Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

5 izgalmas pünkösdi fesztivál az ország 5 tájáról

Tematikus válogatásunkban öt országrészből válogattunk egy-egy olyan pünkösdi programot, ami igazi kikapcsolódást jelenthet az egész családnak. A program nevére kattintva még több információt találtok!

 

Pünkösd a Diósgyőri Várban

Első utunk Magyarország északkeleti csücskébe vezet, Diósgyőrre. Itt található egyik legszebb várunk, ahol június 8. és 10. között egész napos pünkösdi programokat élvezhettek. Június 8-án és 9-én a zenés-táncos programok mellett folyamatos családi programok is zajlanak a Vásártéren: lesz Fonó Liget, szekrényjátékok, falusi „utcácska”, szalmabála-labirintus és sok-sok finomság. Pünkösdvasárnap ezen kívül két alkalommal is megnézhetitek a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend bemutatóját. Pünkösdhétfőn mesteremberek népesítik be a vár udvarát, láthatjátok majd, hogy hogyan dolgozik a kosárfonó, a fazekas és a kovács. A játszóházban pünkösdi rózsát is készíthetnek a gyerekek, gyöngyöt fűzhetnek és kipróbálhatják a bőrművességet. Az aprónép régi népi játékokkal is múlathatja az időt.


Pünkösdölő Ópusztaszeren

Még mindig keleten maradunk, de jóval délebbre visz az utunk, a Feszty-körkép hazájába, Ópusztaszerre, ahol kétnapos fesztiválra kerül sor pünkösdkor. A június 9-10-én zajló fesztiválon  a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítik fel a skanzenben. Az ópusztaszeri iskolások pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonják, és játékos vetélkedőkre invitálnak minden korosztályt. „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök” látogatói próbákon mérhetik össze kicsik és nagyok ügyességüket. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért.

 

Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon

Immár átkelve a Tiszán és a Dunán, megérkezünk Szekszárdra a Pünkösdi Hal- és Vadünnep városába. A fesztivál Szekszárd város második legfontosabb közösségi ünnepe a Szüreti Napok mellett. A négynapos forgatag (június 7-10.) kínálatában szerepelnek színpadi programok, felállítják a gasztrosátorokat és boros pavilonokat, de lesz kézműves vásár és az izgalmas gyerekprogramok sem hiányoznak majd. A gasztroudvarban megkóstolhatjátok a haltepertőt vagy a gemenci szarvasragut, a vásárban nagy választékban találtok kézzel készített népi fajátékokat, kézműves szappanokat vagy kosarakat. A színpadon többek között fellép a Fabula Bábszínház, a Buborék együttes és Halász Judit, és sok-sok játékra nyílik lehetőség a Virgonckodó Játszóparkban is.


Pünkösd Balatonfüreden

Tovább folytatván utunkat északnyugat felé, megérkezünk a Balalon északi partjának fővárosába, Balatonfüredre, ahol június 7. és 10. között rendezik meg a Balatoni Hal és Bor Ünnepet a Tagore sétányon. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja majd az érdeklődőket. A pontyok és süllők mellett idén tiszafüredi halételeket is lehet kóstolni a sétányon. A családosok is találnak elfoglaltságot, gyerek horgászverseny lesz a Tagore sétány partszakaszán, fellép a Kifli zenekar és persze lesznek különböző játékok is. Vasárnap májusfa kitáncolás és táncház lesz a Vaszary Villa kertjében. A fesztivál utolsó napján, pünkösdhétfőn interaktív játéktér várja a Balaton élővilága, az állatok és növények iránt érdeklődő gyerekeket, akik a Cimbora Együttes és Huzella Péter verskoncertjét is meghallgathatják. 

 

Pünkösdi Napok a Nádasdy-várban

Elérkeztünk képzeletbeli utazásunk utolsó állomásához, Sárvárra. Várfesztivállal kezdtük ajánlónkat és azzal is zárjuk. Az ország egyik kedvenc fürdővárosában június 9-10-én kerül sor a Pünkösdi Napok elnevezésű rendezvényre. A két nap során minden korosztály megtalálja a neki megfelelő programot. Koncertek, bábelőadások, gyerekszínház, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szóló játékok színesítik a pünkösdi ünnepet a Nádasdy-várban. Vasárnap a Magyar Népmese Színház két előadása mellett a Répa Retek Mogyoró duó zenés-táncos gyerekműsorát is élvezhetitek. Hétfőn többek között A nagy magrabló történetével ismerkedhettek meg, a zenét pedig a Libavonat zenekar szolgáltatja. A programokat rossz idő esetán is megtartják, de remélhetőleg a remek programokhoz csodás időjárás is társul.

 

 2019. május 27.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!