Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Putifár tanár úr visszavág - a novemberi Szívünk rajta! nyertes

2021.11.12.

Putifár tanár úr visszavág - a novemberi Szívünk rajta! nyertes

Francia mese a hónap gyerekkönyve

Legyen az mese, ismeretterjesztő kiadvány, vagy foglalkoztató füzet, szóljon a legkisebbeknek vagy a már majdnem nagyoknak - ma már rengeteg igényes gyerekkönyvvel találkozhatunk a könyvesboltok polcain. A Bookline novemberi könyvválogatásában több mesekönyv és ismeretterjesztő kiadvány is szerepel, amiket a szakértők jó szívvel ajánlanak a szülők és gyermekek számára.

 

A Bookline 2014-ben indította el gyerekkönyvajánló programját azzal a céllal, hogy segítse a szülők választását. A Szívünk rajta független szakértői matricával jelölik meg a minőségi újdonságokat, s ezek közül minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást is. Novemberben a választás Jean-Claude Mourlevat Putifár tanár úr visszavág című könyvére esett, amit a program zsűritagja, M. Kácsor Zoltán író így mutatott be: „Minden olvasó arra vágyik, hogy egy történet nyakon fogja, és berántsa a könyv világába. Ezzel az egyszerűnek tűnő, mégis ritka képességgel rendelkezik a Putifár tanár úr visszavág, mely könnyed és végtelenül szellemes szövegével az elsőtől az utolsó betűjéig nevettet, szórakoztat és nem utolsó sorban meghat.”

 

A Bookline novemberi gyerekkönyvválogatásában az állatok, sőt a sárkányok is előbukkantak. Edith Nesbit – akit a mese- és fantáziairodalom úttörőjeként tartanak számon A sárkányok könyve című regényében mókás és csintalan, ijesztő és kiszámíthatatlan sárkányok kalandos történeteit követhetjük nyomon, ezúttal nem az emberek, hanem ezen mitikus lények szempontjából. A könyvről Artúr, a Szívünk rajta egyik gyerekzsűrije is elismerően nyilatkozott. Szerinte „nagyon jó, hogy ilyen sok sárkány volt a könyvben. Érdekesek voltak a világok a mesékben. Nagyon vicces volt, amikor a sárkányok elárasztották egész Angliát és felébresztették Szent Györgyöt.”

Az állatok sürgő-forgó mindennapjait mutatja be Várszegi Adél A nagy félreértés című könyve. A Gibbon és Makákó-könyvsorozat harmadik részében teljesen felfordul a szereplők élete, amikor az állatkert legtermetesebb lakója, az elefánt kitalálja, ő is ugyanolyan jól szeretne tájékozódni a sötétben, mint a vakond.

Novemberben nemcsak mesék, hanem foglalkoztató könyvek is bekerültek a Szívünk rajta program ajánlásai közé. Ilyen Eliseo Garcia Az evolúció könyve, amelyben leendő felfedezők megismerhetik a földi élet kialakulásának legfontosabb állomásait, olyan kérdések mentén, mint például hogy mi lehet a közös egy pálmafában és egy pelikánban, miben hasonlít egy kisgyerek és egy százlábú, mi a kapcsolat az ősállatok és a ma élő állatok között.

Finnország egyik legkedveltebb gyerekkönyvírójának, Mauri Kunnas Bolondos képes szótár című könyvében meglepő módon egy kedves kecske társaságában sajátíthatják el a gyerekek az angol nyelv alapjait. Hasonlóan izgalmas Giuseppe Mazza és Cairanti Anna Együtt megoldjuk című könyve. A foglalkoztatófüzet közös játékra hívja a gyerekeket és a hozzá közelálló nagyobbakat: akár egy idősebb testvért, szülőt vagy nagyszülőt. A könyv a gyerekzsűri és a felnőtt zsűri tetszését is elnyerte. A hétéves Flóra szerint rendkívül szórakoztató feladatokat tartalmaz a kiadvány, hiszen „ki kell egészíteni a képeket, válaszolni a kérdésekre közösen”, ennek köszönhetően a végeredmény „olyan lesz, mint egy nagy emlékkönyv, csak sokkal-sokkal-sokkal viccesebb.”

 

Szívünk rajta 2021. november - Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája:

Kiadó

Szerző

Cím

Korosztály

VIVANDRA KFT

Mourlevat Jean-Claude

Putifár tanár úr visszavág

7-10 évesek

Kolibri

Mauri Kunnas

Bolondos képes szótár

6-10 évesek

Móra

Giuseppe Mazza, Cairanti Anna

Együtt megoldjuk - Családi játékkönyv

6-10 évesek

Csimota

Várszegi Adél

A nagy félreértés - Gibbon és Makákó 3.

3-6 éveseknek

Digi-Book Mo.Kiadó és Ker.Kft.

Edith Nesbit

A sárkányok könyve

6-10 évesek

Napraforgó

Eliseo Garcia

Az evolúció - A földi élet kialakulása

7-10 évesek

2021. november 12.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!