Keresem

Programkereső

Keresett kifejezés:
Korosztály:Napszak:


Ár:

Programtípus:Helyszín:

Dátum:Add meg az adott idő intervallumot:
-

Gyerekprogram helyszínek

10 kategóriába csoportosítva összegyűjtöttük a gyerekprogram helyszíneket. Ha nincs konkrét elképzelésed és inkább csak keresgélnél a helyszínek között akkor ez a rész neked szól.

Megnézem | »

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Álomutazó

Kategória:Színház, bábszínház, cirkusz
Korosztály:Ovis, Kisiskolás, Kiskamasz
Időpont:2017. december 28. 11:00
Jegyvásárlás

Helyszín: BOK Csarnok
Cím: 1146 Budapest
Dózsa György út 1

„S egy álom által elvégezni mind, A szív keservét…” Miért álmodunk? Mire valók az álmok? Miért vannak a rossz álmok?

Egy fordulatos, érzelem gazdag, vicces és magával ragadó családi musical-ben ezekre a kérdésekre keresünk választ. Az „Álomutazó” egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul álomvilág és az emberiség megmentéséért, hogy újra aludjanak, szunyáljanak, tentézzenek, durmoljanak és álmodjanak az emberek.

Mert az álmokra mindenkinek szüksége van!

A történet

Egy fincsi mézes tejecske lefekvés előtt... utána bekuckózni a finom, pihe-puha ágyikóba és hallgatni, ahogy anya mesét olvas az új mesekönyvből, amit karácsonyra kaptunk... aztán a kedvenc alvósállatunkat átölelve összegömbölyödni a takaró alatt és durmolni a karácsonyfa fénye mellett egészen reggelig... Mindannyian visszasírjuk ezt az időszakot. Már, akinek volt ilyen időszak az életében.

          Tomi - történetünk kisiskolás főhőse - például hírből sem ismeri ezeket a meghitt dolgokat. Egy olyan világban él, ahol nincs mézes tej, se pihe-puha ágynemű, se alvósállat! A szenteste csupán egy bejegyzés a naptárban, Anya pedig nem olvas mesét, mert egy űrállomáson dolgozik, ahonnan még karácsonyra sem engedik haza. És a legfontosabb -ha már az alvást emlegettük-, Tomi világában ágyat is csupán egyetlen helyen lehet látni: a múzeumban!

          Az földi élet akkor fordult ki a sarkából, amikor Tomi sztártudós apukájának fejéből kipattant a történelem legnagyszerűbb találmányának ötlete, az Agyturbósító™! Az emberiség azóta fittyet hány a pihenésre, a nyolc óra alvást felváltotta a nyolc másodperces fejdelej, így mindenki sokkal többet tud dolgozni, az emberek sokkal hatékonyabbak, energikusabbak és produktívabbak lettek.
Igeeeeen! Erről szól ez a produkció!

          Meg arról is, hogy vannak a munkánál fontosabb dolgok az életben. Még akkor is, ha hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk.

          Például nem biztos, hogy egy kisfiúnak egy olyan Okosház™-ban a legjobb felnőni, amely egy megalomán, nárcisztikus robot, bizonyos Nagyokos™ (szintén az apuka fejlesztése) uralma alatt áll. Az ő nagyon okos szoftverét futtatja az okosholotévé, az okoskenyérpirító, de még az okoskarácsonyfa is.                        Tomi meg csak futkos ide-oda. Az iskolába például naponta háromszor, ugyanis a délutáni tanítás után bevezették az éjszakait is. Cosinus, a perfekcionista osztályfőnöknője a hatékony időbeosztást tanítja, miközben figyelmeztet a túl sok pislogás rettenetes veszélyeire (az ember ugyanis olyankor nem csinál semmi hasznosat)! Tomi apukája szintén a tananyag része: ő a követendő példa, aki sosincs üresjáratban. Most is épp a legújabb találmányán, a szintidrazsén dolgozik, mellyel a gasztronómiát is megreformálja.  

 Így telnek hát a mindennapok, és úgy tűnik ez mindenkinek megfelel. Tomi viszont érzi, hogy valami nem stimmel, de hiába faggatja az apját a régi világról, az alvásról és az álmokról, mindig ugyanazt a választ kapja: - Idejét múlt felesleges dolgok voltak. Az álom pedig ostoba agyi rendellenesség.

 A változás Tomi életébe páros ujjú patákon, gyapjúba csomagolva érkezik. Tomi a Régi Vacak Világ Okosmúzeumban ismerkedik meg Báránnyal, aki amellett, hogy apa elfeledett gyerekkori alvósállata volt, megbecsült tagja az álombárányok szakszervezetének.

 Mindannyian tudjuk kikről van szó. Ők azok, akiket elalváskor szokás megszámolni, ám ebben a világban csúnyán kiszorultak az altatási piacról. Bárány is csak rágta a füvet az álmok mezején, míg végül besokallt, és a tettek legelőjére lépett. Bárány felfedi Tomi előtt az univerzum legnagyobb titkát. Az álmok nem az agyunk éjszakai kérődzésének véletlenszerű visszaböffentései voltak. Az álmokat egy furcsa kis csapat személyre szabva készítette el minden egyes embernek hosszú évezredek óta. Ők inspirálták a művészeket és a másképp gondolkodókat, ők csillantották meg Einstein számára a relitivitás elméletét és Shakirának a Waka-Wakát.  Ezek a titokzatos "ők" pedig nem mások, mint az álomkészítők.

          Idill, a szívmelengető álmok szakértője, Rém, a rémálmok mestere és Vigyor, a vicces álmok felelőse tétlenül tengődnek álomvilágban, és szabadidejüket főként a civakodásnak szentelik. Azon búslakodnak, hogy ők már soha nem fognak álomOscar-t kapni, és hogy jó lett volna, ha az álmok végén is van stáblista, mert így semmi nyomuk nem marad az emberek emlékezetében.

          Miután Bárány átviszi Tomit álomvilágba, a munkanélküli stáb kapva kap a kuncsafton és varázslatos álmokat készítenek a kisfiú számára. Tomi rájön, milyen klassz dologból marad ki a többi földlakó, és elhatározza, hogy visszaállítja a régi rendet, amihez azonban az apukáján keresztül vezet az út. Ráadásul egy sötét titok is napvilágra kerül. Apa az agyturbósítót nem csupán a tudomány iránti elkötelezettsége miatt készítette, voltak ennek sokkal prózaibb okai is. Apa ugyanis rettegett az álmoktól, és ebben bizony Rém keze is benne volt, de nem véletlenül. Apa nem igazán volt népszerű figura gyerekkorában, és ez az álmaiban is megmutatkozott.

          Tomi és Bárány akcióba lendülnek tehát, hogy bebizonyítsák, az alvás és az álmok igenis fontosak, és hogy a rémálmoktól sem kell félni! Az embereknek újra meg kell tanulniuk álmodni, különben mind olyanokká válnak, mint Nagyokos™, vagy Cosinus, aki mellesleg Tomi anyukájának helyére pályázik, és minden vágya, hogy a híres tudós felfigyeljen szigorú bájaira. A nagy kaland Tomit is szembesíti a félelmeivel és a vágyaival, legfőképpen azzal az álmával, hogy újra együtt legyen a család karácsonykor. Esetleg egy puha ágy... mézes tej... meg egy alvós állat...

 

Szereplők:
Stohl András, Szabó Győző, Schell Judit, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Hajdu Steve, Radics Gigi, Varga Viktor és még sokan mások.
 
 
Rendező: Juronics Tamás
Vizuál rendező: Herendi Gábor
Író: Vinnai András, Hegedűs Bálint
Zeneszerző: Rakonczai Viktor
Dalszövegíró: OrbánTamás
Koreográfus: Juronics Tamás
Dramaturg: Almási-Tóth András
Díszlettervező: Rajcsány Balázs
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Tánckar: Szegedi Kortárs Balett
 
TulipánTündér Produkciós Iroda
Producer: Illés Gabriella

Heti gyerekprogram-ajánlónkban mindig találtok érdekességeket, tartsatok velünk!

Hűvös novemberi napok köszöntöttek ránk, de búslakodás helyett inkább izgalmas novemberi bánat- és unaloműző programokat ajánlunk nektek ezen a héten is.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.