Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Tökéletes erdei séta kisgyerekekkel a mesés pilisi tavakhoz

2021.04.27.

Tökéletes erdei séta kisgyerekekkel a mesés pilisi tavakhoz

Nagyobb gyerekekkel hosszabb túrát is kerekíthettek belőle

A Miklós-deák-völgyi tavak a Dunakanyar rejtett gyöngyszeme. Szemet gyönyörködtető, békés, nyugodt tájba ékelődik és a tavak és környékük számos lehetőséget rejtenek. Ideális erdei séta lehet kisgyerekekkel, de ha egy kicsit komolyabb kihívásra vágyunk, a környékén is rengeteg a lehetőség, hogy hosszabb-rövidebb távokkal kiegészítsük az üdítő tóparti élményt.



A tavakhoz Pilismarótról jutunk el, ami már maga is felüdülés a szomszédos Dömös parkoló autókkal szegélyezett utcáihoz képest. Pilismaróton a templomnál tudunk parkolni, illetve van pár hely közvetlen az erdei út sorompóval védett bejáratánál is. Ha a templomtól indulunk, az erdőhöz vezető piros jelzést kell követni.

A sorompótól egy aszfaltozott erdei út vezet a Miklós-deák-völgyi tavakhoz, amin a kisgyerekek akár kismotorral vagy futóbiciklivel is végigkerekezhetnek, ezzel is emelve a kirándulás fényét. A tavaknál több piknikasztalt találunk, ahol kellemesen megebédelhetünk vagy meguzsonnázhatunk, a kihelyezett információs táblákon pedig elolvashajtuk, hogy miért is jut fontos szerep a vizes élőhelyeknek. A helyszínen tűzrakóhely is található.

Ha hosszabb túrát szeretnénk, továbbmehetünk a Hirsch-oromhoz, majd a Felső-Ecset-hegy érintésével a Szakó-nyergen keresztül tudunk visszasétálni a faluba. Sőt, akár biciklitúrára is benevezhettek a környéken, és ha nincs bringátok vagy macerás lenne elhozni, akkor a Maróti Kiskertben e-bike kölcsönzésre is lehetőség van. A helyszínen kerékpáros utánfutót is tudnak biztosítani, így a kisebb gyerekeket is magatokkal vihetitek. A bringákat érdemes előre lefoglalni a weboldalon, nehogy hoppon maradjatok.



2021. április 27.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!