Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Churros, beignet, pączki

 

Churros, beignet, pączki

Ti melyik fánkot választjátok ezen a farsangon?

A fánk nem csak Magyarországon népszerű farsangi eledel, hanem szerte a világon.

A farsangi időszak utolsó napjaira három változatot ajánlunk a figyelmetekbe, hátha kedvetek szottyan még valamelyiket elkészíteni.

Churro - A spanyolok és dél-amerikaiak kedvence

Az általában többesszámban, churrosként emlegetett (hiszen ki tudja megállni, hogy csak egyet egyen belőle?), cukorba mártott tésztarudacska nagy népszerűségnek örvend az Ibériai-félszigeten, Latin-Amerikában, sőt még a Fülöp-szigeteken is. Elkészítésénél fontos, hogy jó minőségű habzsákot használjunk, csak akkor nyomjuk a tésztát az olajba, ha tényleg elég forró és ne süssünk egyszerre túl sok tésztarudat az edényben. Az elkészült fánkot mártogathatjuk forró csokiba, vagy készíthetünk sűrű csokikrémet is hozzá. Mi egy autentikus spanyol receptet ajánlunk figyelmetekbe.

Beignet - A francia fánk new orleans-i csavarral

A Franciaországból származó beignet története a római korra nyúlik vissza, de igazán akkor vált elterjeddté, amikor később, a keresztény időkben a húsvéti nagyböjt előtt még egy utolsót mulatott a nép. Olyan süteményre volt szükség, amelyet nagy mennyiségben és viszonylag gyorsan el tudnak készíteni, valamint fel tudják használni hozzá a megmaradt élelmiszereket, amik a nagyböjt alatt amúgy is megromlottak volna. A recept a 18. században a francia gyarmatosítók által jutott el New Orleans-ba, ahol ma is az egyik legnépszerűbb helyi édesség. Nem csak süteményként, de reggelire is gyakran ezt fogyasztják. Most ennek a finom new orleans-i fánknak a receptjét ismerhetitek meg.

Pączki - A lengyel farsangi fánk

A lengyelek a pączeket a hagyományok szerint a hamvazószerdát megelőző torkos csütörtökön fogyasztják nagy mennyiségben. Az olajban sütött fánkot lekvárral vagy más édes töltelékkel készítik és porcukorral, cukormázzal vagy szárított narancshéjjal díszítik. A magyar fánknál általában kisebb, de sűrűbb a tésztája és édesebb. Eredeti pączki receptet ezen a linken találtok.

vissza