Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola

 

Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola

Nyitvatartás:
március 15. - október 15.
k - p: 9:00-17:00,
szo - v: 9:00-19:00
október 16. - március 14. k - p: 9:00-14:00
szo - v: 9:00-16:00


weboldal >>

2640 Szendehely
Katalinpuszta
Telefon: +36 35 576 019

Erdő és természetismereti látogatóközpont, amely kiállító-, foglalkoztató- és előadótermet, valamint „erdei teázót” szálláshelyeket, éttermet, erdei ajándékboltot foglal magában.

Ismerd meg! a szabadon látogatható tanösvényeket, melyek számodra egész napos elfoglaltságot biztosíthatnak. Kérheted szakvezetőink segítségét is, akik ittlétedet még több ismeretanyaggal és élményekkel tölthetik meg. 

Gyadai tanösvény: Ennek az erdő és természetismereti tanösvénynek a bejárása (5,2 km) során a kirándulók megismerhetik az erdő, a rét életét, élővilágát és betekinthetnek az erdészek munkájába is. A klasszikus információs táblák mellett maradandó élményt nyújtó elemekkel is találkozhatnak a túrázók: Óriások pihenője, kanyargós pallósor a lápos Lósi – patak medrében, 30 méter hosszú függőhíd a Naszály egyik mély vízmosása felett.

Legyél Te is Kiserdész! tanösvény:  Az „élmény-ösvény” óvodásoknak készült. Az interaktív játékos elemek segítségével a kicsiknek is könnyű és izgalmas a tanulás. A kis erdei tó körül vezetett tanösvény babakocsival és kerekesszékkel érkezőknek is látogatható.

Madártani ösvény: A kirándulók a Naszály leggyakoribb odúlakó madaraival ismerkedhetnek meg a tanösvény mentén kihelyezett odútelep segítségével.

A látogatóközpontot az azt körülölelő bemutatókert teszi teljessé. Az erdészeti bemutató mellett vizes a élőhelyet, vagy akár az ország vadon élő állatait vizsgálhatják testközelből a látogatók. Az erdő sokrétű szolgáltatásaira hívja fel a figyelmet a különlegességnek számító méhészeti bemutató. Az épületek mellett létrejött az erdei sportpálya és a kisebbeknek tervezett erdei játszótér.

vissza

Heti programajánló a vidám családi pillanatokért!

Idén is eljött az idő, amikor a hetet Szabó Lőrincet idézve indíthatjuk: „Mi az?” – kérdezte Vén Rigó. „Tavasz” – felelt a Nap. „Megjött?” –  kérdezte Vén Rigó. „Meg ám!” –  felelt a Nap. Reméljük, a tavasz megérkeztével nektek is kedvetek kerekedik kimozdulni otthonról. Mutatjuk, merre induljatok.

A fenti linkre kattintva megtaláljátok családos, gyerekprogram-ajánlatainkat! Kövessetek bennünket a Facebook-on is, ahol mindennap más és más programokról, érdekességekről adunk hírt.

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!