Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Egészséges, különleges és gyors palacsinta

2021.01.12.

Egészséges, különleges és gyors palacsinta

Akár hétköznap reggelre is!

Néha nem árt, ha felfrissítjük a repertoárunkat és a megszokott 15-20 étel mellett valami újat is kipróbálunk. Ezen a héten egy szuper reggeli receptjét osztjuk meg veletek, ami amellett hogy iszonyú finom még egészséges is, és könnyen-gyorsan elkészíthető.

Nem kell más hozzá, mint 45 g zabpehely (arra érzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet), 2 tojás, 115 g cottage cheese (ez a tejtermék ma már rengeteg helyen kapható, de ha nem találtok, helyettesíthetitek túróval), 1 banán és egy csipet só. Az egész mehet a turmixgépbe, majd ha szép egynemű a tészta, egy felforrósított tapadásmentes serpenyőben süssétek ki. Egy nagyobb serpenyőben többet is ki tudtok sütni egyszerre, mivel egy minipalacsintához két evőkanálnyi tészta kell. 2-3 perc után fordítsátok meg és még kb 1 percet süssétek a másik oldalán is.

A sütéshez nem kell zsiradék, de ha gondoljátok egy kis darabka vaj, vagy egy kiskanálnyi olívaolaj mehet a serpenyőbe. A banán természetes édességet ad az ételnek, de természetesen ízléseteknek megfelelően bármivel édesíthetitek a kész palacsintákat: tejszínhabbal, juharsziruppal, mézzel, esetleg tehettek rá egy kis joghurtot és persze bármilyen gyümölcsöt.

Ebből az adagból 10-12  minipalacsinta lesz, ami 2-3 főre elég.

A képek illusztrációk.


2020. január 12.  

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!