Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Meseösvények Budapesten

 

Meseösvények Budapesten

4 helyen is kalandozhattok a gyerekekkel a tudatos természetjárást elősegítő Meseösvényeken.

Az Európalánta Egyesület által létrehozott, a tudatos természetjárást elősegítő Meseösvények egy-egy terület állat-, és növényvilágával ismerteti meg a gyerekeket, miközben felhívja a figyelmet a természet, mint érték megőrzésére valamint a természetjárás szabályaira is. A túrák során bejárható ösvényekhez különböző mesék kapcsolódnak, hogy a gyerekek képzeltét és fantáziáját megmozgatva, arra építve élménnyé váljon a zöld gondolatok befogadása. Az ösvények mentén mindemellett különböző játékok segítik tovább mélyíteni a tudást és további szórakozási lehetőséget nyújtani a gyerekeknek.




Meseösvényeket találtok a Sas-hegyen, a San Marco utcai Záporketben valamint a Kis-Sváb-hegyen. És természetesen a Ferenc-hegyen található Érzékek ösvénye valamint a Tükörben az élővilág Meseösvények is várják a kirándulni vágyókat.

Az első Meseösvény 2013-ban épült meg Érzékek ösvénye néven a Ferenc-hegyen, amelyet szintén a Ferenc-hegyen létrejött Tükörben az élővilág ösvény követett. 

2017-ben további három Meseösvénnyel gazdagodott a főváros. 

Elsőként Madarak és Fák Napján a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, a Sas-hegyen adtak át egy új Meseösvényt. A terület színes növényvilágával és gazdag állatvilágával egy kék-fekete-szürke kabátos figura, Kázmér, a havasi cincér ismerteti meg Mimót és Csipeket valamint az összes arra járó ovis, kisiskolás öko-kalandort.

Május 16-án az Óbudai Kulturális Központ parkjában, a San Marco utcában található Záporkertben is avattak Meseösvényt. Az itt működő városi kert így már a közösség legkisebb tagjait is megszólítja, játékra hívja, hiszen az itt kialakított Meseösvény élményszerűen tanít többek között a palántázás fortélyaira.

Május 29-én pedig a Városmajor fölött található természetvédelmi területen, a Kis-Sváb-hegyen vette birtokba majd száz kisóvodás az ott kialakított Meseösvényt. Az itt létrehozott Meseösvény a gyermekek érzékszerveit hozza játékba, hogy azok tudatos használatával minél jobban képesek legyenek megismerni a terület növény-, és állatvilágát. 

2017. június 21.


Frissítve 2020. szeptember 14.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!