Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Harry Potter

Harry Potter nyomában Nagy-Britanniában

A történet Edinburgh-ban kezdődik, hiszen itt írta meg J. K. Rowling a sorozat első kötetét. Az egyik kávézó, ahol könyvén dolgozott, a The Elephant House, önmagát "Harry Potter szülőhelyeként" aposztrofálva vonzza ma is a világ minden tájáról a rajongókat.

Egy másik fontos helyszín Edinburgh-ban a Greyfriars Kirk sírkertje: az itt nyugvó Thomas Riddle síremléke adta az inspirációt Voldemort, azaz Tom Riddle karakteréhez megalkotásához.

Szintén Skóciában található a Glenfinnan Viadukt, amelyen a Roxfort Expressz is átmegy, amikor a diákokat a Roxfortba szállítja. A való életben a West Coast Railways nosztalgia gőzöse vontatta járatán utazhatjuk be ezt a vidéket. A Mallaig és Fort William között közlekedő vonat a híres völgyhidat is útba ejti.

A filmbeli expressz Roxmorts állomásig közlekedik, amely a valóságban az észak-yorkshire-i, nem egészen 500 lelket számláló Goathland falu vasútállomása.

Kicsit délebbre, Newcastle-től nem messze található a northhumberlandi Alnwick Kastély. Az épület előtti füves területen tanult Harry repülni Madam Hooch-tól és itt ejti foglyul a fúriafűz Arthur Weasley repülő autóját. Ma a kastélyban a belépődíj megfizetése után ingyenes seprűn repülési órákat is vehetünk.

Oxfordban két neveztes helyszínt is találunk. Az egyik a híres Bodleian Könyvtár legrégibb olvasóterme, a Duke Humphrey's Library: itt olvas például Hermione a bölcsek kövéről.


A másik a Christ Church, amely egyébként is különleges, hiszen egyetemi épület és egyben katedrális. Az itteni ebédlő adta az ihletet a roxforti nagyteremhez, ahol a diákok étkeznek, s amelyet esténként lebegő gyertyák sejtelmes fénye világít meg.

Utunk utolsó, s egyben legdélebbi állomásához érkeztünk, ami nem más, mint a Lacock Abbey, egy 13. századi apátság Wiltshire-ben. Harry az apátság egyik szobájában vesz részt Piton óráján és a bölcsek kövében itt választják be a Griffendél kviddics-csapatába.

  

Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!