Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Titkos tavaszi tipp: a legklasszabb tanösvény Budapest környékén

2022.05.20.

Titkos tavaszi tipp: a legklasszabb tanösvény Budapest környékén

Kicsiknek, nagyoknak tökéletes választás egy kellemes hétvégi kirándulásra

Őszintén szólva nem is tudjuk, hogy nem hallottunk már korábban az Öreg Tölgy Erdei Tanösvényről, mert annyira ideális egy hétvégi délelőtti vagy délutáni családi sétára, hogy keresve sem találni jobbat. A lényeg, hogy ráakadtunk, és most megosztjuk veletek is ezt a remek lehetőséget, természetesen néhány fotó kíséretében.





A tanösvény a Budai-hegyek délnyugati lábánál, a Zsámbéki-medence keleti oldalán létesült 2011-ben. Budajenőn a Bodza utca felől közelíthető meg legkönnyebben, itt parkolóhelyet is találtok, amennyiben autóval érkeztek. Tömegközlekedéssel Budajenőt a Széll Kálmán térről induló és Zsámbékra közlekedő Volánbusz járatokkal tudjátok legkönnyebben megközelíteni.

Az útvonal közel 3 kilométer hosszú körtúra. A szintkülönbség mindössze 150 méter, bejárása körülbelül másfél óra, ami ideális egy vasárnapi ebéd utáni családi sétához.


A séta során Budajenő és Telki természeti értékeit ismerhetitek meg. A hely gyönyörű, megismerése nagy élményt fog nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A zöld négyzettel jelölt tanösvény kilenc állomásán többek között megismerkedhettek a vidék madaraival, ízeltlábúival, a tölgyesek és a gombák világával.

És ha plusz kalandra vágytok, a nem jelzett erdei utakat bebarangolva, akár egy hosszabb túrát is kikerekíthettek belőle. (Mint mi, akiknek valahogy sikerült eltévedni a körtúra során - ne kérdezzétek hogyan -, és igazán vadregényes helyeket fedeztünk fel, amíg végül visszataláltunk az ösvényre).



2022. május 20.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!