Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Vadregényes budapesti parkerdő kastélykerttel, meseösvénnyel és tündéri szobrokkal

2023.01.06.

Vadregényes budapesti parkerdő kastélykerttel, meseösvénnyel és tündéri szobrokkal

Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető

Az óbudai Bécsi út felett egy csodás kis parkerdő vár rá, hogy felfedezzétek. A tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető Kiscelli parkerdő a fákon kívül számos érdekességet is rejt a kisgyerekes családoknak.


A Kiscelli Múzeum mellett elterülő vadregényes erdőben találunk kis kápolnát, barokk kapumásolatot, kálváriát, régi kőszobrot és százáves gesztenyefát is, melyek valaha mind az egykori Schmidt-kastély parkját díszítették. A múzeum 2022. júniusa óta látogatható szabadtéri (és ezáltalál bármikor látogatható) kiállítása madárodúkra kihelyezett képeken és történeteken keresztül mutatja be a terület múltját. Az odúk lelőhelyei a Google Maps-en: https://bit.ly/3gcOZbO.


2021. ősze óta meseösvény is található az erdőben: Mimó, Csipek és Ficak kutyus oldalán, az ódon kastélytól elindulva fedezhetitek fel a park ösvényeit, miközben választ kapotok számos izgalmas kérdésre. A nyitóállomás a Kiscelli Múzeum Doberdó utcai bejáratához esik közel. A meseösvény kb. 700 méter hosszú, 35-40 perces sétával (érdeklődéstől függően) a feladatokat elvégezve, kényelmesen végigjárható.


Nemrég új jövevények is kerültek a Kiscelli parkba, cuki kis szobrok formájában. Többek között itt vár benneteket a nagy pele, a zöldike, az éticsiga, az európai mókus és számos más társuk.




A Kiscelli parkerdő megközelítése:

  • A Széll Kálmán tértől a 17-es villamossal vagy a Batthyány tértől a 19-es, illetve a 41-es villamossal a Szent Margit Kórház megállóig utazva, majd rövid séta a Bécsi úton visszafelé és meredek séta felfelé, a Kiscelli utcán át. 
  • A Kolosy tértől a 165-ös autóbusszal érkezve, a Remetehegyi úti végállomáson leszállva, a múzeum a Kolostor útról közelíthető meg, így elkerülhető a meredek séta.


Borítókép: Mimó és Csipek - Bábozd Zöldre Egyesület


2023. január 6.


vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!