Keresem

Programkereső

Keresett kifejezés:
Korosztály:Napszak:


Ár:

Programtípus:Helyszín:

Dátum:Add meg az adott idő intervallumot:
-

Gyerekprogram helyszínek

10 kategóriába csoportosítva összegyűjtöttük a gyerekprogram helyszíneket. Ha nincs konkrét elképzelésed és inkább csak keresgélnél a helyszínek között akkor ez a rész neked szól.

Megnézem | »

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Családi délelőtt - Télapó Karácsonya

Kategória:Színház, bábszínház, cirkusz
Korosztály:Ovis, Kisiskolás
Időpont:2017. december 09. 10:00
Jegyvásárlás

Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház
Cím: 1191 Budapest
Teleki utca 50

Az erdei tisztáson Sün Saci és Nyuszi Gyuszi, vidáman játszanak a friss hóban, majd elhatározzák, hogy gyorsan feldíszítik a nagy fenyőfát, mert akkor méltóan tudják fogadni a Télapót. E közben a rosszcsont Róka Ricsi kihallgatja Őket, és elcseni a fenyőfa díszeket. A jó barátok elszomorodnak ezen, és úgy döntenek, hogy szépséges hókristályokkal, és jégcsapokkal öltöztetik fel a fát. Ekkor érkezik meg Varjú néni, aki elmeséli, hogy látta a Hótündért suhanni a fák között, - mert a legenda szerint - mindig a legszebb fenyőfa tetejére kerül a varázscsillag, s ott bizony különös dolgok történhetnek:

 

„Mert akinek a csillag fénye beleragyog a szemébe

Annak igaz barátság, és szeretet költözik a szívébe!”

Ekkor a távolból meghallják a száncsengőt, és boldogan üdvözlik a megérkező Télapót. A nagy zsákkal megrakott szánt szeretnék bevinni Süniék házába, de nem fér be az ajtón, így az eresz alatt hagyják és majd, Saci vigyáz rá. Természetesen Róka Ricsi elcseni a szánt a zsákkal együtt. Az éjszaka folyamán megérkezik a Hótündér, és a varázscsillagot a fenyőfa tetejére suhintja. Másnap reggel Télapó és Gyuszi hiába keresik a szánkót, és még Saci is eltűnt. A megérkező Varjú néni javaslatára elindulnak megkeresni, s a csillag segítségével talán sikerül megtalálniuk a nagy rengetegben, mert micsoda szégyen, ha a Télapó nem tudja szétosztani a gyerekeknek az ajándékokat. A ravasz róka még a Télapót is becsapja, és a nagy hódomb mögé csalja, hogy Ő nyugodtan garázdálkodhasson, de az erdő lakói együttes erővel elkapják és csapdába ejtik. Ekkor, fogadalmat tesz, hogy többé nem rosszalkodik, és a Télapótól Őt is megajándékozza.

 

Írta: Füzesi Klári

Rendező: Kövesdi László

Dalok: Tóth János István

Hangszerelte: Sebestyén Gábor                                   


Szereplők: 

Télapó: Dorner Gyula

Nyuszi Gyuszi: Budai Márton                                                         

Sün Saci: Cseh Franciska

Róka Ricsi: Ondrik János

Varjú néni: Füzesi Klári

Hó Tündér – ének: Dorner Ottília

***

Az előadást követően: Adventi készülődés

11.00-13.00 óra között díjmentes családi programmal várjuk az érdeklődőket. Kézműves foglalkozás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A saját kezűleg elkészített tárgyak természetesen hazavihetők.

A program fő támogatója: Kispest Jövőjéért Egyesület

Heti gyerekprogram-ajánlónkban mindig találtok érdekességeket, tartsatok velünk!

Tudjátok, hogy november utolsó hétvégéje előtt állunk? Ezúttal világot járunk, meglessük a titokzatos novemberi erdőt, és közelebbről megismerkedünk Harry Potter csodanövényeivel.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.