Keresem
Gyerekprogram helyszínek

Bálna program

Látjátok? Teli vagyunk ötletekkel, meglepetésekkel... Vajon még bálna programot is kínálunk nektek? Kattintsatok ide és meglátjátok!

PROGRAMOK

A fenti linkre kattintva megtalálod az összes adatbázisunkban szereplő programot. Válogass kedvedre! 

Budapesthez közeli balatoni szabadstrandok

 

Budapesthez közeli balatoni szabadstrandok

Ha csak egy napra hagynátok ott a városi hőséget a frissítő habokért és az útiköltségen kívül másra nem szeretnétek költeni.

Balatonakarattya - Gumirádli szabadstrand

Budapesttől autóval 94 km, kb. 1 óra.

Budapest-Kelenföldről vonattal kb. 1 óra 15 perc Balatonaliga állomásig, innen kb. 2 km gyalogosan a strandig.

Az Akarattyát Aligával összekötő Aligai utca mentén helyezkedik el. A strandon kellemes árnyékot adó fák találhatók, a víz viszont hamar mélyül. A parton mini játszótér, mosdó és büfé is van. Csendes, környezet inkább a nyüzsgést kerülők találhatják itt meg a számításukat.

***

Balatonkenese - Alsóréti szabadstrand

Budapesttől autóval 97 km, kb. 1 óra.

Budapesttől tömegközlekedéssel: busszal Népligettől Balatonakarattya, üdülő megállóig (közvetlen járattal 1,5 óra), innen 10 perc séta vagy vonattal a Déliből Csittényhegy állomásig (leggyorsabb közvetlen vonattal 1,5 óra), innen kb. 15 perc séta.

A Parti sétány 61. szám közelében található. Az apró strandon található mosdó, öltöző, játszótér. A vízbe a nádas által határolt stégen keresztül lehet bejutni illetve van egy kb. 10 méteres szakasz, ahol közvetlenül is be lehet menni a Balatonba. Árnyas és napos részek is találhatók a parton illetve büfé is üzemel. A víz hosszan sekély, így kisebb gyerekkel is jó választás lehet.

***

Balatonvilágosi szabadstrand

Budapesttől autóval 97 km, kb. 1 óra.

Budapest-Kelenföldről vonattal kb. 1 óra 15 perc Balatonaliga állomásig, innen kb. 2 km gyalogosan a strandig.

A strand gyalogosan a Zrínyi útról egy meredek lejárón közelíthető meg. A füves parton található egy kis homokzós játszótér csúszdával, a vízbe stégen át illetve közvetlen a kavicsos parton lehet bejutni. A délutáni órákban kevés az árnyék, így érdemes gondoskodni a nap elleni védelemről. A parton büfé üzemel.

***

Siófok - Szabadisóstói szabadstrand

Budapesttől autóval 100 km, kb. 1 óra.

Budapest Délitől vonattal kb. 1 óra 30 perc Szabadisóstó állomásig.

A strand nagy előnye, hogy szinte közvetlen a vasútállomásnál található a Baross Gábor utca és Vasúti utca kereszteződésénél. Hátránya, hogy egy elég keskeny partszakasz, közvetlen a Balaton és a Baross Gábor utca között, így kisebb gyerekekre vigyázni kell, hogy ne szaladjanak ki az úttestre. A strand maga füves néhány árnyékot adó fával, de alapvetően reggeltől estig napos. A vízbe egy hosszan a Balatonba benyúló napozóstégen vagy lépőcskön lehet bemenni. A víz hosszan sekély. Öltöző, büfé, mosdó van. Közvetlen a bicikliút mentén található.

***

Siófok - Aranyparti szabadstrand

Budapesttől autóval kb. 100 km, kb. 1 óra.

Budapest Délitől vonattal kb. 1 óra 30 perc Szabadifürdő állomásig, Siófok állomásig a legrövidebb menetidő 1 óra 20 perc és itt természetesen jóval több vonat megáll, mint Szabadifürdőn.

Szabadifürdőtől egy kb. 3,5 kilométer hosszan elnyúló partszakasz, ahol egymást váltják a füves és kövezett részek.  A Szent István sétány előtti részen homokos strand is található. A Balatont a Szent László utcáról és a Beszédes József sétányról nyíló kis utcákon keresztül lehet megközelíteni számos helyen. Mivel igen hosszú szakaszról van szó, így mindenki megtalálhatja itt a neki legszimpatikusabb részt. A parton számos étkezési lehetőség van, kölcsönzők, mosdók is több szakaszon üzemelnek.

***

Siófok - Újhelyi strand 

Budapesttől autóval kb. 110 km, kb. 1 óra 10 perc.

Budapest Délitől vonattal Siófok állomásig a legrövidebb menetidő 1 óra 20 perc.

A régebben fizetős helyként működő strand az utóbbi években, így 2019-ben is ingyenes. A városközpont felől megközelítve, a Sió-csatornán átkelve, a Bethlen Gábor utca végében találjuk. A strandon van öltöző, zuhanyzó, mosdó, büfé és kölcsönzők, sőt még egy csúszda is. Sok az árnyék, így gyerekekkel is ideális helyszín a strandolásra.

***

Siófok - Ezüstparti szabadstrand

Budapesttől autóval kb. 110 km, kb. 1 óra 10 perc.

Budapest Délitől vonattal Siófok állomásig a legrövidebb menetidő 1 óra 20 perc.

A Deák Ferenc sétánytól Zamárdi felé nyúló kb. 2,5 - 3 km-es partszakasz. A központi vasútállomástól kb. 20 perc séta a központhoz legközelebb eső része. Ha inkább a Zamárdi felé eső végét szeretnénk e partnak felfedezni, akkor érdemes a vonatról Balatonszéplaknál leszállni. A hosszú szakaszon számos szolgáltatást találunk, első alkalommal érdemes több időt szánni a felfedezésére, hogy megtaláljuk a számunkra ideális helyszínt.

***

Az utazástervezéshez ajánljuk a menetrendek.hu oldalt. 


2018. 07. 28.

Frissítve 2023. július 21.

vissza
Minden héten friss hírekről, programokról készítünk összeállítást.
Tarts velünk, iratkozz fel tippjeinkre!