Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

A reformkort idéző játszóteret adtak át Budán

 

A reformkort idéző játszóteret adtak át Budán

A Lánchíd, az Alagút és a Kisfaludy-gőzhajó is megelevenedik itt

A Lánchíd, az Alagút, a Kisfaludy-gőzhajó, valamint a fogaskerekű vasút vonalán 1874-ben üzembe helyezett, gőzmozdonnyal közlekedő szerelvény is megjelenik egyedi játékok formájában a megújult, Hollósy Simon utcai játszótéren. 




A játszótér tervezése több alkalommal is kikérték a környéken lakók véleményét. A környékbeliek javaslatára lett például a tervezetthez képest kicsivel kevesebb a játék és több a zöldfelület. Az is a szülők kérése volt, hogy a játszótér legyen áttekinthető, a gyerekeket könnyen szemmel lehessen tartani.



A teljesen egészében megújult, de a családias hangulatát megőrző Hollósy Simon utcai játszótér a lakók kérésére elsősorban a 2-10 éves korosztálynak készült. A reformkor kiemelkedő építészeti, ipartörténeti emlékeit felidéző, különleges attrakciót jelentő játékok mellett számos más, közkedvelt játszóeszközzel gyarapodott a park. Négy hagyományos és egy fészekhinta, két rugós lovacska, nagy homokozó és egy gumiborítású kismotorpálya is várja a gyerekeket.



A kicsik biztonsága érdekében megszűnt az átjárás lehetősége a játszótéren keresztül. Megmaradt viszont a pingpongasztal és a teveszobor. A családok kérésére ivókút és illemhely épült, megújult a közvilágítás, illetve egy piknikezésre alkalmas füves terület is része lett a térnek.




Forrás: hegyvidek.hu


2022. október 26.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!