Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Szuper családi kirándulás, akár kisgyerekekkel is

2022.01.14.

Szuper családi kirándulás, akár kisgyerekekkel is

Rövid körtúra Budapest közelében

A Fóti-Somlyó tanösvény bejárása télen is ideális választás akár a kisgyerekes családoknak is. A túraútvonal Budapest közvetlen közelében található, 3 és fél kilométer hosszú és 2-2.5 óra alatt könnyen bejárható, így a kisebbek is lábon teljesíthetik.


A területtel való ismerkedést vezetőfüzet segíti, amelyből többek között megtudhatjuk, milyen különös helyre rakják tojásaikat a színpompás gyurgyalagok, megismerhetjük a területen élő szebbnél szebb lepkefajok életmódját, de arról is olvashatunk, hogyan kerültek ide tengeri kagylók, és hogy mik azok a "galagonyanyűvő" akciónapok. A vezetőfüzet beszerezhető Fóton a Fáy Présházban. Ha ez nem lenne nyitva, akkor érdemes a Duna-Ipoly mobilalkamazást letölteni, amelynek segítségével könnyen eligazodtok a terepen.


A tanösvény Budapestről megközelíthető vonattal, a Nyugati pályaudvarról Fót-fürdő megállóig kell utazni, majd onnan a zöld sáv jelzésen kell elgyalogni a Fáy Présház Étteremig, ahonnan a túra indul. Ha autóval érkezünk, a étterem parkolójában tudjuk letenni az autót.


2022. január 14.

Fotó: dunaipoly.hu
 

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!