Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Vadvirágok nyomában

5+1 tavaszi virágtúra

 

A tavasz hírnökei  – egyhajúvirág túra a Csodaréten - március 11.

Kora tavasztól őszig egymást váltják a szebbnél szebb virágcsodák, folyamatosan virágpompába borítják a rétet. A terület egyik legjelentősebb növénytani értéke az egyhajúvirág. A túra Ásotthalomról indul, családi jegy 2 felnőtt és 2 gyerek részére 1500 Ft.

 

 

 


Csillagvirág-túra a Maros hullámterében - március 11.

Gyalogos túra a Maros-parton és a közelében fekvő erdőkben. A program során a védett ligeti csillagvirág termőhelyét keressük fel, útközben megnézve a Marost és a vonuló vízimadarakat. A 4 km-es túrához bakancs, vagy gyaloglásra alkalmas gumicsizma szükséges!

 

 

 


Hóvirágos hétvége a Hanyban - március 11.

A lébényi tölgyerdő kora tavaszi élővilágának megfigyelése, az erdő bemutatása szakvezetővel. A program 10 órakor indul a lábányi focipálya melletti parkolóból. A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezést kérnek telefonon.


Hóvirágtúrák Királyréten - március 11., 18. és 19.

Kicsiket-nagyokat egyaránt várnak a 2017-es év vadvirágjának választott hóvirág számbavételére  a Királyréti Látogatóközpontba és környékére. Március 11-én családi nap keretében kereshetitek meg a tavasz hírnökeit,  az ezt követő hétvégén pedig  egy 5 km-es túra során.

 

A vadregényes Telekes-völgy -  március 18.

A helyenként szurdokszerű Telekes-völgyben március közepén szép számmal virítanak a hóvirágok és a csillagvirágok, a tavasz kis hírnökei. A szűk völgyben a Telekes-patak medrét kerülgetve utunk az Ördög-gátig tart. A 7 kilométeres túrára legkésőbb március 17-ig tudtok jelentkezni.

 

 

 


Kockásliliom túra - április 1.

A túra résztvevői megismerkedhetnek többek között a kockásliliommal, illetve bemutatásra kerülnek a terület természeti értékei, és a Büksi földvár nyomai is. Gyülekező 9:30-től Csákánydoroszlón, innen indul a csapat saját autókkal a Büksi-rét felé. A részvétel ingyenes.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!