Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Könyvek húsvétra

2024.03.25.

Könyvek húsvétra

Minden korosztálynak

A nyuszi már biztosan szorgosan készül a húsvétra! Nem lehet egyszerű minden gyerekre gondolnia, ezért most mi is segítünk neki, és megosztjuk veletek a Móra Kiadó válogatásában azokat a köyveket, amelyeket biztosan szívesen olvasnának a gyerekek csokitojás-majszolás közben.



Babakönyvtár - Húsvét

 

Kukucskálós könyv
Kukucskáljatok be a strapabíró, kihajtható fülek mögé! Gyakoroljátok az új szavakat! Beszélgessetek a képekről!
Üdvözöljük a legkisebb olvasókat!
- Ismerkedés a szavakkal
- Szem-kéz koordináció fejlesztése
- A húsvéti hagyományok megismerése


Cirmos és a rejtélyes tojások

Kora reggel van. Cirmos elindul, hogy az álmában látott bátor tigrishez hasonlóan felfedezze a világot, de akárhová megy, különös, fénylő köveket talál - a tónál, a fűben, a bokrok között, mindenhol! Szerinted mik ezek a fényes dolgok? Honnan kerültek ide? Segíts Cirmosnak kideríteni, és csatlakozz a húsvéti tojásvadászathoz!
Kora reggel van. Cirmos elindul, hogy az álmában látott bátor tigrishez hasonlóan felfedezze a világot, de akárhová megy, különös, fénylő köveket talál - a tónál, a fűben, a bokrok között, mindenhol! Szerinted mik ezek a fényes dolgok? Honnan kerültek ide? Segíts Cirmosnak kideríteni, és csatlakozz a húsvéti tojásvadászathoz!

 

Stepanovic Predrag: Nyulacska huszonöt meséje

Lázár Ervin egyetlen műfordítása igazán mesés irodalmi csemege. A huszonöt rövid, hol humoros, hol izgalmas vagy épp megható történet főszereplője, Nyulacska mindannyiunk számára ismerős lehet. Születése pillanatától kezdve olyan kalandokba keveredik ugyanis, amelyek bármilyen kölyökkel megeshetnek, akár embergyerek, akár kisnyuszi az illető. Bambihoz és Vukhoz hasonlóan fokozatosan fedezi fel a világot maga körül - a kényelmes nyúlüregtől a tágas mezőn és a veszélyekkel teli erdőn át egészen a közeli faluig. Ahogy a szemünk láttára felcseperedik, megtanul húsvéti tojást festeni, csatangolásai közben barátokra tesz szert, sőt velük együtt bátran szembeszáll a ravaszdi rókával meg a kistestvéreire támadó karvalyokkal. S ki tudja, talán egy szép napon még a szerelem is rátalál!

Predrag Stepanović, a Magyarországon élő kiváló szerb író bájos és szerethető meseregénye ezúttal Szabó Nyulász Melinda rajzaival jelenik meg.

William Petty: Flóra tölgyfája

Kinyitható fülekkel! Ismerd meg Flóra és Nagyi fájának különleges történetét. Hajtsd ki az izgalmas füleket,és nyisd szét a hatalmas meglepetésoldalt! A könyvből interaktív módon tanulhatják meg a kisgyerekek, hogy mekkora csoda rejtőzik egy szem makkban. Ahhoz azonban, hogy egy makk tölgyfává cseperedjen, gondoskodásra, szeretetre, türelemre van szükség.

Nógrádi Gábor: Akit keresnek: Jesua

Az evangéliumokban utalást sem találunk arra, mit csinált Jézus (Jesua) tizenhárom és harminc éves kora között. Nógrádi Gábor regénye a kamasz Messiás és a vele élők elképzelt életének néhány napját meséli el. A feszült-feszes történetben ismét megjelenik az a bizonyos fényes csillag Betlehem felett.
Ebből tudja meg Heródes Antipász galileai fejedelem, hogy egy gyermek megmenekült, amikor az apja által egykor elrendelt irtózatos betlehemi vérengzésben a többi csecsemőt megölték. A megjövendölt Messiás él? A "zsidó királytól" rettegő Heródes Antipász parancsot ad testőreinek és a római katonáknak, hogy keressék meg az öldöklést túlélő ifjút. Keressék meg és hozzák elé élve vagy halva.

Hol a kis nyuszi?

Kihúzható oldalakkal

Eredj Eredj a kis nyuszi nyomába! Útközben sok-sok állattal találkozhatsz, de vigyázz, el ne tévedj!


Nemes Nagy Ágnes: Nyúlanyó húsvétja

Lapozó

Klasszikusok lapozón. A verset Reich Károly illusztrálta. "Mondja Évi: "Jaj, a bárkán elment már a nyúl, a bárány, de a tojás, nagy halom, itt maradt az asztalon, kidíszítve teli tállal, tulipiros tulipánnal."

Zdeněk Miler, Szlukovényi Katalin: Kisvakond és a húsvét

Kisvakond a barátaival idén is megünnepli a húsvétot: virágot szed, tojást fest, süteményt készít, és labdázik egy jót a szabadban. Tarts te is vele, és válaszolj a rajzokhoz tartozó kérdésekre!


Magnus Weightman: Hová tűnt Totyi?

Nyuszmusz elvesztette a gumikacsáját. Ezért hát a testvéreivel együtt hajóra száll és útnak ered a folyón, hogy megtalálják Totyit. Tarts velük a hegy tetejéről egészen ki a nyílt tengerre! Útközben rengeteg kaland vár. Vajon hová sietnek olyan sebesen a Motoros Malacok? Mi akadt Bárány Betti horgára? És Sziszi hattyú miféle csalafintaságra készül?

Jó utat a gyönyörű folyón, amely hegyen-völgyön, erdőn-mezőn, vízeséseken és kikötőkön halad át! Ezt a böngészőt négyéves kortól ajánljuk az ifjú felfedezőknek, akik kíváncsiak rá, mi mindent rejt a folyó és környéke.

 

A hétalvó húsvéti kisnyuszi

Gyönyörűen illusztrált húsvéti mese. Húsvét napján a húsvéti nyuszik családja a gyerekeknek szánt csokitojások elrejtésével foglalatoskodik, de a kis Benjámin elalszik, és egyedül találja magát otthon. Mégis úgy dönt, hogy kalandra indul. Vajon időben rátalál a családjára, hogy megünnepelhessék a húsvétot? Ismerd meg a gyönyörűen illusztrált, kedves, tavaszi történetet, ami felébreszti benned a húsvéti várakozás örömét!


2023. március 25.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!