ebédre. Érdemes tudni, hogy az étterem nagyon népszerű hétvégente, így csak akkor lesz helyetek, ha előre foglaltok. Amit mi nem tettünk meg, de a főútra kibicajozva, majd pár száz métert megtéve a Polgármesteri Hivatal után balra kanyarodva egy kis parkban rátaláltunk a Kraftwerk Bisztróra, ahol nagyon finom, minőségi hamburgereket és pizzát szolgálnak fel a megfáradt bringásoknak.

Az ebédszünet után nagyon hamar eltelt a visszaút, a gyerekek arra gyanakodtak, hogy amíg ebédeltünk, valaki titokban feltekerte a bicikliút felét. Mindenkinek csak javasolni tudjuk ezt a túrát, mert egy kellemes, sportos napot tölthettek el, gyönyörű helyen és még a finom falatokról sem kell lemondani!


2020. október 6.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!